O prajitura cu mere pufoasa, delicioasa, super simpla, merita incercata. Este cea mai buna si simpla reteta de prajitura cu mere pe care am mancat-o pana acum si am primit multe laude de la sot si prietenii care au gustat-o.
Pregatiti ingredientele pentru prajitura cu mere, spalati merele.
Luati o forma pentru copt, teflonata, din sticla, etc. Ungeti forma cu unt (untul nu se topeste), presarati pesmet pe fundul si peretii tavii.
Merele se curata si se taie bucati medii.
Aranjati merele uniform in forma unsa si tapetata cu pesmet.
Intr-un bol bateti ouale si adaugati zaharul. Le bateti bine, cu telul sau cel mai bine mixerul, pana se fac spuma.
Intr-un pahar amestecati bine faina cu un pliculet de praf de copt, adaugati peste ouale batute spuma.
Amestecati bine.
Aluatul obtinut se toarna peste mere, uniform, ca sa le acopere toata suprafata.
Nu va speriati daca se vad merele, aluatul creste foarte bine.
Se pune tava la cuptor, la temperatura medie, pana se rumeneste bine.
Dureaza aproximativ 20 de min la 180 de grade C.
Dupa ce se raceste putin, se taie cu un cutit prajitura cu mere in bucati de marimea preferata si se scoate din tava cu o paleta.
Ca sa fie si mai gustoasa si frumoasa, inainte de servire puteti presara prajitura cu mere cu zahar pudra vanilat.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.