Pizza cu piept de pui si ciuperci

Foarte gustosa, o alta modalitate de aranjare a ingredientelor si aluatul fiind o variatie a retetei de aluat clasic. Absolut delicioasa!

Semipreparate
500 g
cantitati conform retetei
Ingrediente
Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui fara oase
Ciuperci proaspete
500 g
Masline negre
200 g
fara samburi
Cascaval clasic
300 g
Rosii
2 buc
Maioneza
150 g
Amestecati-o cu busuioc jumate de lingurita.
Ulei de masline
50 ml
Vin alb demisec
100 ml
Busuioc uscat
1 lingurita
Boia de ardei rosu dulce
0.5 lingurite
Piper negru
0.25 lingurite
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Faceti aluatul pentru pizza conform retetei, lasati sa creasca 30-40 min.

In acest timp pregatiti ingredientele.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 1
Pas 2

Spalati si taiati pieptul de pui cubulete mici.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 2
Pas 3

Intr-o tigaie caliti uleiul de masline, adaugati pieptul de pui si lasati sa scada bine lichidul, carnea se albeste.

Adaugati vin alb, lasati carnea cu vinul sa fiarba la foc mediu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca. Apoi puneti busuiocul, boia de ardei dulce, sare si piper negru. Lasati inca 2 min, amesteceti bine si stingeti focul.

 

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 3
Pas 4

In timpul cat carnea fierbe curatati, spalati si taiati subtire ciupercile.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 4
Pas 5

Maslinele fara samburi le taiati rondele, sau puteti cumpara masline deja taiate.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 5
Pas 6

Dupa ce s-a racit putin carnea, si vedeti ca bucatile sunt maricele le mai taiati putin dupa preferinta.

 

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 6
Pas 7

Ungeti tava cu ulei. Tavile ar fi bine sa fie special pentru pizza, sunt mai subtiri si pizza se coace foarte bine in ele.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 7
Pas 8

Ungeti mainile bine cu ulei, luati jumatate din aluat, il formati in forma de bila si il intindeti cu mainile pe toata suprafata tavii, formand borturi.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 8
Pas 9

Cu o pensula ungeti aluatul cu maioneza, amestecata cu busuioc uscat. Sau puteti folosi pasta de rosii mai lichida, tot mixata cu busuioc.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 9
Pas 10

Radeti cascaval peste maioneza, asa ca sa acopere bine toata suprafata.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 10
Pas 11

Aranjati ciupecile pe toata suprafata.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 11
Pas 12

Apoi bucatile de carne.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 12
Pas 13

Taiati marunt o rosie, si la fel o puneti pe pizza.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 13
Pas 14

Peste rosii adaugati maslinele si puneti tava cu pizza la cuptor.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 14
Pas 15

Se coace aproximativ 40-50 de min, in dependenta de puterea cuptorului. Se vede daca s-a copt dupa bordurile rumenite.

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 15
Pas 16

Se taie felii si se savureaza cu toata familia.

Pofta Buna!

Pizza cu piept de pui si ciuperci - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza medii)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min