Este de fapt o mâncare din piept de pui cu legume, mi-a plăcut foarte mult modul de asamblare și combinația de ingrediente - arată ca o plăcintă, doar că nu are aluat - doar carne și legume (atenție că este bună și pentru cei ce țin regim, fără smântână bineînțeles și cașcaval doar deasupra).
Soțul meu abia după ce a mâncat vreo 3 porții din ea - abia a 2-a zi - m-a întrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)
Foarte bună, delicioasă și sățioasă. O felie ar fi ca o porție de carne cu legume - cred că merge frumos și la o masă festivă, dacă-i rece ca aperitiv, dacă este caldă ca o mâncare. Aveți și o secțiune la ultimul pas.
Ceapa și morcovii se curăță și se spală. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin răzătoare.
Le puneți într-o tigaie cu puțin ulei la călit și amestecați periodic.
După ce s-au înmuiat bine, adăugați ciupercile spălate și tăiate - amestecați.
După ce se pătrund bine legumele și încep să se rumenească, adăugați smântâna, sare, piper după gust și amestecați bine. Luați de pe foc, aceasta va fi umplutura "plăcintei".
Pieptul de pui se spală și se taie feliile lungi și subțiri.
Ungeți o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei. Aranjați bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tăvii și puțin pe pereți.
Dați jumătate din cașcaval prin răzătoare și presărați peste carne.
Apoi urmează legumele, le întindeți în mijlocul tăvii, să cuprindă toată suprafața și marginile. Presați ușor cu lingura.
Apoi acoperiți legumele cu încă un strat din felii de piept de pui. Puneți tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.
După 30 de min scoateți tava din cuptor și atent scurgeți apa formată din tavă. Apoi presărați plăcinta deasupra cu cașcaval dat prin răzătoare și o puneți la cuptor până se rumenește.
O scoateți din cuptor când se rumenește și o lăsați puțin să se răcorească și pătrundă.
Aici aveți și o secțiune a "plăcintei". Caldă merge ca o mâncare cu legume, rece ca un aperitiv - și foarte delicioasă în ambele moduri.
Poftă bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.