Pizza cu piept de pui și ciuperci

Foarte gustoasă, o altă modalitate de aranjare a ingredientelor și aluatul fiind o variație a rețetei de aluat clasic. Absolut delicioasă!

Semipreparate
500 g
cantități conform rețetei
Ingrediente
Piept de pui
1 kg
2 piepți de pui fără oase
Ciuperci proaspete
500 g
   
Măsline negre
200 g
fără sâmburi
Cașcaval clasic
300 g
   
Roșii
2 buc
   
Maioneză
150 g
Amestecați-o cu busuioc jumătate de linguriță.
Ulei de măsline
50 ml
   
Vin alb demisec
100 ml
   
Busuioc uscat
1 lingurita
   
Boia de ardei roșu dulce
0.5 lingurite
   
Piper negru
0.25 lingurite
   
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Faceți aluatul pentru pizza conform rețetei, lăsați să crească 30-40 min.

În acest timp pregătiți ingredientele.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 1
Pas 2

Spălați și tăiați pieptul de pui cubulețe mici.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 2
Pas 3

Într-o tigaie căliți uleiul de măsline, adăugați pieptul de pui și lăsați să scadă bine lichidul, carnea se albește.

Adăugați vin alb, lăsați carnea cu vinul să fiarbă la foc mediu până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească. Apoi puneți busuiocul, boia de ardei dulce, sare și piper negru. Lăsați încă 2 min, amestecați bine și stingeți focul.

 

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 3
Pas 4

În timpul cât carnea fierbe curățați, spălați și tăiați subțire ciupercile.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 4
Pas 5

Măslinele fără sâmburi le tăiați rondele, sau puteți cumpăra măsline deja tăiate.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 5
Pas 6

După ce s-a răcit puțin carnea, și vedeți că bucățile sunt măricele le mai tăiați puțin după preferință.

 

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 6
Pas 7

Ungeți tava cu ulei. Tavile ar fi bine să fie speciale pentru pizza, sunt mai subțiri și pizza se coace foarte bine în ele.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 7
Pas 8

Ungeți mâinile bine cu ulei, luați jumătate din aluat, îl formați în formă de bilă și îl întindeți cu mâinile pe toată suprafața tăvii, formând borturi.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 8
Pas 9

Cu o pensulă ungeți aluatul cu maioneză, amestecată cu busuioc uscat. Sau puteți folosi pastă de roșii mai lichidă, tot mixată cu busuioc.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 9
Pas 10

Radeți cașcaval peste maioneză, așa ca să acopere bine toată suprafața.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 10
Pas 11

Aranjați ciupercile pe toată suprafața.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 11
Pas 12

Apoi bucățile de carne.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 12
Pas 13

Tăiați mărunt o roșie, și la fel o puneți pe pizza.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 13
Pas 14

Peste roșii adăugați măslinele și puneți tava cu pizza la cuptor.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 14
Pas 15

Se coace aproximativ 40-50 de min, în dependență de puterea cuptorului. Se vede dacă s-a copt după bordurile rumenite.

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 15
Pas 16

Se taie felii și se savurează cu toată familia.

Poftă Bună!

Pizza cu piept de pui și ciuperci - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza medii)
Timp de preparare:
80 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min