Pate de pui

Este o rețetă improvizată, rezultatul m-a impresionat fiindcă am fost destul de sceptică când o făceam. A fost necesară această improvizație pentru că am renunțat demult la multe produse cu E-uri din comerț, iar pate-urile, mezelurile sunt cele mai E-oase. Foarte bună rețetă pentru micul dejun, mai ales pentru copii. Voi face în curând o rubrică cu rețete speciale pentru micul dejun.

Ingrediente
Pui întreg
1 buc
Alegeți un pui mai carnos.
Unt
200 g
   
Frunză de dafin
3 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Pătrunjel uscat
1 lingurita
   
Ceapă albă
1 buc
   
Ulei de floarea-soarelui
30 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Puiul se spală, se pune la fiert într-o cratiță/ceaun. Când începe să fiarbă, se spumează și se pun frunzele de dafin, se lasă să fiarbă 1 oră la foc mic.

Supa de la pui o puteți folosi pt a face supă sau ciorbă sau orice altceva.

Carnea folosită pentru pate poate să fie numai din pulpe, sau orice carne preferați și aveți în casă.

Pate de pui - Pas 1
Pas 2

După ce a fiert puiul, se lasă să se răcorească. Apoi se alege carnea de oase.

Pate de pui - Pas 2
Pas 3

Ceapa se taie mediu.

Pate de pui - Pas 3
Pas 4

În puțin ulei se călește ceapa, să fie ușor prăjită.

Pate de pui - Pas 4
Pas 5

Se adaugă carnea și la foc mediu se lasă să se înăbușe aproximativ 10-15 min.

Amestecați din când în când.

Pate de pui - Pas 5
Pas 6

Puneți carnea și ceapa într-un castron mai adânc și cu mixerul de pasare mărunțiți bine compoziția, să arate și să fie fină ca un pate.

Adăugați untul și pasați până la incorporarea completă a untului. Adăugați sarea, pătrunjelul, piperul, amestecați bine.

Gustați de sare și piper, poate după gustul dvs mai trebuie de adăugat ceva.

Pate de pui - Pas 6
Pas 7

Puneți pateul într-o farfurie, acoperiți cu o folie și lăsați la frigider câteva ore.

Poftă Bună!

 

Pate de pui - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (ajunge 3-4 zile la o familie de 3 oameni)
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 70 min