Foarte bună idee să vă alintați familia cu niște bagels de casă, adevărați. Chiar vă recomand rețeta și nu ezitați, pașii cu siguranță vă vor ajuta.
Rezultatul a fost foarte, foarte bun - covrigii bagels sunt aromați, miros a lapte și unt - miezul moale, elastic și puțin pufos, deasupra ușor crocanți.....delicioși! Puteți să-i presărați cu susan, mac sau sare și merg perfect cu orice băutură preferată.
Puneți laptele pe aragaz, când doar începe să fiarbă îl luați de pe foc.
Adăugați zahărul pudră și untul, amestecați până se topesc. Lăsați să se răcorească bine, să fie abia calde.
Apoi adăugați drojdia în lapte și lăsați puțin să apară spuma.
Separati albușul de gălbenuș - albușul va merge la aluat, gălbenușul la uns covrigii deasupra.
Bateți spumă albușul de ou cu sarea.
Adăugați la făină (de preferat cernută) amestecul de drojdie cu lapte și albușul bătut spumă. Amestecați bine cu o lingură aluatul.
Se va forma un aluat puțin lipicios - îl puteți frământa așa în bol sau pe masă cu puțină făină.
Eu am presărat făină pe masă, am scos aluatul și ușor l-am uniformizat și frământat.
Aluatul nu trebuie să-l frământați mult, doar cât să fie uniform.
Îl puneți într-un bol, acoperiți cu prosop sau folie și lăsați să crească.
Când se dublează în volum este gata de lucru.
Îl împărțiți în 11-12 bucățele și formați biluțe.
În mijlocul fiecărei bile faceți o gaură cu degetul.
Apoi luați bila din mijloc și cu 2 degete întindeți gaura să fie mai mare.
Recomand să o faceți mai mare pentru că la opărit și copt se umflă mult covrigii, se vor închide găurile care sunt mai mici.
În așa fel formați toți covrigii.
Puneți o cratiță cu apă pe aragaz și când începe să fiarbă dați drumul la 5-6 covrigi în apă. Îi lăsați 15-20 de secunde, apoi scoateți cu o lingură și le puneți pe o tavă de cuptor acoperită cu hârtie de copt.
Apoi la fel faceți și cu a 2-a partidă de covrigi, le opăriți și scoateți pe tavă. Ungeți covrigii cu gălbenușul de ou, presărați susan sau orice semințe vă plac și le puneți în cuptorul preîncălzit la 200 grade până se rumenesc frumos.
Covrigii gata îi scoateți pe un grilaj sau prosop să se răcorească și serviți cu mare plăcere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.