Aluat pentru pizza din drojdie instant

Am descoperit că și alt procedeu de preparare a aluatului pentru pizza dă rezultate foarte bune. Aici am folosit drojdia instant de la Dr.Oetker, cea care nu trebuie dizolvată cu apă.

Ingrediente
Drojdie instant
2 linguri
Am folosit-o pe cea de la Dr.Oetker
Făină albă calitate superioară
350 g
   
Sare
0.5 lingurite
   
Zahăr
1 lingura
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Apă
225 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Amestecați toate ingredientele, fără a adăuga apă.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 1
Pas 2

Adăugați apă și amestecați cu o lingură, până se prinde făina, sau în aparat de făcut aluat.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 2
Pas 3

Frământați bine cu mâinile, aluatul trebuie să fie moale și lipicios. Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și lăsați aproximativ 40-45 de min să crească.

Înainte să-l întindeți în tigaia de pizza vă ungeți bine pe mâini cu ulei și lucrați cu el. Eu îl întind bine cu mâinile.

Aluat pentru pizza din drojdie instant - Pas 3

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (Cantitatea de aluat ajunge pentru 2 pizza medii)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min