Tort diplomat cu cremă de căpșuni

Tortul este simplu de preparat, același pandișpan dar cu o cremă/spumă de căpșuni. Acum neavând căpșuni proaspete am pus din acele congelate după metoda de Fructe congelate cu zahăr de pe site.

De gustul tortului vă dați seama și singuri că nu ai cum să strici ceva cu căpșunile :) Este un tort perfect, fresh, cremos și ușor - vă recomand cu încredere.

Pentru decor am folosit coacăze roșii congelate și cu Tort Gele de la Dr.Oetker - dar aici puteți varia cum aveți și vă place, orice alte fructe roșii sau puneți frișcă și atât.

La ultimul pas aveți poză și cu o secțiune, fiindcă nu am calculat corect cantitatea de gelatină, spuma nu a fost perfect fermă, dar acum la ingrediente am pus așa cum trebuie să fie.

Ingrediente
Pandișpan
1 buc
am pus link-ul de pandișpan la pasul 1
Căpșuni
500 g
proaspete sau congelate
Smântână 20% grăsime
1 l
   
Zahăr
1 pahar
Puneți după gust
Gelatină
40 g
   
Smântână dulce 32% (Dorna/Milli)
1 l
pentru frișcă, plus 1 pahar de zahăr pudră
Gelatină - tort gele de la Dr. Oetker
2 buc
eu am luat din acele de culoare roz
Coacăze roșii
1 pahar
opțional
Pași de urmat
Pas 1

Preparați pandișpanul după Rețeta de pandișpan de pe site, sau cumpărați unul, sau folosiți pișcoturi.

Dacă ați făcut pandișpanul meu, să-l lăsați minim 8 ore să se odihnească înainte de prepararea tortului - se taie mai ușor și va avea textura potrivită.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 1
Pas 2

După acest timp tăiați pandișpanul în 2 foi egale.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 2
Pas 3

Tava în care ați copt pandișpanul o așterneți cu folie alimentară să acopere perfect toată suprafața și pereții.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 3
Pas 4

Căpșunile le-am decongelat, le-am scurs siropul format și l-am lăsat pentru însiroparea pandișpanului. Aici dacă aveți căpșuni proaspete puteți însiropa și cu un ceai de miere cu lămâie, sau un compot de căpșuni.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 4
Pas 5

Prima foaie de pandișpan am pus-o în tava așternută cu folie și am însiropat-o puțin.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 5
Pas 6

Acum preparăm crema:

- Gelatina o dizolvați într-un pahar de apă, la foc mic pe aragaz - aveți grijă să nu o fierbeți pentru că își pierde din calitățile de gelifiere.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 6
Pas 7

La căpșuni am adăugat smântâna de 20% grăsime, zahărul și am amestecat puțin.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 7
Pas 8

Cu un blender vertical mixați bine și zdrobiți căpșunile - asta pentru a face crema uniformă la consistență, ca o spumă.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 8
Pas 9

La această compoziție adăugați gelatina dizolvată, amestecați bine.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 9
Pas 10

Turnați crema peste pandișpanul din tavă și dați la frigider pentru câteva ore până se întărește bine. Perfect este să-l țineți peste noapte, să fie sigur prins.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 10
Pas 11

După ce s-a prins tortul pregătim și a 2-a foaie de pandișpan - o însiropați puțin cu suc de căpșuni sau cu ce vă place mai mult.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 11
Pas 12

Și o puneți peste stratul de cremă din tavă.

Acum avem tortul gata format, doar să-l scoatem din tavă și să-l ornăm.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 12
Pas 13

Întoarceți atent tava cu fundul în sus pe un platou, scoateți atent bordurile și folia alimentară.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 13
Pas 14

Am ornat cu coacăze astfel:

- am pus coacăzele proaspete peste pandișpan, am preparat tort-gele-ul după instrucțiunile de pe pachet și l-am turnat peste fructe.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 14
Pas 15

Bateți frișca cu 1 pahar de zahăr pudră - câteva reguli mai întâi:

- Frișca obligatoriu să fie rece din frigider

- Mai întâi o bateți fără zahăr, apoi după ce se îngroașă ușor adăugați zahărul

- Din păcate nu toată smântâna pentru frișcă din comerț este bună - am avut succese doar cu Dorna sau Milli - altele nu s-au bătut deloc și am făcut numai nervi, așa că aveți grijă ce luați.

- Aveți grijă când începe să se îngroașe mai bine, tot vă opriți din mixat și verificați să fie tare - ridicați mixerul și se vede că stă băț pe paletele mixerului - dacă s-a întărit vă opriți din mixat ca se brânzește și ați "pierdut-o" :)

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 15
Pas 16

Ornați tortul cu frișcă și îl mai puneți la frigider să se pătrundă vreo 1-2 ore.

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 16
Pas 17

Și aici o felie - delicioasă, cremoasă și proaspătă - vă servesc virtual :)

Poftă Bună!

Tort diplomat cu cremă de căpșuni - Pas 17

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 buc (10 porții)
Timp de preparare:
120 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min