Prajitura cu mere

O prajitura cu mere pufoasa, delicioasa, super simpla, merita incercata. Este cea mai buna si simpla reteta de prajitura cu mere pe care am mancat-o pana acum si am primit multe laude de la sot si prietenii care au gustat-o.

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
150 g
un pahar
Zahar
200 g
un pahar
Oua
3 buc
Mere ionatan
4 buc
sau orice alt tip de mere mai acrisoare si aromate
Unt
10 g
Pesmet alb/galben
20 g
Praf de copt
1 buc
un plic de praf de copt
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatiti ingredientele pentru prajitura cu mere, spalati merele.

Prajitura cu mere - Pas 1
Pas 2

Luati o forma pentru copt, teflonata, din sticla, etc. Ungeti forma cu unt (untul nu se topeste), presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.

Prajitura cu mere - Pas 2
Pas 3

Merele se curata si se taie bucati medii.

Prajitura cu mere - Pas 3
Pas 4

Aranjati merele  uniform in forma unsa si tapetata cu pesmet.

Prajitura cu mere - Pas 4
Pas 5

Intr-un bol bateti ouale si  adaugati zaharul. Le bateti bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, pana se fac spuma.

Prajitura cu mere - Pas 5
Pas 6

Intr-un pahar amestecati bine faina cu un pliculet de praf de copt, adaugati peste ouale batute spuma.

Amestecati bine.

Prajitura cu mere - Pas 6
Pas 7

Aluatul obtinut se toarna peste mere, uniform, ca sa le  acopere toata suprafata.

Nu va speriati daca se vad merele, aluatul creste foarte bine.

Prajitura cu mere - Pas 7
Pas 8

Se pune tava la cuptor,  la temperatura medie, pana se rumeneste bine.

Dureaza aproximativ 20 de min la 180 de grade C.

Prajitura cu mere - Pas 8
Pas 9

Dupa ce se raceste putin, se taie cu un cutit prajitura cu mere in bucati de marimea preferata si se scoate din tava cu o paleta.

Prajitura cu mere - Pas 9
Pas 10

Ca sa fie si mai gustoasa si frumoasa, inainte de servire puteti presara prajitura cu mere cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Prajitura cu mere - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min
Sursa: good-cook.ru