Peste la cuptor

Este o mancare foarte usoara,sanatoasa si delicioasa. Este reteta preferata a tatalui meu, adica ii place s-o gateasca, pt ca este foarte simplu si gustos. Daca v-ati saturat de pestele prajit, fiert si vreti o diversitate in gatitul pestelui, incercati peste la cuptor, sigur o sa va placa. Puteti folosi orice peste preferat.

Ingrediente
Pastrav proaspat
1.5 kg
sau orice peste va place
Morcovi
2 buc
Ceapa alba
2 buc
puteti adauga si 1-2 bucati de ardei gras daca va place si aveti
Rosii
300 g
Ulei de floarea soarelui
4 linguri
Piper negru
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Busuioc uscat
2 lingurite
+patrunjel, boia, orice mirodenii preferati
Pasi de urmat
Pas 1

Curatati pestele de solzi si maruntaie, taiati bucati medii - spalati bine si sarati putin, adaugati piper, 2 linguri de ulei si ierburi dupa prefrinta. Cat pregatiti legumele lasati sa se marineze, daca aveti mai mult timp pentru pregatirea mancarii puteti lasa pestele cu sare vreo 1-2 ore.

Curatati si spalati morcovii, ceapa, ardeii si rosiile.

Peste la cuptor - Pas 1
Pas 2

Taiati morcovii rondele.

Peste la cuptor - Pas 2
Pas 3

Ceapa si ardeii cubulete sau julien.

Peste la cuptor - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol adanc puneti morcovii, ceapa si ardeii. Adaugati rosiile taiate felii groase sau cubulete(eu mai folosesc rosii cherry congelate in sezonul de vara), puneti sare, piper, patrunjel, boia si ulei.

Amestecati bine.

Peste la cuptor - Pas 4
Pas 5

Intr-o tava mai adanca aranjati legumele.

Peste la cuptor - Pas 5
Pas 6

Puneti bucatile de peste printre legumele din tava.

Lasati la cuptor aproximativ 45 minute - 1 ora(in functie de puterea cuptorului) - primele 20 de minute ar fi mai bine sa-l acoperiti cu un capac sau folie de aluminiu, apoi o scoateti si lasati mai departe la copt.

Peste la cuptor - Pas 6
Pas 7

Cand se rumeneste, incercati cu o furculita legumele daca s-au copt.

Peste la cuptor - Pas 7
Pas 8

Pestele se serveste atat rece cat si cald.

Poftim la masa, avem peste la cuptor!

Peste la cuptor - Pas 8
Pas 9

Pentru Reteta Video am luat pastrav somonat si l-am taiat medalioane, procesul de preparare este la fel pentru orice peste va place.

Pofta Buna!

Peste la cuptor - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (Pentru 5 pastravi medii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 30 min