Nu știam cum să le numesc, am zis să fie roz (Sofia le zice așa "L..oz:). Și surpriză, sunt nu numai roz dar și foarte sănătoase, mai ales pentru copilași - pentru că acea culoare frumoasă roz le-o dă sfecla roșie.
Am văzut ideea într-o emisiune la TV, nu am pus exact aceleași ingrediente pentru că erau multe și exotice, dar am folosit ideea cu sfecla roșie pasată. Am improvizat, chiar am notat și ingredientele pe care le-am pus, și am fost f. surprinsă de rezultat - au crescut frumos, au avut consistența f. bună, gustul de sfeclă nu se simte, zici că sunt făcute cu vișine.
Sofia le mănâncă cu o viteză surprinzătoare - tot mergea la bucătărie, mai lua una și satisfăcută zicea "L..oz". A fost și o veselie să le facem - a amestecat și ea coca roz, a pus și în forme - deci eu zic că ar fi și o activitate în plus de lucrat cu copiii.
Sfecla roșie fiartă o tăiați bucăți și o pasați bine cu un blender vertical.
Adăugați ouăle la pasta de sfeclă, amestecați bine cu un tel - dacă observați că nu s-a pasat bine sfecla și mai aveți bucățele, dați încă o dată cu blenderul. Datorită la ouă compoziția se va blenda mai bine.
Urmează iaurtul - amestecați.
Apoi uleiul și esența de vanilie, amestecați totul.
Amestecați toate ingredientele uscate - făinile, zahărul, nuca de cocos și praful de copt.
Adăugați compoziția lichidă la cea uscată, amestecați bine cu un tel.
Aici vedeți culoarea aluatului, un roz frumos - perfect și o plăcere să lucrezi cu el.
Într-un bol mai mic amestecați 2-3 linguri de zahăr de trestie cu puțină nucă măcinată.
Puneți aluatul în formele de brioșe, să le umpleți cam la 3 sferturi.
Presărați în fiecare brioșă câte puțin amestec de nucă cu zahăr de trestie (acesta se caramelizează mai bine decât zahărul alb). Puneți brioșele la cuptor, cam 180 de grade până trec testul scobitorii.
Atenție cu scobitoarea la formele de silicon!
Le scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet.
Apoi le scoateți din forme și serviți cu plăcere :)
Aici și o secțiune.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.