Orez fiert cu mirodenii

O garnitură clasică, dar puțin variată. Am pus în ea mirodenii și am schimbat procedura clasică de fierbere a orezului. Orezul nu este lipicios, dar aromat și gustos.

Ingrediente
Ceapă albă
1 buc
   
Usturoi
4 buc
căței
Ulei de floarea-soarelui
50 ml
sau ulei de măsline
Orez prefiert - bob lung
1 pahar
   
Apă
3 pahare
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Busuioc uscat
0.5 lingurite
   
Unt
50 g
   
Sare
1 lingura
   
Pași de urmat
Pas 1

Ceapa și usturoiul se taie mărunt.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 1
Pas 2

Într-un ceaun sau cratiță teflonată se călește ceapa și usturoiul în ulei.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 2
Pas 3

Când ceapa și usturoiul ușor se moaie, se adaugă orezul. Se călesc împreună până când orezul începe să fie ușor prăjit.

Atenție, orezul nu trebuie spălat, este prefiert.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 3
Pas 4

Apoi se adaugă apa, sarea după gust, mirodeniile. Când începe să fiarbă, se lasă la foc mic 30-40 min.

Din când în când se amestecă.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 4
Pas 5

După ce orezul se umflă, dar încă mai are apă, se adaugă untul. Se amestecă și se lasă încă 10 min.

Orez fiert cu mirodenii - Pas 5
Pas 6

Apoi se stinge focul și se lasă vreo jumătate de oră să se umfle bine.

 

Orez fiert cu mirodenii - Pas 6
Pas 7

Se servește cu carne, pește, legume, etc.

Poftă Bună!

Orez fiert cu mirodenii - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (5 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 5 min