Am descoperit ca si alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza da rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvata cu apa.
Amestecati toate ingredientele, fara a adauga apa.
Adaugati apa si amestecati cu o lingura, pana se prinde faina, sau in aparat de facut aluat.
Framantati bine cu mainile, aluatul trebuie sa fie moale si lipicios. Acoperiti aluatul cu o folie alimentara si lasati aproximativ 40-45 de min sa creasca.
Inainte sa-l intindeti in tigaia de pizza va ungeti bine pe maini cu ulei si lucrati cu el. Eu il intind bine cu mainile.
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.