Foarte gustoasă, o altă modalitate de aranjare a ingredientelor și aluatul fiind o variație a rețetei de aluat clasic. Absolut delicioasă!
Faceți aluatul pentru pizza conform rețetei, lăsați să crească 30-40 min.
În acest timp pregătiți ingredientele.
Spălați și tăiați pieptul de pui cubulețe mici.
Într-o tigaie căliți uleiul de măsline, adăugați pieptul de pui și lăsați să scadă bine lichidul, carnea se albește.
Adăugați vin alb, lăsați carnea cu vinul să fiarbă la foc mediu până se evaporă tot lichidul și începe să se rumenească. Apoi puneți busuiocul, boia de ardei dulce, sare și piper negru. Lăsați încă 2 min, amestecați bine și stingeți focul.
În timpul cât carnea fierbe curățați, spălați și tăiați subțire ciupercile.
Măslinele fără sâmburi le tăiați rondele, sau puteți cumpăra măsline deja tăiate.
După ce s-a răcit puțin carnea, și vedeți că bucățile sunt măricele le mai tăiați puțin după preferință.
Ungeți tava cu ulei. Tavile ar fi bine să fie speciale pentru pizza, sunt mai subțiri și pizza se coace foarte bine în ele.
Ungeți mâinile bine cu ulei, luați jumătate din aluat, îl formați în formă de bilă și îl întindeți cu mâinile pe toată suprafața tăvii, formând borturi.
Cu o pensulă ungeți aluatul cu maioneză, amestecată cu busuioc uscat. Sau puteți folosi pastă de roșii mai lichidă, tot mixată cu busuioc.
Radeți cașcaval peste maioneză, așa ca să acopere bine toată suprafața.
Aranjați ciupercile pe toată suprafața.
Apoi bucățile de carne.
Tăiați mărunt o roșie, și la fel o puneți pe pizza.
Peste roșii adăugați măslinele și puneți tava cu pizza la cuptor.
Se coace aproximativ 40-50 de min, în dependență de puterea cuptorului. Se vede dacă s-a copt după bordurile rumenite.
Se taie felii și se savurează cu toată familia.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.