Cremă este foarte bună, o găselniță adevărată pentru gospodinele grăbite și comode - la gust nu se deosebește mult de Cremă cu unt și lapte pe care v-am arătat-o mai înainte.
Se prepară cam în 10 minute plus timpul de răcire - v-o recomand cu încredere, puteți s-o folosiți la orice prăjitură vă place, inclusiv la Rețeta de Tort "Napoleon".
Într-un vas de sticlă termorezistentă (pe care îl veți pune și la microunde), amestecați cu un tel gălbenușurile cu zahărul.
Adăugați făina, amestecați bine să nu fie cocoloașe.
Apoi urmează laptele, îl adăugați în reprize, după fiecare amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Puneți crema la microunde pentru 4-5 minute - dar ATENȚIE - după fiecare minut o scoateți și amestecați cu telul.
De fiecare dată când scoateți crema și o amestecați veți observa că se îngroașă. Dacă s-a îngroșat mai repede - după 3-4 minute, o scoateți și nu o mai puneți la cuptor.
Adăugați în crema fierbinte untul și esența de vanilie, amestecați bine.
Și gata, aveți crema perfectă pentru prăjitură sau tort - și important că este f. rapidă.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.