Aripioare de pui la cuptor

Am văzut rețeta într-o emisiune la TV, mi s-a părut interesantă, mai ales că era foarte lăudată de participanții la emisiunea respectivă. Până nu demult nu am gătit aripioare, dar după ce am încercat această rețetă, sunt foarte frecvente la noi în meniu.

Ingrediente
Aripioare de pui
1 kg
   
Pastă de tomate
3 linguri
   
Muștar
2 linguri
   
Sos de soia
5 linguri
   
Piper negru
0.25 lingurite
un vârf de linguriță
Pași de urmat
Pas 1

Spălați bine aripioarele și le lăsați să se scurgă de apă.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 1
Pas 2

Într-un bol amestecați muștarul, pasta de roșii, sosul de soia, piperul.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 2
Pas 3

Dacă observați că sosul este foarte gros, mai adăugați puțin sos de soia. Gustați de sare dacă vă place mai sărat, adăugați puțină sare.

 

Aripioare de pui la cuptor - Pas 3
Pas 4

Și acum partea cea mai frumoasă :)

Luați cu mâinile fiecare aripă și o ungeți bine cu sos, după care le puneți într-o tavă de cuptor.

Aripioare de pui la cuptor - Pas 4
Pas 5

Lăsați aripioarele aproximativ o oră la cuptor, preîncălzit la 200 de grade, le serviți cu orice garnitură preferată.

Poftă Bună!

Aripioare de pui la cuptor - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (4 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min