Este o budincă din brânză de vaci foarte simplă și practică, în caz că aveți niște brânză de vaci, vreți să faceți ceva bun cu ea, dar nu vreți să vă complicați, budinca este cea mai bună soluție - da una rapidă și mai bine :) Gustos, foarte bun desert pentru copii și pentru amatorii de mâncare sănătoasă, cantitatea de zahăr poate fi reglată după gust, dar la aceste cantități budinca iese moderat de dulce. Merișoare și stafidele mai dau un plus de dulce, deci chiar este suficient.
Am uns budinca deasupra cu smântână simplă mai grasă, așa este mai gustoasă și prinde o ușoară culoare, dar nu este obligatoriu, la fel și nuca de cocos.
Este una din rețetele mele cele mai îndrăgite, chiar o bună soluție pentru mămici grăbite și nu numai :)
Cu o furculiță mărunțiți bine brânza, puteți s-o treceți și printr-o sită, dar eu am mărunțit-o și așa.
Peste brânză adăugați toate ingredientele, fără smântână și nucă de cocos.
Stafidele înainte le spălați sau opăriți cu apă fiartă.
Amestecați bine toată compoziția.
Ungeți cu ulei/unt o tavă pentru cuptor, de preferat s-o așterneți și cu hârtie de copt, să nu se lipească budinca de tavă.
Puneți compoziția de brânză în tavă și nivelați.
Ungeți brânza deasupra cu cele 2 linguri de smântână.
Puneți la cuptor până se rumenește bine.
O scoateți din cuptor, lăsați să se răcească puțin și puteți s-o feliați.
Este delicioasă și simplă sau cu puțin iaurt și dulceață pe lângă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.