O garnitura clasica, dar putin variata. Am pus in ea mirodenii si am schimbat procedura clasica de firebere a orezului. Orezul nu este lipicios dar aromat si gustos.
Ceapa si usturoiul se taie marunt.
Intr-un ceaun sau cratita teflonata se caleste ceapa si usturoiul in ulei.
Cand ceapa si usturoiul usor se moaie, se adauga orezul. Se calesc impreuna pana cand orezul incepe sa fie usor prajit.
Atentie, orezul nu trebuie spalat, este prefiert.
Apoi se adauga apa, sarea dupa gust, mirodeniile. Cand incepe sa fiarba, se lasa la foc mic 30-40 min.
Din cand in cand se amesteca.
Dupa ce orezul se umfla, dar inca mai are apa, se adauga untul. Se amesteca si se lasa inca 10 min.
Apoi se stinge focul si se lasa vreo jumatate de ora sa se umfle bine.
Se serveste cu carne, peste, legume, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.