Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).
Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.
Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.
Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.
In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.
Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.
Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.
Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.
Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.
In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.
Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.
Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.
Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.
Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.
Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.
Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.