Prăjitură cu mere

O prăjitură cu mere pufoasă, delicioasă, super simplă, merită încercată. Este cea mai bună și simplă rețetă de prăjitură cu mere pe care am mâncat-o până acum și am primit multe laude de la soț și prietenii care au gustat-o.

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
150 g
un pahar
Zahăr
200 g
un pahar
Ouă
3 buc
   
Mere ionatan
4 buc
sau orice alt tip de mere mai acrișoare și aromate
Unt
10 g
   
Pesmet alb/galben
20 g
   
Praf de copt
1 buc
un plic de praf de copt
Pași de urmat
Pas 1

Pregătiți ingredientele pentru prăjitură cu mere, spălați merele.

Prăjitură cu mere - Pas 1
Pas 2

Luați o formă pentru copt, teflonată, din sticlă, etc. Ungeți forma cu unt (untul nu se topește), presărați pesmet pe fundul și pereții tăvii.

Prăjitură cu mere - Pas 2
Pas 3

Merele se curăță și se taie bucăți medii.

Prăjitură cu mere - Pas 3
Pas 4

Aranjați merele uniform în forma unsă și tapetată cu pesmet.

Prăjitură cu mere - Pas 4
Pas 5

Într-un bol bateți ouăle și adăugați zahărul. Le bateți bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, până se fac spumă.

Prăjitură cu mere - Pas 5
Pas 6

Într-un pahar amestecați bine făina cu un pliculeț de praf de copt, adăugați peste ouăle bătute spumă.

Amestecați bine.

Prăjitură cu mere - Pas 6
Pas 7

Aluatul obținut se toarnă peste mere, uniform, ca să le acopere toată suprafața.

Nu vă speriați dacă se văd merele, aluatul crește foarte bine.

Prăjitură cu mere - Pas 7
Pas 8

Se pune tava la cuptor, la temperatura medie, până se rumenește bine.

Durează aproximativ 20 de min la 180 de grade C.

Prăjitură cu mere - Pas 8
Pas 9

După ce se răcește puțin, se taie cu un cuțit prăjitura cu mere în bucăți de mărimea preferată și se scoate din tavă cu o paletă.

Prăjitură cu mere - Pas 9
Pas 10

Ca să fie și mai gustoasă și frumoasă, înainte de servire puteți presăra prăjitura cu mere cu zahăr pudră vanilat.

Poftă Bună!

Prăjitură cu mere - Pas 10

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5-6 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min
Sursă: good-cook.ru