O alternativă foarte gustoasă la grătarele de pui și alte variante de pulpe coapte. Am găsit-o în revista Practic în 2007, am rămas impresionată și o gătesc periodic în familie.
Pulpele se spală bine, se pun în tavă.
Peste pulpe se pune usturoiul tăiat bucățele mici, cimbrul, piperul, sarea, uleiul. Cu o lingură sau cu mâinile se ung bine pulpele cu mirodenii. În tavă se toarnă 50 ml apă, se acoperă cu capac sau folie și se dă la cuptor.
Peste 30-40 de minute pulpele se scot din cuptor, se întorc pe altă parte.
Peste pulpele întoarse se pun roșiile cuburi, se distribuie în toată tava și se pune la cuptor încă o jumătate de oră.
Sucul din pulpe va scădea, dacă cuptorul este mai slab poate va trebui să le țineți mai mult de jumătate de oră.
Le scoateți din cuptor când roșiile se înnăbușesc bine.
Se servesc cu garnitură de orez, găsiți rețeta pe site, sau cartofi, paste, legume - orice preferați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.