Spaghetti cu sos Bolognese

Gustoase, satioase, simplu de preparat vor aduce savoarea bucatariei italiene in farfuria voastra.

Ingrediente
Ceapa alba
2 buc
Usturoi
4 buc
catei mici
Ulei de masline
50 ml
Carne tocata de porc
300 g
Carne tocata vita
300 g
Rosii cubulete din conserva de 300g
2 buc
2 cutii de conserve
Vin alb demisec
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurita
sau busuioc proaspat
Sare
0.5 lingurite
sarati dupa gust
Spaghetti
500 g
Eu le prefer pe cele din grau dur.
Pasi de urmat
Pas 1

Taiati ceapa si usturoiul cubulete.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 1
Pas 2

Carnea se toaca, in caz ca nu aveti carnea deja tocata din comert.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 2
Pas 3

Ceapa si usturoiul se calesc putin in uleiul de masline.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 3
Pas 4

Rosiile se paseaza cu mixerul. Daca nu aveti rosiile in cutii, luati rosii proapete, le decojiti, taiati cuburi si pasati.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 4
Pas 5

In ceapa si usturoiul calit se adauga carnea, se amesteca continuu pana cand nu se evapora apa.

Se adauga vinul si iarasi se asteapta pana se evapora lichidul.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 5
Pas 6

Se adauga pasta de tomate, se amesteca.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 6
Pas 7

Se adauga sarea, busuiocul si piper negru, daca va place. Se lasa sa fiarba la foc mic timp de 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 7
Pas 8

Dupa 2 ore sosul scade putin, atunci este gata. Cel mai important in aceasta reteta este faptul ca sosul trebuie sa se coaca aceste 2 ore.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 8
Pas 9

Spaghetele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, in multa apa.

Se servesc calde, pe spagheti se pune sosul ornat cu verdeata. Dupa preferinta presarati cascaval/branza deasupra.

Spaghetti cu sos Bolognese - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min