Probabil stiti ca sfecla rosie este una din cele mai bune legume, plus ca isi pastreaza toate vitaminele si dupa prelucrarea termica. In asa elan m-am dus la piata si de prea mult zel am luat vreun kg de sfecla (6 bucati :) Deci am treaba...
O prima reteta pe care am facut-o a fost aceasta salata, foarte delicioasa si aromata - se prepara repede si dispare la fel de repede. O puteti combina cu ce va place, este si de post si de regim si pur si simplu pentru vitaminizare.
Sfecla o fierbeti in apa, sau la microunde, sau o coaceti la cuptor. Lasati sa se raceasca, o curatati si taiati cubulete.
Verdeata se toaca marunt, usturoiul se piseaza - se adauga ambele la sfecla.
Stoarceti sucul din jumatate de portocala.
Pregatim dressing-ul pt salata - amestecati otetul, sucul de portocale si uleiul de masline.
Adaugati dressing-ul la salata, potriviti de sare si piper, amestecati bine.
Eu am servit salata pe frunze de salate si verdeata, plus am folosit cealalta jumatate de portocala - am curatat-o, decojit-o bine si am ornat salata cu ea.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.