Este una dintre preferatele retete de aluat cu drojdie.Cornurile sunt delicioase, pufoase si moi.
Voi mai da pe viitor variatii cu acest tip de aluat. Este o reteta dintr-o revista ruseasca, foarte veche, nici nu stiu cum se numea, dar sigur o am de vreo 10 ani.
Topiti untul intr-o cratita, la foc mic.
Dupa ce untul s-a topit,il luati de pe foc, adaugati zaharul si amestecati bine.
In alta cratita bateti ouale, drojdia si sarea.
Amestecati bine drojdia cu ouale, sa nu fie cocoloase. Amestecati cu un tel sau lingura de lemn.
Adaugati untul si zaharul la amestecul de oua si drojdie, amestecati bine.
La compozitia anterioara adaugati laptele si vanilia, omogenizati compozitia.
Adaugati faina si framantati un aluat moale, care sa nu se lipeasca de maini.
Acoperiti aluatul cu o folie si lasati la cald aproximativ 30-60 min, pana se ridica bine.
Impartiti aluatul in 6. Formati bile.
Fiecare bila se intinde in forma de cerc si se taie cu cutitul sau cu un taietor reliefat de aluat in 6-8 bucati.
La marginea fiecarei fasii de aluat se pune umplutura pentru cornuri, puteti pune gem(sa nu fie lichid) sau orice umplutura preferata. Rulati cornurile.
Cornurile se aranjeaza in tava de cuptor si se lasa sa creasca aprox. 30 min.
Dupa ce au crescut se ung cu ou, folositi o pensula.
Se dau la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru aproximativ 20 de minute.
Sau le lasati pana se rumenesc.
Se pot glazura deasupra cu zahar astfel:
Imediat ce sunt fierbinti, ungeti cornurile cu o compozitie de zahar preparata astfel: 3 linguri de zahar se dizolva cu 1 lingurita de apa. Zaharul trebuie sa fie umed dar sa nu se dizolve.
Cu o pensula se ung cornurile fierbinti cu zaharul umed. Cand se vor raci si usca, cornurile vor fi glasate cu zahar.
Aici cornurile simple, fara zahar - la fel de bune si frumoase :)
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.