Este o budinca din branza de vaci foarte simpla si practica, in caz ca aveti niste branza de vaci, vreti sa faceti ceva bun cu ea, dar nu vreti sa va complicati, budinca este cea mai buna solutie - da una rapida si mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii si pentru amatorii de mancare sanatoasa, cantitatea de zahar poate fi reglata dupa gust, dar la aceste cantitati budinca iese moderat de dulce. Merisoare si stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.
Am uns budinca deasupra cu smantana simpla mai grasa, asa este mai gustoasa si prinde o usoara culoare, dar nu este obligatoriu, la fel si nuca de cocos.
Este una din retetele mele cele mai indragite, chiar o buna solutie pentru mamici grabite si nu numai :)
Cu o furculita maruntiti bine branza, puteti s-o treceti si printr-o sita, dar eu am maruntit-o si asa.
Peste branza adaugati toate ingredientele, fara smantana si nuca de cocos.
Stafidele inainte le spalati sau opariti cu apa fiarta.
Amestecati bine toata compozitia.
Ungeti cu ulei/unt o tava pentru cuptor, de preferat s-o asterneti si cu hartie de copt, sa nu se lipeasca budinca de tava.
Puneti compozitia de branza in tava si nivelati.
Ungeti branza deasupra cu cele 2 linguri de smantana.
Puneti la cuptor pana se rumeneste bine.
O scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca putin si puteti s-o feliati.
Este delicioasa si simpla sau cu putin iaurt si dulceata pe langa.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.