Tocana de ardei

Mancare facuta de bunica, preferata mea inca de cand eram copil. Foarte usor, putine ingrediente, super gustoasa............Buna de gatit atat vara cat si acum toamna, ardeii grasi sunt cam mici, urati si merg folositi la astfel de mancaruri. Recomand la toti sa incerce aceasta reteta.

Ingrediente
Ardei gras
2 kg
Rosii
3 buc
Ceapa alba
2 buc
Oua
2 buc
Sare
1 lingurita
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Ardeii se spala, curata si se taie bucati mici(fidea). In tigaie se incinge uleiul si se adauga ardeii, se prajesc la foc mediu amestecand din cand in cand.

Tocana de ardei - Pas 1
Pas 2

Cand ardeii s-au prajit, a scazut apa din ei, ii scoateti din tigaie(daca aveti 2 tigai puteti sa-i lasati).

 

Tocana de ardei - Pas 2
Pas 3

In timpul in care se prajesc ardeii, curatati si taiati ceapa marunt.

Tocana de ardei - Pas 3
Pas 4

Rosiile le spalati si le taiati cubulete.

Tocana de ardei - Pas 4
Pas 5

In alta tigaie(sau cea in care s-au prajit ardeii), incingeti uleiul, adaugati ceapa taiata si lasati sa se rumeneasca. Amestecati periodic.

Tocana de ardei - Pas 5
Pas 6

Cand s-o rumenit ceapa adaugati rosiile si lasati la foc mediu sa se caleasca totul.

Rosiile vor lasa suc si se vor face moi.

Tocana de ardei - Pas 6
Pas 7

Peste ceapa si rosii adaugati ardeii prajiti, lasati 5 min la foc mediu  amestecand putin.

Tocana de ardei - Pas 7
Pas 8

Bateti 2 oua in compozitia de legume.

Tocana de ardei - Pas 8
Pas 9

Amestecati bine ouale, imediat ce le-ati batut, lasati 5 minute sa fiarba.

Potriviti de sare, stingeti focul si lasati putin sa se racoreasca.

Tocana este superba si rece, noi am mancat chiar si la micul dejun pe paine.

Pofta Buna!

Tocana de ardei - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min