Un condiment foarte bun și aromat, l-am remarcat din prima și tot aștepta în lista de rețete. O să mai pun rețete cu za'tar - pulpe, pizza, etc să vedeți cât de bun este și cum îl folosiți. În general asezonez cu el carnea de pui, pizza, pâinea, etc.
Recomand la final să râșniți toate condimentele împreună cu susanul, iese mult mai bun și aromat, se distribuie uniform aroma de susan prăjit în toată compoziția.
Încălziți o tigaie și puneți în ea susanul la copt - fără ulei.
Amestecați cu o lingură periodic până începe să se rumenească ușor. Aveți grijă să nu-l prăjiți prea mult pentru că devine amar. Luați de pe foc și lăsați puțin să se răcorească.
Radeți coaja de pe o lămâie.
Puneți toate ierburile într-un bol, amestecați. Aici am greșit eu puțin, mai trebuia să le dau prin râșniță să le fac pudră fină, dar oricum le puteți mixa mai târziu în blender împreună cu susanul.
Adăugați susanul dat și el prin râșniță, dar foarte puțin atât cât să se spargă boabele și să lase aroma (aici amatorii de susan să știți că miroase super bine, aș fi stat cu nasul în el :).
Apoi adăugați coaja de lămâie rasă, amestecați bine.
Condimentul este foarte bun, ingrediente care mai greu le combini cu ceva, fără a ști bine combinațiile - aici dau o aromă per total foarte bună și îl folosiți la ce vă place fără mare artă culinară.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.