Chec cu malai (Cornmeal Bread)

Stiti ca ziceam de insipratia care vine atunci cand nici nu o astepti... ei, asa a fost si acum. Urmaream langa Sofia niste desene animate de la Walt Disney, era unul cu gainusa harnicutza, care semana porumb si facea tot felul de bunatati din el acolo. Si ultimele imagini cu masa plina de bunatati preparate din porumb m-au facut sa salivez, mai ales la Cornmeal Bread-ul american traditional.

Ne-a placut foarte mult, iese foarte pufoasa si frageda, usor crocanta pe margini de la faina de malai. Va recomand sa-l faceti si pt copilasi, doar stiti cate vitamine si chestii bune are faina de malai.

Aveti grija la ingrediente, unele le dau in ml nu in grame, ca sa nu mai pun marimile americane, asa le-am calculat mai simplu.

Ingrediente
Zahar
300 ml
1 si 1/3 cup - in marimi clasice - eu am masurat si sunt exact 300ml
Unt
224 g
Oua
4 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Faina de malai
500 ml
2 cani de 250ml - faina din aceea pt mamaliga
Faina alba calitate superioara
500 ml
2 cani de 250 ml
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Topiti untul, adaugati la el zaharul si amestecati bine cu telul.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale, la fel amestecati bine.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 2
Pas 3

Intr-un alt bol mai mic amestecati iaurtul cu bicarbonat de sodiu - veti observa ca il stinge, va face bule de aer.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 3
Pas 4

Adaugati compozitia de iaurt la cea de oua, unt si zahar - amestecati.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 4
Pas 5

Acum merge sarea, faina de malai si faina alba. Amestecati sa nu fie cocoloase.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 5
Pas 6

Asterneti o tava de cuptor cu hartie de copt - o ungeti cu putin ulei sau unt. Turnati aluatul in tava si nivelati cu o lingura.

Tava o puneti la cuptor preincalzit cam la 180-200 grade - o temperatura medie.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 6
Pas 7

Cand se rumeneste frumos o scoateti si lasati sa se racoreasca bine.

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 7
Pas 8

Apoi o portionati si serviti cum va place, compozitia este perfecta dar si diferita de un chec simplu.

Recomand sa incercati neaparat.

Pofta Buna!

Chec cu malai (Cornmeal Bread) - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (O tava mare de aragaz)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: mahalo.com