Este o rețetă improvizată, rezultatul m-a impresionat fiindcă am fost destul de sceptică când o făceam. A fost necesară această improvizație pentru că am renunțat demult la multe produse cu E-uri din comerț, iar pate-urile, mezelurile sunt cele mai E-oase. Foarte bună rețetă pentru micul dejun, mai ales pentru copii. Voi face în curând o rubrică cu rețete speciale pentru micul dejun.
Puiul se spală, se pune la fiert într-o cratiță/ceaun. Când începe să fiarbă, se spumează și se pun frunzele de dafin, se lasă să fiarbă 1 oră la foc mic.
Supa de la pui o puteți folosi pt a face supă sau ciorbă sau orice altceva.
Carnea folosită pentru pate poate să fie numai din pulpe, sau orice carne preferați și aveți în casă.
După ce a fiert puiul, se lasă să se răcorească. Apoi se alege carnea de oase.
Ceapa se taie mediu.
În puțin ulei se călește ceapa, să fie ușor prăjită.
Se adaugă carnea și la foc mediu se lasă să se înăbușe aproximativ 10-15 min.
Amestecați din când în când.
Puneți carnea și ceapa într-un castron mai adânc și cu mixerul de pasare mărunțiți bine compoziția, să arate și să fie fină ca un pate.
Adăugați untul și pasați până la incorporarea completă a untului. Adăugați sarea, pătrunjelul, piperul, amestecați bine.
Gustați de sare și piper, poate după gustul dvs mai trebuie de adăugat ceva.
Puneți pateul într-o farfurie, acoperiți cu o folie și lăsați la frigider câteva ore.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.