"Placinta" din piept de pui

Este de fapt o mancare din piept de pui cu legume, mi-a placut foarte mult modul de asamblare si combinatia de ingrediente - arata ca o placinta, doar ca nu are aluat - doar carne si legume (atentie ca este buna si pt cei ce tin regim, fara smantana bineinteles si cascaval doar deasupra).

Sotul meu abia dupa ce a mancat vreo 3 portii din ea - abia a 2-a zi - m-a intrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte buna, delicoasa si satioasa. O felia ar fi ca o portie de carne cu legume - cred ca merge frumos si la o masa festiva, daca-i rece ca aperitiv, daca este calda ca o mancare. Aveti si o sectiune la ultimul pas.

Ingrediente
Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezerva, daca ramane il congelati si folositi la alta mancare
Ceapa alba
3 buc
Morcovi
2 buc
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conserva sau uscate (inmuiate)
Smantana
3 linguri
Cascaval clasic
250 g
Sare
1 lingurita
Piper negru
0.25 lingurite
Ulei de floarea soarelui
50 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Ceapa si morcovii se curata si se spala. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin razatoare.

Le puneti intr-o tigaie cu putin ulei la calit si amestecati periodic.

"Placinta" din piept de pui - Pas 1
Pas 2

Dupa ce s-au inmuiat bine, adaugati ciupercile spalate si taiate - amestecati.

"Placinta" din piept de pui - Pas 2
Pas 3

Dupa ce se patrund bine legumele si incep sa se rumeneasca, adaugati smantana, sare, piper dupa gust si amestecati bine. Luati de pe foc, aceasta va fi umplutura "placintei".

"Placinta" din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Pieptul de pui se spala si se taie feliil lungi si subtiri.

"Placinta" din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Ungeti o tava rotunda(sau patrata), adanca cu putin ulei. Aranjati bucatile de piept una langa alta, pe fundul tavii si putin pe pereti.

"Placinta" din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Dati jumatate din cascaval prin razatoare si presarati peste carne.

"Placinta" din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Apoi urmeaza legumele, le intindeti in mijlocul tavii, sa cuprinda toata suprafata si marginile. Presati usor cu lingura.

"Placinta" din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Apoi acoperiti legumele cu inca un strat din felii de piept de pui. Puneti tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

"Placinta" din piept de pui - Pas 8
Pas 9

Dupa 30 de min scoateti tava din cuptor si atent scurgeti apa formata din tava. Apoi presarati placinta deasupra cu cascaval dat prin razatoare  si o puneti la cuptor pana se rumeneste.

"Placinta" din piept de pui - Pas 9
Pas 10

O scoateti din cuptor cand se rumeneste si o lasati putin sa se racoreasca si patrunda.

"Placinta" din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Aici aveti si o sectiune a "placintei". Calda merge ca o mancare cu legume, rece ca un aperitiv - si foarte delicioasa in ambele moduri.

Pofta Buna!

 

"Placinta" din piept de pui - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min