Este o reteta improvizata, rezultatul m-a impresionat fiindca am fost destul de sceptica cand o faceam. A fost necesara aceasta improvizatie pentru ca am renuntat demult la multe produse cu E-uri din comert, iar pate-urile, mezelurile sunt cele mai E-oase. Foarte buna reteta pentru micul dejun, mai ales pentru copii. Voi face in curand o rubrica cu retete speciale pentru micul dejun.
Puiul se spala, se pune la fiert intr-o cratita/ceaun. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza si se pun frunzele de dafin, se lasa sa fiarba 1 ora la foc mic.
Supa de la pui o puteti folosi pt a face supa sau ciorba sau orice altceva.
Carnea folosita pentru pate poate sa fie numai din pulpe, sau orice carne preferati si aveti in casa.
Dupa ce a fiert puiul, se lasa sa se racoreasca. Apoi se alege carnea de oase.
Ceapa se taie mediu.
In putin ulei se caleste ceapa, sa fie usor prajita.
Se adauga carnea si la foc mediu se lasa sa se innabuseasca aproximativ 10-15 min.
Amestecati din cand in cand.
Puneti carnea si ceapa intr-un castron mai adanc si cu mixerul de pasare maruntiti bine compozitia, sa arate si sa fie fin ca un pate.
Adaugati untul si pasati pana la incorporarea completa a untului. Adaugati sarea, patrunjelul, piperul, amestecati bine.
Gustati de sare si piper, poate dupa gustul dvs mai trebuie de adaugat ceva.
Puneti pateul intr-o farfurie, acoperiti cu o folie si lasati la frigider cateva ore.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.