Tort Diplomat cu portocale

Vă propun un tort foarte frumos și elegant - de gustos ce să mai zic, vedeți că nu ai cum să dai greș cu combinațiile - inspirat și tot planificat dintr-un site culinar cu vechime.

Mi-a plăcut mult modul de asamblare, în schimb am simplificat crema și am folosit pandișpanul meu preferat. Aș recomanda în plus la rețeta de mai jos, să adăugați niște portocale și în mijlocul tortului - și dacă vă place pandișpanul mai umed, să-l însiropați cu puțin suc de portocale.

Ingrediente
Ouă
5 buc
pt pandișpan
Zahăr
180 g
Plus zahăr pentru cremă - eu am pus 1 pahar, să fie un dulce mediu - voi puneți după gust
Făină albă calitate superioară
100 g
pt pandișpan
Amidon alimentar
2 linguri
pt pandișpan
Smântână
1 l
   
Portocale
1 kg
alegeți portocale de mărime medie, dulci și fără sâmburi de preferat
Esență de vanilie
1 buc
   
Gelatină
30 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Preparați pandișpanul după Rețeta de pandișpan. Îl lăsați minim 8 ore ca să se pătrundă și să-l tăiați mai repede.

Sau preparați pandișpanul după rețeta dvs sau îl cumpărați.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 1
Pas 2

Pentru a monta tortul folosiți de preferat o tavă adâncă cu pereții detașabili. Așterneți atent tava cu folie alimentară de plastic, acoperiți bine și pereții și fundul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 2
Pas 3

Tăiați pandișpanul în 2 jumătăți - ar trebui să iasă 2 foi cam de 1 cm grosime.

Tăiați un pic din margini, cam 1 cm împrejur, pentru a încadra bine pandișpanul pe lângă feliile de portocale și cremă - măsurați tava pe pandișpan - tăiați așa ca diametrul pandișpanului să fie cam cu 1 -1.5 cm mai mic decât cel al tăvii.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 3
Pas 4

Curățați portocalele, le tăiați rondele cam de 1 cm grosime. Le alegeți pe cele mai frumoase și le aranjați frumos peste folia de plastic în tavă.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 4
Pas 5

Gelatina o topiți în 100ml de apă caldă spre fierbinte - aveți grijă să nu o fierbeți, își pierde din calități la fierbere.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 5
Pas 6

Zahărul se amestecă cu smântâna și esența de vanilie - bateți puțin cu mixerul ca să topiți complet zahărul.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 6
Pas 7

Apoi adăugați gelatina dizolvată, amestecați bine să uniformizați crema.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 7
Pas 8

Turnați 1/3 din cremă peste portocalele din tavă - atent cu o lingură mai împingeți din cremă pe lângă marginile portocalelor să acopere bine toată suprafața și toate găurile.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 8
Pas 9

Puneți peste cremă prima foaie de pandișpan - opțional o puteți însiropa cu puțin suc de portocale sau ceai cu lămâie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 9
Pas 10

Turnați mai mult de jumătate din crema rămasă peste pandișpan. La fel opțional puteți să mai adăugați aici niște portocale tăiate cubulețe.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 10
Pas 11

Peste cremă puneți cealaltă foaie de pandișpan - la fel o puteți însiropa cu suc sau ceai de lămâie.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 11
Pas 12

Turnați restul de cremă peste foaia de pandișpan, acoperiți totul cu folie și puneți tava la frigider pentru 4-5 ore, să se întărească bine crema. Mai bine peste noapte, să fie sigur totul prins.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 12
Pas 13

După acest timp, scoateți folia, pereții tăvii și atent răsturnați tortul pe un platou. Rezultatul îl vedeți în poză :)

Deși am mai văzut că se mai pot folosi și alte fructe aici - mie îmi place așa în 2 culori - este mult mai elegant și prezentabil.

Tort Diplomat cu portocale - Pas 13
Pas 14

Și o secțiune bineînțeles - vă servesc virtual și vă mulțumesc pentru prezența și aprecierea voastră!

Poftă Bună!

Tort Diplomat cu portocale - Pas 14

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min