Bagels

Foarte buna idee sa va alintati familia cu niste bagels de casa, adevarati. Chiar va recomand reteta si nu ezitati, pasii cu siguranta va vor ajuta.

Rezultatul a fost foarte, foarte bun - covrigii bagels sunt aromati, miros a lapte si unt - miezul moale, elastic si putin pufos, deasupra usor crocanti.....deliciosi! Puteti sa-i presarati cu susan, mac sau sare si merg perfect cu orice bautura preferata.

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
400 g
Drojdie uscata
2 lingurite
Lapte
250 ml
Unt
50 g
Zahar pudra
30 g
Sare
0.5 lingurite
Oua
1 buc
Susan
2 linguri
sau mac, in, sare grunjoasa
Pasi de urmat
Pas 1

Puneti laptele pe aragaz, cand doar incepe sa fiarba il luati de pe foc.

Bagels - Pas 1
Pas 2

Adaugati zaharul pudra si untul, amestecati pana se topesc. Lasati sa se racoreasca bine, sa fie abia calde.

Bagels - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati drojdia in lapte si lasati putin sa apara spuma.

Bagels - Pas 3
Pas 4

Separati albusul de galbenus - albusul va merge la aluat, galbenusul la uns covrigii deasupra.

Bagels - Pas 4
Pas 5

Bateti spuma albusul de ou cu sarea.

Bagels - Pas 5
Pas 6

Adaugati la faina (de preferat cernuta) amestecul de drojdie cu lapte si albusul batut spuma. Amestecati bine cu o lingura aluatul.

Bagels - Pas 6
Pas 7

Se va forma un aluat putin lipicios - il puteti framanta asa in bol sau pe masa cu putina faina.

Bagels - Pas 7
Pas 8

Eu am presarat faina pe masa, am scos aluatul si usor l-am uniformizat si framantat.

Bagels - Pas 8
Pas 9

Aluatul nu trebuie sa-l framantati mult, doar cat sa fie uniform.

Bagels - Pas 9
Pas 10

Il puneti intr-un bol, acoperiti cu prosop sau folie si lasati sa creasca.

Bagels - Pas 10
Pas 11

Cand se dubleaza in volum este gata de lucru.

Bagels - Pas 11
Pas 12

Il impartiti in 11-12 bucatele si formati bilute.

Bagels - Pas 12
Pas 13

In mijlocul fiecarei bile faceti o gaura cu degetul.

Bagels - Pas 13
Pas 14

Apoi luati bila din mijloc si cu 2 degete intindeti gaura sa fie mai mare.

Recomand sa o faceti mai mare pt ca la oparit si copt se umfla mult covrigii, se vor inchide gaurile care sunt mai mici.

Bagels - Pas 14
Pas 15

In asa fel formati toti covrigii.

Bagels - Pas 15
Pas 16

Puneti o cratita cu apa pe aragaz si cand incepe sa fiarba dati drumul la 5-6 covrigi in apa. Ii lasati 15-20 de secunde, apoi scoateti cu o lingura si le puneti pe o tava de cuptor acoperita cu hartie de copt.

Bagels - Pas 16
Pas 17

Apoi la fel faceti si cu a 2-a partida de covrigi, le opariti si scoateti pe tava. Ungeti covrigii cu galbenusul de ou, presarati susan sau orice seminte va plac si le puneti in cuptorul preincalzit la 200 grade pana se rumenesc frumos.

Bagels - Pas 17
Pas 18

Covrigii gata ii scoateti pe un grilaj sau prosop sa se racoreasca si serviti cu mare placere.

Pofta Buna!

Bagels - Pas 18

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (11-12 covrigi, in functie de cat de mari le faceti)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min