Aripioare cu miere si sos de rosii

Atunci cand vreti sa va alintati cu ceva delicios, poate nu chiar perfect sanatos, incercati aceasta varianta de aripioare la cuptor. Mierea in combinatie cu sosul de rosii si cel de soia este ingredientul perfect, desi nu prea credeam si eram sceptica cand le-am facut prima data.

Le-am combinat cu o salata de verdeturi si niste masline bune-bune, maturate natural - le-am gasit intr-un magazin de produse orientale/arabesti.

Ingrediente
Aripioare de pui
1 kg
Pasta de tomate
3 linguri
luati una mai putin concentrata, merge si un ketchup
Miere de albine
1 lingura
Sos de soia
4 linguri
Mirodenii uscate(patrunjel, busuioc, etc)
1 lingura
Sare
1 lingurita
Pasi de urmat
Pas 1

Aripioarele se spala si curata foarte bine. Le lasati sa se scurga de apa.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 1
Pas 2

Pasta de rosii se amesteca cu mierea de albine, asa ca sa o dizolvati complet. La mine mierea a fost din aceea mai bio, putin zaharisita dar a mers foarte bine.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 2
Pas 3

Apoi adaugati sosul de soia, mirodeniile uscate si sarea - amestecati bine.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 3
Pas 4

Puneti aripioarele in bolul cu sos si amestecatile bine sa ajunga sosul pe toate bucatile.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 4
Pas 5

Apoi le puneti intr-o tava de cuptor, sosul care ramane in farfurie/bol, il turnati deasupra aripioarelor.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 5
Pas 6

Dati tava la cuptor la 180 -200 grade cam 40-50 de minute.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 6
Pas 7

Dupa acest timp scoateti tava din cuptor, ungeti atent aripioarele cu sosul pe care il lasa in tava, va folositi de o pensula. Puneti tava inca 10 minute la cuptor.

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 7
Pas 8

Le serviti cu orice garnitura va place - la noi a fost salata de verdeturi si masline.

Pofta Buna!

Aripioare cu miere si sos de rosii - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (8-10 aripioare)
Timp de preparare:
50 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min