Atunci când vreți să vă alintați cu ceva delicios, poate nu chiar perfect sănătos, încercați această variantă de aripioare la cuptor. Mierea în combinație cu sosul de roșii și cel de soia este ingredientul perfect, deși nu prea credeam și eram sceptică când le-am făcut prima dată.
Le-am combinat cu o salată de verdețuri și niște măsline bune-bune, maturate natural - le-am găsit într-un magazin de produse orientale/arabești.
Aripioarele se spală și curăță foarte bine. Le lăsați să se scurgă de apă.
Pastă de roșii se amestecă cu mierea de albine, așa ca să o dizolvați complet. La mine mierea a fost din aceea mai bio, puțin zaharisită dar a mers foarte bine.
Apoi adăugați sosul de soia, mirodeniile uscate și sarea - amestecați bine.
Puneți aripioarele în bolul cu sos și amestecați-le bine să ajungă sosul pe toate bucățile.
Apoi le puneți într-o tavă de cuptor, sosul care rămâne în farfurie/bol, îl turnați deasupra aripioarelor.
Dați tava la cuptor la 180 - 200 grade cam 40-50 de minute.
După acest timp scoateți tava din cuptor, ungeți atent aripioarele cu sosul pe care îl lasă în tavă, vă folosiți de o pensulă. Puneți tava încă 10 minute la cuptor.
Le serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost salată de verdețuri și măsline.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.