Za'tar

Un condiment foarte bun si aromat, l-am remarcat din prima si tot astepta in lista de retete. O sa mai pun retete cu za'tar - pulpe, pizza, etc sa vedeti cat de bun este si cum il folositi. In general asezonez cu el carnea de pui, pizza, painea, etc.

Recomand la final sa rasniti toate condimentele impreuna cu susanul, iese mult mai bun si aromat, se distribuie uniform aroma de susan prajit in toata compozitia.

Ingrediente
Susan
40 g
Oregano
2 lingurite
Maghiran uscat
2 lingurite
Cimbru uscat
2 lingurite
Sare
1 lingurita
Boia de ardei rosu dulce
2 lingurite
Coaja de lamaie
1 buc
coaja rasa de la 1 lamaie
Pasi de urmat
Pas 1

Incalziti o tigaie si puneti in ea susanul la calit - fara ulei.

Za'tar - Pas 1
Pas 2

Amestecati cu o lingura periodic pana incepe se rumeneste usor. Aveti grija sa nu-l prajiti prea mult pentru ca devine amar. Luati de pe foc si lasati putin sa se racoreasca.

Za'tar - Pas 2
Pas 3

Radeti coaja de pe o lamaie.

Za'tar - Pas 3
Pas 4

Puneti toate ierburile intr-un bol, amestecati. Aici am gresit eu putin, mai trebuia sa le dau prin rasnita sa le fac pudra fina, dar oricum le puteti mixa mai tarziu in blender impreuna cu susanul.

Za'tar - Pas 4
Pas 5

Adaugati susanul dat si el prin rasnita, dar foarte putin atat cat sa se sparga boabele si sa lase aroma (aici amatorii de susan sa stiti ca miroase super bine, as fi stat cu nasul in el :).

Apoi adaugati coaja de lamaie rasa, amestecati bine.

Za'tar - Pas 5
Pas 6

Condimentul este foarte bun, ingrediente care mai greu le combini cu ceva, fara a sti bine combinatiille - aici dau o aroma per total foarte buna si il folositi la ce va place fara mare arta culinara.

Pofta Buna!

Za'tar - Pas 6

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 pahare ()
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min