Foarte gustosa, o alta modalitate de aranjare a ingredientelor si aluatul fiind o variatie a retetei de aluat clasic. Absolut delicioasa!
Faceti aluatul pentru pizza conform retetei, lasati sa creasca 30-40 min.
In acest timp pregatiti ingredientele.
Spalati si taiati pieptul de pui cubulete mici.
Intr-o tigaie caliti uleiul de masline, adaugati pieptul de pui si lasati sa scada bine lichidul, carnea se albeste.
Adaugati vin alb, lasati carnea cu vinul sa fiarba la foc mediu pana se evapora tot lichidul si incepe sa se rumeneasca. Apoi puneti busuiocul, boia de ardei dulce, sare si piper negru. Lasati inca 2 min, amesteceti bine si stingeti focul.
In timpul cat carnea fierbe curatati, spalati si taiati subtire ciupercile.
Maslinele fara samburi le taiati rondele, sau puteti cumpara masline deja taiate.
Dupa ce s-a racit putin carnea, si vedeti ca bucatile sunt maricele le mai taiati putin dupa preferinta.
Ungeti tava cu ulei. Tavile ar fi bine sa fie special pentru pizza, sunt mai subtiri si pizza se coace foarte bine in ele.
Ungeti mainile bine cu ulei, luati jumatate din aluat, il formati in forma de bila si il intindeti cu mainile pe toata suprafata tavii, formand borturi.
Cu o pensula ungeti aluatul cu maioneza, amestecata cu busuioc uscat. Sau puteti folosi pasta de rosii mai lichida, tot mixata cu busuioc.
Radeti cascaval peste maioneza, asa ca sa acopere bine toata suprafata.
Aranjati ciupecile pe toata suprafata.
Apoi bucatile de carne.
Taiati marunt o rosie, si la fel o puneti pe pizza.
Peste rosii adaugati maslinele si puneti tava cu pizza la cuptor.
Se coace aproximativ 40-50 de min, in dependenta de puterea cuptorului. Se vede daca s-a copt dupa bordurile rumenite.
Se taie felii si se savureaza cu toata familia.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.