Azi din nou vă voi arăta cum progresul tehnic influențează modul de gătit - reduce timpul de preparare, totul este simplu și foarte bun. Mai nou mi-am achiziționat un Fierbător de Orez de la Tupperware, ustensilă pe care tot nu mă satur s-o folosesc - orezul și mămăliga acum sunt cele mai des folosite garnituri :)
Și am zis să vă arăt cum se face mămăliga în stil modern, deși eu o fac și așa la ceaun foarte bună, aici chiar nu mă așteptam să fiu foarte impresionată - dar am fost. În 15 minute am avut mămăliga gata, efortul meu a fost minim, iar mămăliga a fost neașteptat de pufoasă, umflată, bună-bună. Sofia o tot mânca și deschidea gura maaare la fiecare lingură....:)
Soțul a remarcat - "și nu mai trebuie să rod la ceaun?" :)) - da, foarte bună ustensilă, chiar vă recomand cu încredere!
Măsurați făina și apa - în general merge 1 unitate făină la 3 unități apă. Le puneți în orezieră și amestecați cu un tel.
Puneți capacul galben și albastru la orezieră, și o lăsați la microunde la 800W, pentru 6 minute.
După acest timp o scoateți din cuptor, amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Puneți din nou capacele și lăsați la microunde încă 10 minute.
După acest timp amestecați încă o dată cu telul să se uniformizeze.
Acum adăugați sarea, amestecați bine.
Atenție, sarea și alte condimente nu se pun în orezieră la microunde, doar apa și făina sau orez.
Și poftim mămăliga, bună și pufoasă - știți voi cum s-o combinați, în cel mai rapid și simplu mod cu niște unt, smântână, brânză, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.