Gustoase, sățioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucătăriei italiene în farfuria voastră.
Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe.
Carnea se toacă, în caz că nu aveți carnea deja tocată din comerț.
Ceapa și usturoiul se călesc puțin în uleiul de măsline.
Roșiile se pasează cu mixerul. Dacă nu aveți roșiile în cutii, luați roșii proaspete, le decojiți, tăiați cuburi și pasați.
În ceapa și usturoiul călit se adaugă carnea, se amestecă continuu până când nu se evaporă apa.
Se adaugă vinul și iarăși se așteaptă până se evaporă lichidul.
Se adaugă pasta de tomate, se amestecă.
Se adaugă sarea, busuiocul și piper negru, dacă vă place. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.
După 2 ore sosul scade puțin, atunci este gata. Cel mai important în această rețetă este faptul că sosul trebuie să se coacă aceste 2 ore.
Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, în multă apă.
Se servesc calde, pe spaghete se pune sosul ornat cu verdeață. După preferință presărați cașcaval/brânză deasupra.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.