Am descoperit că și alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza dă rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvată cu apă.
Amestecați toate ingredientele, fără a adăuga apă.
Adăugați apă și amestecați cu o lingură, până se prinde făina, sau în aparat de făcut aluat.
Frământați bine cu mâinile, aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați aproximativ 40-45 de min să crească.
Înainte să-l întindeți în tigaia de pizza vă ungeți bine pe mâini cu ulei și lucrați cu el. Eu îl întind bine cu mâinile.
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.