Știți că ziceam de inspirația care vine atunci când nici nu o aștepți... ei, așa a fost și acum. Urmăream lângă Sofia niște desene animate de la Walt Disney, era unul cu găinușa hărnicuță, care semăna porumb și făcea tot felul de bunătăți din el acolo. Și ultimele imagini cu masa plină de bunătăți preparate din porumb m-au făcut să salivez, mai ales la Cornmeal Bread-ul american tradițional.
Ne-a plăcut foarte mult, iese foarte pufoasă și fragedă, ușor crocantă pe margini de la făina de mălai. Vă recomand să-l faceți și pentru copilași, doar știți câte vitamine și chestii bune are făina de mălai.
Aveți grijă la ingrediente, unele le dau în ml nu în grame, ca să nu mai pun mărimile americane, așa le-am calculat mai simplu.
Topiți untul, adăugați la el zahărul și amestecați bine cu telul.
Adăugați ouăle, la fel amestecați bine.
Într-un alt bol mai mic amestecați iaurtul cu bicarbonat de sodiu - veți observa că îl stinge, va face bule de aer.
Adăugați compoziția de iaurt la cea de ouă, unt și zahăr - amestecați.
Acum merge sarea, făina de mălai și făina albă. Amestecați să nu fie cocoloașe.
Așterneți o tavă de cuptor cu hârtie de copt - o ungeți cu puțin ulei sau unt. Turnați aluatul în tavă și nivelați cu o lingură.
Tava o puneți la cuptor preîncălzit cam la 180-200 grade - o temperatură medie.
Când se rumenește frumos o scoateți și lăsați să se răcorească bine.
Apoi o porționați și serviți cum vă place, compoziția este perfectă dar și diferită de un chec simplu.
Recomand să încercați neapărat.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.