Probabil știți că sfecla roșie este una din cele mai bune legume, plus că își păstrează toate vitaminele și după prelucrarea termică. În așa elan m-am dus la piață și de prea mult zel am luat vreun kg de sfeclă (6 bucăți :) Deci am treabă...
O primă rețetă pe care am făcut-o a fost această salată, foarte delicioasă și aromată - se prepară repede și dispare la fel de repede. O puteți combina cu ce vă place, este și de post și de regim și pur și simplu pentru vitaminizare.
Sfecla o fierbeți în apă, sau la microunde, sau o coaceți la cuptor. Lăsați să se răcească, o curățați și tăiați cubulețe.
Verdeața se toacă mărunt, usturoiul se pisează - se adaugă ambele la sfeclă.
Stoarceți sucul din jumătate de portocală.
Pregătim dressing-ul pentru salată - amestecați oțetul, sucul de portocală și uleiul de măsline.
Adăugați dressing-ul la salată, potriviți de sare și piper, amestecați bine.
Eu am servit salata pe frunze de salată și verdeață, plus am folosit cealaltă jumătate de portocală - am curățat-o, decojit-o bine și am ornat salata cu ea.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.