Mâncare făcută de bunica, preferata mea încă de când eram copil. Foarte ușor, puține ingrediente, super gustoasă............Bună de gătit atât vara cât și acum toamna, ardeii grași sunt cam mici, urâți și merg folosiți la astfel de mâncăruri. Recomand la toți să încerce această rețetă.
Ardeii se spală, curăță și se taie bucăți mici(fidea). În tigaie se încinge uleiul și se adaugă ardeii, se prăjesc la foc mediu amestecând din când în când.
Când ardeii s-au prăjit, a scăzut apa din ei, îi scoateți din tigaie(dacă aveți 2 tigăi puteți să-i lăsați).
În timpul în care se prăjesc ardeii, curățați și tăiați ceapa mărunt.
Roșiile le spălați și le tăiați cubulețe.
În altă tigaie(sau cea în care s-au prăjit ardeii), încingeți uleiul, adăugați ceapa tăiată și lăsați să se rumenească. Amestecați periodic.
Când s-a rumenit ceapa adăugați roșiile și lăsați la foc mediu să se călească totul.
Roșiile vor lăsa suc și se vor face moi.
Peste ceapă și roșii adăugați ardeii prăjiți, lăsați 5 min la foc mediu amestecând puțin.
Bateți 2 ouă în compoziția de legume.
Amestecați bine ouăle, imediat ce le-ați bătut, lăsați 5 minute să fiarbă.
Potriviți de sare, stingeți focul și lăsați puțin să se răcorească.
Tocana este superbă și rece, noi am mâncat chiar și la micul dejun pe pâine.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.