Tortul este simplu de preparat, același pandișpan dar cu o cremă/spumă de căpșuni. Acum neavând căpșuni proaspete am pus din acele congelate după metoda de Fructe congelate cu zahăr de pe site.
De gustul tortului vă dați seama și singuri că nu ai cum să strici ceva cu căpșunile :) Este un tort perfect, fresh, cremos și ușor - vă recomand cu încredere.
Pentru decor am folosit coacăze roșii congelate și cu Tort Gele de la Dr.Oetker - dar aici puteți varia cum aveți și vă place, orice alte fructe roșii sau puneți frișcă și atât.
La ultimul pas aveți poză și cu o secțiune, fiindcă nu am calculat corect cantitatea de gelatină, spuma nu a fost perfect fermă, dar acum la ingrediente am pus așa cum trebuie să fie.
Preparați pandișpanul după Rețeta de pandișpan de pe site, sau cumpărați unul, sau folosiți pișcoturi.
Dacă ați făcut pandișpanul meu, să-l lăsați minim 8 ore să se odihnească înainte de prepararea tortului - se taie mai ușor și va avea textura potrivită.
După acest timp tăiați pandișpanul în 2 foi egale.
Tava în care ați copt pandișpanul o așterneți cu folie alimentară să acopere perfect toată suprafața și pereții.
Căpșunile le-am decongelat, le-am scurs siropul format și l-am lăsat pentru însiroparea pandișpanului. Aici dacă aveți căpșuni proaspete puteți însiropa și cu un ceai de miere cu lămâie, sau un compot de căpșuni.
Prima foaie de pandișpan am pus-o în tava așternută cu folie și am însiropat-o puțin.
Acum preparăm crema:
- Gelatina o dizolvați într-un pahar de apă, la foc mic pe aragaz - aveți grijă să nu o fierbeți pentru că își pierde din calitățile de gelifiere.
La căpșuni am adăugat smântâna de 20% grăsime, zahărul și am amestecat puțin.
Cu un blender vertical mixați bine și zdrobiți căpșunile - asta pentru a face crema uniformă la consistență, ca o spumă.
La această compoziție adăugați gelatina dizolvată, amestecați bine.
Turnați crema peste pandișpanul din tavă și dați la frigider pentru câteva ore până se întărește bine. Perfect este să-l țineți peste noapte, să fie sigur prins.
După ce s-a prins tortul pregătim și a 2-a foaie de pandișpan - o însiropați puțin cu suc de căpșuni sau cu ce vă place mai mult.
Și o puneți peste stratul de cremă din tavă.
Acum avem tortul gata format, doar să-l scoatem din tavă și să-l ornăm.
Întoarceți atent tava cu fundul în sus pe un platou, scoateți atent bordurile și folia alimentară.
Am ornat cu coacăze astfel:
- am pus coacăzele proaspete peste pandișpan, am preparat tort-gele-ul după instrucțiunile de pe pachet și l-am turnat peste fructe.
Bateți frișca cu 1 pahar de zahăr pudră - câteva reguli mai întâi:
- Frișca obligatoriu să fie rece din frigider
- Mai întâi o bateți fără zahăr, apoi după ce se îngroașă ușor adăugați zahărul
- Din păcate nu toată smântâna pentru frișcă din comerț este bună - am avut succese doar cu Dorna sau Milli - altele nu s-au bătut deloc și am făcut numai nervi, așa că aveți grijă ce luați.
- Aveți grijă când începe să se îngroașe mai bine, tot vă opriți din mixat și verificați să fie tare - ridicați mixerul și se vede că stă băț pe paletele mixerului - dacă s-a întărit vă opriți din mixat ca se brânzește și ați "pierdut-o" :)
Ornați tortul cu frișcă și îl mai puneți la frigider să se pătrundă vreo 1-2 ore.
Și aici o felie - delicioasă, cremoasă și proaspătă - vă servesc virtual :)
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.