Friptura de porc impanata cu usturoi

Cu ocazia zilei de azi vreau sa va doresc multa dragoste, sa o pastrati, sa aveti grija de persoana iubita si sa va folositi de orice mic prilej de a o mentine si "inflori"!

Si fiindca toata lumea in aceasta zi gateste ceva ciocolatos eu va propun totusi o friptura care sigur va face orice masa sa fie mai deosebita si festiva. Este simplu de preparat, si plus la toate destul de dietetica (depinde ce fel de carne alegeti).

Usturoiul ii da o nota deosebita, crusta aromata si carnea foarte frageda - adaugati la masa o granitura de legume, orez, cartofi - un vin rosu demisec, si gata cina romantica si usoara.

Ingrediente
Carne de porc
1.5 kg
alegeti sau o bucata de ceafa, sau cotlet sau pulpa
Usturoi
10 buc
10 catei de usturoi
Piper negru
1 lingurita
Sare
1 lingura
Mustar
1 lingura
Pasta de tomate
1 lingura
Sos de soia
4 linguri
Ierburi uscate(busuioc, patrunjel,etc)
1 lingura
Eu am folosit - patrunjel, busuioc, coriandru, curry, usturoi si boia dulce. Puneti ierburi care va plac si aveti in casa.
Pasi de urmat
Pas 1

Spalati si curatati carnea, pregatiti si usturoiul - il taiati in bucatele lungi, ca sa le puteti impana usor in carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 1
Pas 2

Cu un cutit faceti gauri in bucata de carne.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 2
Pas 3

In fiecare gaura puneti cate o bucata de usturoi, aveti grija s-o adanciti cat mai bine, sa ajunga mai in mijlocul carnii.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 3
Pas 4

Continuati pana impanati toata bucata de carne, incercati sa puneti cat mai mult usutroi - sa fie mai aromata friptura.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 4
Pas 5

Puneti carnea intr-o tava acoperita cu folie de aluminiu - lasati folia mai lunga pe margini sa puteti inveli si carnea.

Presarati sare si piper peste carne - frecati bine pe toata partile.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 5
Pas 6

Inveliti bine carnea cu folie, si o dati la cuptor la temperatura - 200- 220 grade pentru 1ora si jumate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 6
Pas 7

In acest timp faceti un sos cu care vom unge friptura deasupra si ii vom da o crusta colorata si aromata fripturii.

Amestecati mustarul, pasta de rosii, sosul de soia, putina sare si ierburile uscate.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 7
Pas 8

Dupa o ora si jumate, scoateti carnea din cuptor, desfaceti folia - vedeti ca friptura s-a copt/fiert si carnea este aproape gata.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 8
Pas 9

Ungeti carnea deasupra cu sosul preparat - il puneti mai mult, sa fie din abundenta.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 9
Pas 10

Puneti carnea la cuptor pentru inca 30 de minute, sa se rumeneasca si sa se coaca bine.

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 10
Pas 11

Dupa ce o scoateti, o mai lasati 10-15 minute sa se racoreasca usor si sa se patrunda.

Apoi o portionati si serviti cu orice garnitura preferata.

Pofta Buna!

Friptura de porc impanata cu usturoi - Pas 11

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4-5 portii)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min