Briose roz

Nu stiam cum sa le numesc, am zis sa fie roz (Sofia le zice asa "L..oz:). Si surpriza, sunt nu numai roz dar si foarte sanatoase, mai ales pentru copilasi - pentru ca acea culoare frumoasa roz le-o da sfecla rosie.

Am vazut ideea intr-o emisiune la TV, nu am pus exact aceleasi ingrediente pentru ca erau multe si exotice, dar am folosit ideea cu sfecla rosie pasata. Am improvizat, chiar am notat si ingredientele pe care le-am pus, si am fost f.surprinsa de rezultat - au crescut frumos, au avut consistenta f.buna, gustul de sfecla nu se simte, zici ca sunt facute cu visine.

Sofia le manca cu o viteza surprinzatoare - tot mergea la bucatarie, mai lua una si satisfacuta zicea "L..oz". A fost si o veselie sa le facem - a amestecat si ea coca roz, a pus si in forme - deci eu zic ca ar fi si o activitate in plus de lucrat cu copiii.

Ingrediente
Sfecla rosie
1 buc
o fierbeti din timp
Oua
2 buc
Lapte batut/iaurt/chefir
0.5 pahare
paharul a fost de 300 ml
Ulei de masline
3 linguri
puteti folosi si ulei simplu
Esenta de vanilie
1 buc
Faina alba calitate superioara
0.5 pahare
acelasi pahar de 300 ml
Faina de secara
0.5 pahare
Fulgi de cocos
0.5 pahare
Praf de copt
1 lingurita
Zahar de trestie
0.5 pahare
plus 2-3 linguri pt topping
Nuci macinate
3 linguri
Pasi de urmat
Pas 1

Sfecla rosie fiarta o taiati bucati si o pasati bine cu un blender vertical.

Briose roz - Pas 1
Pas 2

Adaugati ouale la pasta de sfecla, amestecati bine cu un tel - daca observati ca nu  s-a pasat bine sfecla si mai aveti bucatele, dati inca o data cu blenderul. Datorita la oua compozitia se va blenda mai bine.

Briose roz - Pas 2
Pas 3

Urmeaza iaurtul - amestecati.

Briose roz - Pas 3
Pas 4

Apoi uleiul si esenta de vanilie, amestecati totul.

Briose roz - Pas 4
Pas 5

Amestecati toate ingredientele uscate - fainile, zaharul, nuca de cocos si praful de copt.

Briose roz - Pas 5
Pas 6

Adaugati compozitia lichida la cea uscata, amestecati bine cu un tel.

Briose roz - Pas 6
Pas 7

Aici vedeti culoare aluatului, un roz frumos - perfect si o placere sa lucrezi cu el.

Briose roz - Pas 7
Pas 8

Intr-un bol mai mic amestecati 2-3 linguri de  zahar de trestie cu putina nuca macinta.

Briose roz - Pas 8
Pas 9

Puneti aluatul in formele de briose, sa le umpleti cam la 3 sferturi.

Briose roz - Pas 9
Pas 10

Presarati in fiecare briosa cate putin amestec de nuca cu zahar de trestie (acesta se caramelizeaza mai bine decat zaharul alb). Puneti briosele la cuptor, cam 180 de grade pana trec testul scobitorii.

Atent cu scobitoarea la formele de silicon!

Briose roz - Pas 10
Pas 11

Le scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca complet.

Briose roz - Pas 11
Pas 12

Apoi le scoateti din forme si serviti cu placere :)

Briose roz - Pas 12
Pas 13

Aici si o sectiune.

Pofta Buna!

Briose roz - Pas 13

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 16 buc ()
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 120 min