Friptură de porc împănată cu usturoi

Cu ocazia zilei de azi vreau să vă doresc multă dragoste, să o păstrați, să aveți grijă de persoana iubită și să vă folosiți de orice mic prilej de a o menține și "inflori"!

Și fiindcă toată lumea în această zi gătește ceva ciocolatos eu vă propun totuși o friptură care sigur va face orice masă să fie mai deosebită și festivă. Este simplu de preparat, și plus la toate destul de dietetică (depinde ce fel de carne alegeți).

Usturoiul îi dă o notă deosebită, crustă aromată și carnea foarte fragedă - adăugați la masă o granitură de legume, orez, cartofi - un vin roșu demisec, și gata cina romantică și ușoară.

Ingrediente
Carne de porc
1.5 kg
alegeți sau o bucată de ceafă, sau cotlet sau pulpă
Usturoi
10 buc
10 căței de usturoi
Piper negru
1 lingurita
   
Sare
1 lingura
   
Muștar
1 lingura
   
Pastă de tomate
1 lingura
   
Sos de soia
4 linguri
   
Ierburi uscate(busuioc, pătrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - pătrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi și boia dulce. Puneți ierburi care vă plac și aveți în casă.
Pași de urmat
Pas 1

Spălați și curățați carnea, pregătiți și usturoiul - îl tăiați în bucăți lungi, ca să le puteți împăna ușor în carne.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 1
Pas 2

Cu un cuțit faceți găuri în bucata de carne.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 2
Pas 3

În fiecare gaură puneți câte o bucată de usturoi, aveți grijă s-o adânciți cât mai bine, să ajungă mai în mijlocul cărnii.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 3
Pas 4

Continuați până împănați toată bucata de carne, încercați să puneți cât mai mult usturoi - să fie mai aromată friptura.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 4
Pas 5

Puneți carnea într-o tavă acoperită cu folie de aluminiu - lăsați folia mai lungă pe margini să puteți înveli și carnea.

Presărați sare și piper peste carne - frecați bine pe toate părțile.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 5
Pas 6

Învăliți bine carnea cu folie, și o dați la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1 oră și jumătate.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 6
Pas 7

În acest timp faceți un sos cu care vom unge friptura deasupra și îi vom da o crustă colorată și aromată fripturii.

Amestecați muștarul, pasta de roșii, sosul de soia, puțină sare și ierburile uscate.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 7
Pas 8

După o oră și jumătate, scoateți carnea din cuptor, desfaceți folia - vedeți că friptura s-a copt/fiert și carnea este aproape gata.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 8
Pas 9

Ungeți carnea deasupra cu sosul preparat - îl puneți mai mult, să fie din abundență.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneți carnea la cuptor pentru încă 30 de minute, să se rumenească și să se coacă bine.

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 10
Pas 11

După ce o scoateți, o mai lăsați 10-15 minute să se răcorească ușor și să se pătrundă.

Apoi o porționați și serviți cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Friptură de porc împănată cu usturoi - Pas 11

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min