O alternativa foarte gustoasa la gratarele de pui si alte variante de pulpe coapte. Am gasit-o in revista Practic in 2007, am ramas impresionata si o gatesc periodic in familie.
Pulpele se spala bine, se pun in tava.
Peste pulpe se pune usturoiul taiat bucatele mici, cimbrul, piperul, sarea, uleiul. Cu o lingura sau cu mainile se ung bine pulpele cu mirodenii. In tava se toarna 50 ml apa, se acopera cu capac sau folie si se da la cuptor.
Peste 30-40 de min pulpele se scot din cuptor, se intorc pe alta parte.
Peste pulpele intoarse se pun rosiile cuburi, se distribuie in toata tava si se pune la cuptor inca o jumatate de ora.
Sucul din pulpe va scadea, daca cuptorul este mai slab poate va trebui sa le tineti mai mult de jumatate de ora.
Le scoateti din cuptor cand rosiile se innabusesc bine.
Se servesc cu garnitura de orez, gasiti reteta pe site., sau cartofi, paste, legume - orice preferati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.