Crema este foarte buna, o gaselnitza adevarata pentru gospodinele grabite si comode - la gust nu se deosebeste mult de Crema cu unt si lapte pe care- v-am aratat-o mai inainte.
Se prepara cam in 10 minute si plus timpul de racire - v-o recomand cu incredere, puteti s-o folositi la orice prajitura va place, inclusiv la Reteta de Tort "Napoleon".
Intr-un vas de sticla termorezistenta (pe care il veti pune si la micorunde), amestecati cu un tel galbenusurile cu zaharul.
Adaugati faina, amestecati bine sa nu fie cocoloase.
Apoi urmeaza laptele, il adaugati in reprize, dupa fiecare amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Puneti crema la microunde pentru 4-5 minute - dar ATENTIE - dupa fiecare minut o scoateti si amestecati cu telul.
De fiecare data cand scoateti crema si o amestecati veti observa ca se ingroasa. Daca s-a ingrosat mai repede - dupa 3-4 minute, o scoateti si nu o mai puneti la cuptor.
Adaugati in crema fierbinte untul si esenta de vanilie, amestecati bine.
Si gata, aveti crema perfecta pentru prajitura sau tort - si important ca este f.rapida.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.