Orez fiert cu mirodenii

O garnitura clasica, dar putin variata. Am pus in ea mirodenii si am schimbat procedura clasica de firebere a orezului. Orezul nu este lipicios dar aromat si gustos.

Ingrediente
Ceapa alba
1 buc
Usturoi
4 buc
catei
Ulei de floarea soarelui
50 ml
sau ulei de masline
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
Apa
3 pahare
Patrunjel uscat
1 lingurita
Busuioc uscat
0.5 lingurite
Unt
50 g
Sare
1 lingura
Pasi de urmat
Pas 1

Ceapa si usturoiul se taie marunt.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 1
Pas 2

Intr-un ceaun sau cratita teflonata se caleste ceapa si usturoiul in ulei.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 2
Pas 3

Cand ceapa si usturoiul usor se moaie, se adauga orezul. Se calesc impreuna pana cand orezul incepe sa fie usor prajit.

Atentie, orezul nu trebuie spalat, este prefiert.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 3
Pas 4

Apoi se adauga apa, sarea dupa gust, mirodeniile. Cand incepe sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 min.

Din cand in cand se amesteca.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 4
Pas 5

Dupa ce orezul se umfla, dar inca mai are apa, se adauga untul. Se amesteca si se lasa inca 10 min.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 5
Pas 6

Apoi se stinge focul si se lasa vreo jumatate de ora sa se umfle bine.

 

Orez fiert cu mirodenii - Pas 6
Pas 7

Se serveste cu carne, peste, legume, etc.

Pofta Buna!

Orez fiert cu mirodenii - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 5 min