"Plăcintă" din piept de pui

Este de fapt o mâncare din piept de pui cu legume, mi-a plăcut foarte mult modul de asamblare și combinația de ingrediente - arată ca o plăcintă, doar că nu are aluat - doar carne și legume (atenție că este bună și pentru cei ce țin regim, fără smântână bineînțeles și cașcaval doar deasupra).

Soțul meu abia după ce a mâncat vreo 3 porții din ea - abia a 2-a zi - m-a întrebat mirat - da stai - ce, nu are aluat? :)

Foarte bună, delicioasă și sățioasă. O felie ar fi ca o porție de carne cu legume - cred că merge frumos și la o masă festivă, dacă-i rece ca aperitiv, dacă este caldă ca o mâncare. Aveți și o secțiune la ultimul pas.

Ingrediente
Piept de pui
3 buc
eu am luat 4 cu rezervă, dacă rămâne îl congelați și folosiți la altă mâncare
Ceapă albă
3 buc
   
Morcovi
2 buc
   
Ciuperci proaspete
500 g
sau din conservă sau uscate (înmuiați)
Smântână
3 linguri
   
Cașcaval clasic
250 g
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Ceapa și morcovii se curăță și se spală. Apoi ceapa se taie julien, morcovii se dau prin răzătoare.

Le puneți într-o tigaie cu puțin ulei la călit și amestecați periodic.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 1
Pas 2

După ce s-au înmuiat bine, adăugați ciupercile spălate și tăiate - amestecați.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 2
Pas 3

După ce se pătrund bine legumele și încep să se rumenească, adăugați smântâna, sare, piper după gust și amestecați bine. Luați de pe foc, aceasta va fi umplutura "plăcintei".

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 3
Pas 4

Pieptul de pui se spală și se taie feliile lungi și subțiri.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 4
Pas 5

Ungeți o tavă rotundă (sau pătrată), adâncă cu puțin ulei. Aranjați bucățile de piept una lângă alta, pe fundul tăvii și puțin pe pereți.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 5
Pas 6

Dați jumătate din cașcaval prin răzătoare și presărați peste carne.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 6
Pas 7

Apoi urmează legumele, le întindeți în mijlocul tăvii, să cuprindă toată suprafața și marginile. Presați ușor cu lingura.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 7
Pas 8

Apoi acoperiți legumele cu încă un strat din felii de piept de pui. Puneți tava la cuptor pentru 30 de min, la foc mediu - 180-200 de grade.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 8
Pas 9

După 30 de min scoateți tava din cuptor și atent scurgeți apa formată din tavă. Apoi presărați plăcinta deasupra cu cașcaval dat prin răzătoare și o puneți la cuptor până se rumenește.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 9
Pas 10

O scoateți din cuptor când se rumenește și o lăsați puțin să se răcorească și pătrundă.

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 10
Pas 11

Aici aveți și o secțiune a "plăcintei". Caldă merge ca o mâncare cu legume, rece ca un aperitiv - și foarte delicioasă în ambele moduri.

Poftă bună!

 

"Plăcintă" din piept de pui - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 porții)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min