Atunci cand vreti sa va alintati cu ceva delicios, poate nu chiar perfect sanatos, incercati aceasta varianta de aripioare la cuptor. Mierea in combinatie cu sosul de rosii si cel de soia este ingredientul perfect, desi nu prea credeam si eram sceptica cand le-am facut prima data.
Le-am combinat cu o salata de verdeturi si niste masline bune-bune, maturate natural - le-am gasit intr-un magazin de produse orientale/arabesti.
Aripioarele se spala si curata foarte bine. Le lasati sa se scurga de apa.
Pasta de rosii se amesteca cu mierea de albine, asa ca sa o dizolvati complet. La mine mierea a fost din aceea mai bio, putin zaharisita dar a mers foarte bine.
Apoi adaugati sosul de soia, mirodeniile uscate si sarea - amestecati bine.
Puneti aripioarele in bolul cu sos si amestecatile bine sa ajunga sosul pe toate bucatile.
Apoi le puneti intr-o tava de cuptor, sosul care ramane in farfurie/bol, il turnati deasupra aripioarelor.
Dati tava la cuptor la 180 -200 grade cam 40-50 de minute.
Dupa acest timp scoateti tava din cuptor, ungeti atent aripioarele cu sosul pe care il lasa in tava, va folositi de o pensula. Puneti tava inca 10 minute la cuptor.
Le serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost salata de verdeturi si masline.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.