O garnitură clasică, dar puțin variată. Am pus în ea mirodenii și am schimbat procedura clasică de fierbere a orezului. Orezul nu este lipicios, dar aromat și gustos.
Ceapa și usturoiul se taie mărunt.
Într-un ceaun sau cratiță teflonată se călește ceapa și usturoiul în ulei.
Când ceapa și usturoiul ușor se moaie, se adaugă orezul. Se călesc împreună până când orezul începe să fie ușor prăjit.
Atenție, orezul nu trebuie spălat, este prefiert.
Apoi se adaugă apa, sarea după gust, mirodeniile. Când începe să fiarbă, se lasă la foc mic 30-40 min.
Din când în când se amestecă.
După ce orezul se umflă, dar încă mai are apă, se adaugă untul. Se amestecă și se lasă încă 10 min.
Apoi se stinge focul și se lasă vreo jumătate de oră să se umfle bine.
Se servește cu carne, pește, legume, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.