"Plăcintă" din piept de pui

"Plăcintă" din piept de pui

Este de fapt o mâncare din piept de pui cu legume, mi-a plăcut foarte mult modul de asamblare și combinația de ingrediente - arată ca o plăcintă, doar că nu are aluat - doar carne și legume (atenție că este bună și pentru cei ce țin regim, fără smântână bineînțeles și cașcaval doar deasupra).

Soțul meu abia după ce a mâncat vreo 3 porții din ea - abia a 2-a zi - m-a întrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte bună, delicioasă și sățioasă. O felie ar fi ca o porție de carne cu legume - cred că merge frumos și la o masă festivă, dacă-i rece ca aperitiv, dacă este caldă ca o mâncare. Aveți și o secțiune la ultimul pas.

Ingrediente

Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezervă, dacă rămâne îl congelați și folosiți la altă mâncare
Ceapa alba
3 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conservă sau uscate (înmuiați)
Smantana
3 linguri
   
Cascaval clasic
250 g
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   

Pași de urmat

Pas 1

Ceapa și morcovii se curăță și se spală. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin răzătoare.

Le puneți într-o tigaie cu puțin ulei la călit și amestecați periodic.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 1
Pas 2

După ce s-au înmuiat bine, adăugați ciupercile spălate și tăiate - amestecați.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 2
Pas 3

După ce se pătrund bine legumele și încep să se rumenească, adăugați smântâna, sare, piper după gust și amestecați bine. Luați de pe foc, aceasta va fi umplutura "plăcintei".

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Pieptul de pui se spală și se taie feliile lungi și subțiri.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Ungeți o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei. Aranjați bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tăvii și puțin pe pereți.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Dați jumătate din cașcaval prin răzătoare și presărați peste carne.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Apoi urmează legumele, le întindeți în mijlocul tăvii, să cuprindă toată suprafața și marginile. Presați ușor cu lingura.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Apoi acoperiți legumele cu încă un strat din felii de piept de pui. Puneți tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 8
Pas 9

După 30 de min scoateți tava din cuptor și atent scurgeți apa formată din tavă. Apoi presărați plăcinta deasupra cu cașcaval dat prin răzătoare și o puneți la cuptor până se rumenește.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 9
Pas 10

O scoateți din cuptor când se rumenește și o lăsați puțin să se răcorească și pătrundă.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Aici aveți și o secțiune a "plăcintei". Caldă merge ca o mâncare cu legume, rece ca un aperitiv - și foarte delicioasă în ambele moduri.

Poftă bună!

 

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare: 45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min
Data publicării:
Notă: 5 (14 voturi)

Vrei să primești rețetele noi pe email?

Comentarii

Top 10 comentarii din totalul de 55

DiaRoca
DiaRoca 09 Aug 2019, 14:00

o reteta simpla ...mancare super delicioasa <3

Nota mea pentru rețetă:
Charlie
Charlie 17 Sep 2017, 21:33

 Vis!

 Saru' mana, Lena!

(peste puiul de deasupra, am pus cateva creste de unt)

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lycica
lycica 29 Nov 2016, 10:41

Noi avem totdeauna problemă cu ceapa, in afară de cea verde nu o preferăm în mâncare decât întreagă, apoi scoasă. Se poate de făcut fără ceapă? Sau o altă soluție, ca să lase gust, dar să nu se vadă/simtă? Mulțumesc.

lena
Elena (lena) lycica 30 Nov 2016, 09:51

Mai bine nu de scos complet, merge inlocuita cu ceapa verde tocata si sotata in loc de cea alba.

Anna Aniuta
Anna Aniuta 22 Sep 2015, 13:28

Foarte buna!  Multumesc. 

Poza mea pentru rețetă:
Lorena Alina
Lorena Alina (Lorena Alina) 14 Nov 2014, 14:36

Multumesc Lena si pt aceasta reteta minunata,asta e surpriza de azi pt sotul meu.Cu ajutorul tau ii fac surprize cam des si tre' sa-si cumpere pantaloni ca nu-l mai incap. :)) Multa sanatate si numai bucurii sa-ti aduca puii tai!

Poza mea pentru rețetă:
tiki
tiki 15 Dec 2013, 21:49

Buna Lena. De data asta nu glumesc. Sunt chiar nemultumita. De ce? Vezi si tu. Poza frumoasa, gustul grozav, dar design-ul lasa de dorit. Cascavalul s-a intarit si se desprindea ca un capac. Era lipit de el si stratul de carne de deasupra.Am pus mai mult ca i-ai spus Andreei mai sus ,ca sa nu se usuce carnea. Gustul a fost ok. ,nu s-a uscat carnea,dar nici nu am putut sa tai,desi aveam un cutit bun,zimtat, si in final cand am reusit legumele ieseau afara. Nu stiu ce sa fac.Poate sa pun o branza mai moale,grasa ca sa se topeasca si sa intre printre.....Mai vad. Multumesc .Pupici.

Poza mea pentru rețetă:
Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) tiki 16 Dec 2013, 09:42

Hei Sanda, stii ca la toate exista solutie :)

Deci, de ce ar fi problema cu cascavalul:

- depinde de tipul cascavalului

- l-ai tinut mai mult in cuptor, ar fi bine sa-i pui o folie deasupra cand nu vrei sa-l usuce prea tare

- si se taie la sigur cat este cald, daca se raceste se si intareste.

elena talu
elena talu 18 Oct 2011, 22:04

este delicioasa! felicitari pentru site de obicei nu fac retete  de pe net pentru ca nu imi ies...ale tale mi-au iesit:P poate imi fac curaj sa postez si pozele. te pup si multa bafta in continuare!

Nota mea pentru rețetă:
TatianaD
Tatiana (TatianaD) 04 Feb 2011, 20:10

Este extraordinara! Am reusit in final sa adun ingredientele si sunt foarte multumita de rezultat! Felicitari Lena!!! Totusi am intampinat 2 probleme si am rugamintea sa ma lamuresti, pentru data viitoare. 1. Cum scurgi toata apa din tava?! Eu am scurs destul de mult, dar mi s-a parut ca a ramas cam mult. Sa incerc sa acoper/sa sustin cu o farfurie ca sa curga apa?! Tu cum ai facut ?! 2. Cat timp se tine placinta in cuptor dupa ce s-a scurs apa si s-a adaugat cascavalul?! Din pacate cascavalul meu nu se mai rumenea, si la 1 ora dupa ce am adaugat cascavalul am dat mai tare focul, doar sa se rumeneasca.

Si ca un apropo, mie mi-a luat 3 bucati piept pui inca un pic, exact asa cum s-a mentionat si in reteta. Mai bine cumparati 4 din start, sa aveti suficient.

Inca o data - felicitari pentru idee si multumesc pentru postare! You're the best!!!

Nota mea pentru rețetă:
lena
Elena (lena) Tatiana (TatianaD) 04 Feb 2011, 20:14

Ma bucur ca ti-a iesit Tatiana!

Deci, eu am scurs-o sustinand-o cu o paleta de lemn mai lata - merge foarte bine si cu o farfurie sau un capac de cratita mai mic.

Dupa ce am pus cascavalul, am pus-o la rumenit pe nivelul mai de sus a cuptorului - pana s-a rumenit, cam vreo 20 de minute.

Emma
Emma 31 Jan 2011, 14:27

Arata atat de bine, incat fug sa cumpar piept de pui!

Nota mea pentru rețetă:
Lavi
Lavi 31 Jan 2011, 13:10

arata demential!

Nota mea pentru rețetă:
Arată toate comentariile