Este o mâncare foarte ușoară, sănătoasă și delicioasă. Este rețeta preferată a tatălui meu, adică îi place s-o gătească, pentru că este foarte simplu și gustos. Dacă v-ați săturat de peștele prăjit, fiert și vreți o diversitate în gătitul peștelui, încercați pește la cuptor, sigur o să vă placă. Puteți folosi orice pește preferat.
Curațați peștele de solzi și măruntaie, tăiați bucăți medii - spălați bine și sărați puțin, adăugați piper, 2 linguri de ulei și ierburi după preferință. Cât pregătiți legumele lăsați să se marineze, dacă aveți mai mult timp pentru pregătirea mâncării puteți lăsa peștele cu sare vreo 1-2 ore.
Curațați și spălați morcovii, ceapa, ardeii și roșiile.
Tăiați morcovii rondele.
Ceapa și ardeii cubulețe sau julienne.
Într-un bol adânc puneți morcovii, ceapa și ardeii. Adăugați roșiile tăiate felii groase sau cubulețe (eu mai folosesc roșii cherry congelate în sezonul de vară), puneți sare, piper, pătrunjel, boia și ulei.
Amestecați bine.
Într-o tavă mai adâncă aranjați legumele.
Puneți bucățile de pește printre legumele din tavă.
Lăsați la cuptor aproximativ 45 minute - 1 oră (în funcție de puterea cuptorului) - primele 20 de minute ar fi mai bine să-l acoperiți cu un capac sau folie de aluminiu, apoi o scoateți și lăsați mai departe la copt.
Când se rumenește, încercați cu o furculiță legumele dacă s-au copt.
Peștele se servește atât rece cât și cald.
Poftim la masă, avem pește la cuptor!
Pentru Rețeta Video am luat păstrăv somonat și l-am tăiat medalioane, procesul de preparare este la fel pentru orice pește vă place.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.