Aluat pentru pizza din drojdie instant

Am descoperit ca si alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza da rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvata cu apa.

Ingrediente
Drojdie instant
2 linguri
Am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker
Faina alba calitate superioara
350 g
Sare
0.5 lingurite
Zahar
1 lingura
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Apa
225 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Amestecati toate ingredientele, fara a adauga apa.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 1
Pas 2

Adaugati apa si amestecati cu o lingura, pana se prinde faina, sau in aparat de facut aluat.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 2
Pas 3

Framantati bine cu mainile, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si lasati aproximativ 40-45 de min sa creasca.

Inainte sa-l intindeti in tigaia de pizza va ungeti bine pe maini cu ulei si lucrati cu el. Eu il intind bine cu mainile.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 3

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (Cantitatea de aluat ajunge pentru 2 pizza medii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min