Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, sățioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucătăriei italiene în farfuria voastră.

Ingrediente
Ceapă albă
2 buc
   
Usturoi
4 buc
căței mici
Ulei de măsline
50 ml
   
Carne tocată de porc
300 g
   
Carne tocată vită
300 g
   
Roșii cubulețe din conservă de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
   
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspăt
Sare
0.5 lingurite
sărați după gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grâu dur.
Pași de urmat
Pas 1

Tăiați ceapa și usturoiul cubulețe.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 1
Pas 2

Carnea se toacă, în caz că nu aveți carnea deja tocată din comerț.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 2
Pas 3

Ceapa și usturoiul se călesc puțin în uleiul de măsline.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 3
Pas 4

Roșiile se pasează cu mixerul. Dacă nu aveți roșiile în cutii, luați roșii proaspete, le decojiți, tăiați cuburi și pasați.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 4
Pas 5

În ceapa și usturoiul călit se adaugă carnea, se amestecă continuu până când nu se evaporă apa.

Se adaugă vinul și iarăși se așteaptă până se evaporă lichidul.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 5
Pas 6

Se adaugă pasta de tomate, se amestecă.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 6
Pas 7

Se adaugă sarea, busuiocul și piper negru, dacă vă place. Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 7
Pas 8

După 2 ore sosul scade puțin, atunci este gata. Cel mai important în această rețetă este faptul că sosul trebuie să se coacă aceste 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 8
Pas 9

Spaghetele se fierb conform instrucțiunilor de pe pachet, în multă apă.

Se servesc calde, pe spaghete se pune sosul ornat cu verdeață. După preferință presărați cașcaval/brânză deasupra.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 20 min