Tocană de ardei

Mâncare făcută de bunica, preferata mea încă de când eram copil. Foarte ușor, puține ingrediente, super gustoasă............Bună de gătit atât vara cât și acum toamna, ardeii grași sunt cam mici, urâți și merg folosiți la astfel de mâncăruri. Recomand la toți să încerce această rețetă.

Ingrediente
Ardei gras
2 kg
   
Roșii
3 buc
   
Ceapă albă
2 buc
   
Ouă
2 buc
   
Sare
1 lingurita
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Ardeii se spală, curăță și se taie bucăți mici(fidea). În tigaie se încinge uleiul și se adaugă ardeii, se prăjesc la foc mediu amestecând din când în când.

Tocană de ardei - Pas 1
Pas 2

Când ardeii s-au prăjit, a scăzut apa din ei, îi scoateți din tigaie(dacă aveți 2 tigăi puteți să-i lăsați).

 

Tocană de ardei - Pas 2
Pas 3

În timpul în care se prăjesc ardeii, curățați și tăiați ceapa mărunt.

Tocană de ardei - Pas 3
Pas 4

Roșiile le spălați și le tăiați cubulețe.

Tocană de ardei - Pas 4
Pas 5

În altă tigaie(sau cea în care s-au prăjit ardeii), încingeți uleiul, adăugați ceapa tăiată și lăsați să se rumenească. Amestecați periodic.

Tocană de ardei - Pas 5
Pas 6

Când s-a rumenit ceapa adăugați roșiile și lăsați la foc mediu să se călească totul.

Roșiile vor lăsa suc și se vor face moi.

Tocană de ardei - Pas 6
Pas 7

Peste ceapă și roșii adăugați ardeii prăjiți, lăsați 5 min la foc mediu  amestecând puțin.

Tocană de ardei - Pas 7
Pas 8

Bateți 2 ouă în compoziția de legume.

Tocană de ardei - Pas 8
Pas 9

Amestecați bine ouăle, imediat ce le-ați bătut, lăsați 5 minute să fiarbă.

Potriviți de sare, stingeți focul și lăsați puțin să se răcorească.

Tocana este superbă și rece, noi am mâncat chiar și la micul dejun pe pâine.

Poftă Bună!

Tocană de ardei - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (3 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min