O salată foarte simplu de preparat, super gustoasă, a fost și este foarte populară la noi în familie de toate sărbătorile, și o soluție ideală pentru cassoleta de la servici a soțului.
Pregătiți ingredientele pentru salată - fierbeți ouăle tari și le decojiți, lăsați batoanele de surimi să se decongeleze în acest timp.
Tăiați ouăle mărunt.
Scoteți batoanele de surimi din foliile în care sunt învelite.
Tăiați mărunt și surimi-urile.
Într-un bol se pune porumbul scurs de apă, surimi-urile și ouăle tăiate.
Adăugați maioneza treptat, în 2 etape. Puneți jumătate din maioneză, amestecați și vedeți dacă salata este mai uscată adăugați câte puțin, pentru că dacă este prea multă maioneză va fi prea lichidă.
Gustați și de sare, dacă maioneza nu este sărată, adăugați sare după preferință.
Se servește înfrumusețată cu frunze de pătrunjel sau gălbenuș de ou dat prin răzătoarea mică.
Poate din prima o să vi se pară că are un gust mai specific (mirosul de carne de crabi din surimi), vă garantez că o să le placă chiar și la cei mai mofturoși membri ai familiei.
Multă Poftă!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.