Aripioare cu miere și sos de roșii

Atunci când vreți să vă alintați cu ceva delicios, poate nu chiar perfect sănătos, încercați această variantă de aripioare la cuptor. Mierea în combinație cu sosul de roșii și cel de soia este ingredientul perfect, deși nu prea credeam și eram sceptică când le-am făcut prima dată.

Le-am combinat cu o salată de verdețuri și niște măsline bune-bune, maturate natural - le-am găsit într-un magazin de produse orientale/arabești.

Ingrediente
Aripioare de pui
1 kg
   
Pastă de tomate
3 linguri
luați una mai puțin concentrată, merge și un ketchup
Miere de albine
1 lingura
   
Sos de soia
4 linguri
   
Mirodenii uscate(pătrunjel, busuioc, etc)
1 lingura
   
Sare
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Aripioarele se spală și curăță foarte bine. Le lăsați să se scurgă de apă.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 1
Pas 2

Pastă de roșii se amestecă cu mierea de albine, așa ca să o dizolvați complet. La mine mierea a fost din aceea mai bio, puțin zaharisită dar a mers foarte bine.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 2
Pas 3

Apoi adăugați sosul de soia, mirodeniile uscate și sarea - amestecați bine.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 3
Pas 4

Puneți aripioarele în bolul cu sos și amestecați-le bine să ajungă sosul pe toate bucățile.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 4
Pas 5

Apoi le puneți într-o tavă de cuptor, sosul care rămâne în farfurie/bol, îl turnați deasupra aripioarelor.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 5
Pas 6

Dați tava la cuptor la 180 - 200 grade cam 40-50 de minute.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 6
Pas 7

După acest timp scoateți tava din cuptor, ungeți atent aripioarele cu sosul pe care îl lasă în tavă, vă folosiți de o pensulă. Puneți tava încă 10 minute la cuptor.

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 7
Pas 8

Le serviți cu orice garnitură vă place - la noi a fost salată de verdețuri și măsline.

Poftă Bună!

Aripioare cu miere și sos de roșii - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (8-10 aripioare)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min