Placinta cu portocale

Daca vreti sa incercati o placinta mai deosebita va recomand s-o faceti pe asta - si umplutura si aluatul se potrivesc perfect, o placinta foarte aromata si frageda.

Doar aveti grija sa nu o puneti la frigider, am constatat ca daca o puneti la rece pentru pastrare se intareste aluatul (are unt in compozitie) - eu am pregatit-o frumos, portionat, pentru ca am avut musafiri si putin am dat in bara punand-o la rece - s-a intarit aluatul de la placinta si nu mai era fraged si moale.

In plus aveti grija cu zaharul din umplutura, in reteta originala se pune 1 pahar de zahar la 1 portocala - dupa mine a fost prea dulce, eu prefer sa fie mai acrisoara - unii musafiri mi-au spus ca asa este bine, deci cum va place. Pe viitor as pune 1 pahar de zahar la 2 portocale.

Ingrediente
Unt
200 g
Faina alba calitate superioara
3 pahare
de 250ml
Lapte
150 ml
Drojdie uscata
1 lingurita
Zahar
1 pahar
+ 1lingura pentru aluat
Portocale
2 buc
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Amestecati drojdia cu laptele cald, 1 lingura de zahar si un varf de lingurita de sare.Puneti la cald pana se formeaza spuma deasupra.

Placinta cu portocale - Pas 1
Pas 2

Puneti untul impreuna cu faina si cu mainile framatati pana se fac faramituri.

Placinta cu portocale - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati amestecul de lapte cu drojdie si framantati un aluat moale si nelipicios.

Placinta cu portocale - Pas 3
Pas 4

Acoperiti aluatul cu o folie sau prosop si lasati 1 ora sa creasca putin si sa se odihneasca.

Placinta cu portocale - Pas 4
Pas 5

In acest timp pregatim umplutura - portocalele se spala bine si se taie felii.

Placinta cu portocale - Pas 5
Pas 6

Se dau prin masina de tocat sau blender - se adauga zaharul si se amesteca. Asta-i toata umplutura.

Placinta cu portocale - Pas 6
Pas 7

Apoi impartiti aluatul in 2 bile, una o intindeti si o puneti la fundul unei tavi de cuptor unse cu unt.

Va recomand sa folositi o tava mai mare decat cea din poza - va ajunge aluat si umplutura.

Peste aluatul din tava intindeti uniform umplutura.

Placinta cu portocale - Pas 7
Pas 8

Intindeti subtire si cealalta foaie, o puneti deasupra, taiati bordurile care sunt in plus.

Dati placinta la cuptor - la 180-200 grade.

Placinta cu portocale - Pas 8
Pas 9

Dupa ce se rumeneste bine o scoateti din cuptor si ungeti cu putin unt deasupra, cat este fierbinte.

Apoi o lasati sa se patrunda si racoreasca.

Placinta cu portocale - Pas 9
Pas 10

Se portioneaza, optional o puteti pudra cu zahar.

Este perfecta calda si asa la temperatura camerei - aveti grija sa nu o dati la rece.

Pofta Buna!

Placinta cu portocale - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min