Azi din nou va voi arata cum progresul tehnic influenteaza modul de gatit - reduce timpul de preparare, totul este simplu si foarte bun. Mai nou mi-am achizitionat un Fierbator de Orez de la Tupperware, ustensila pe care tot nu ma satur s-o folosesc - orezul si mamaliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)
Si am zis sa va arat cum se face mamaliga in stil modern, desi eu o fac si asa la ceaun foarte buna, aici chiar nu ma asteptam sa fiu foarte impresionata - dar am fost. In 15 minute am avut mamaliga gata, efortul meu a fost minim, iar mamaliga a fost neasteptat de pufoasa, umflata, buna-buna. Sofia o tot manca si deschidea gura maaare la fiecare lingura....:)
Sotul a remarcat - " si nu mai trebuie sa rod la ceaun?" :)) - dap foarte buna ustensila, chiar va recomand cu incredere!
Masurati faina si apa - in general merge 1 unitate faina la 3 unitati apa. Le puneti in oreziera si amestecati cu un tel.
Puneti capacul galben si alabstru la oreziera, si o lasati la microunde la 800W, pentru 6 minute.
Dupa acest timp o scoateti din cuptor, amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Puneti din nou capacele si lasati la microunde inca 10 minute.
Dupa acest timp amesteacti inca o data cu telul sa se uniformizeze.
Acum adaugati sarea, amestecati bine.
Atentie, sarea si alte condimente nu se pun in oreziera la microunde, doar apa si faina sau orez.
Si poftim mamaliga, buna si pufoasa - stiti voi cum s-o combinati, in cel mai rapid si simplu mod cu niste unt, smantana, branza, etc.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.