O prăjitură cu mere pufoasă, delicioasă, super simplă, merită încercată. Este cea mai bună și simplă rețetă de prăjitură cu mere pe care am mâncat-o până acum și am primit multe laude de la soț și prietenii care au gustat-o.
Pregătiți ingredientele pentru prăjitură cu mere, spălați merele.
Luați o formă pentru copt, teflonată, din sticlă, etc. Ungeți forma cu unt (untul nu se topește), presărați pesmet pe fundul și pereții tăvii.
Merele se curăță și se taie bucăți medii.
Aranjați merele uniform în forma unsă și tapetată cu pesmet.
Într-un bol bateți ouăle și adăugați zahărul. Le bateți bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, până se fac spumă.
Într-un pahar amestecați bine făina cu un pliculeț de praf de copt, adăugați peste ouăle bătute spumă.
Amestecați bine.
Aluatul obținut se toarnă peste mere, uniform, ca să le acopere toată suprafața.
Nu vă speriați dacă se văd merele, aluatul crește foarte bine.
Se pune tava la cuptor, la temperatura medie, până se rumenește bine.
Durează aproximativ 20 de min la 180 de grade C.
După ce se răcește puțin, se taie cu un cuțit prăjitura cu mere în bucăți de mărimea preferată și se scoate din tavă cu o paletă.
Ca să fie și mai gustoasă și frumoasă, înainte de servire puteți presăra prăjitura cu mere cu zahăr pudră vanilat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.