Și înainte să închideți pagina când vedeți titlul rețetei (știu că pentru mulți tofu este un aliment neapetisant) citiți rețeta, link-ul pe care vi-l dau și recomandările mele. Fiindcă într-un regim vegetarian sau în post principala problemă este să găsești o sursă bună de calciu și proteine, trebuie foarte atent de ales alimentele pe care le consumați - să fiți deschiși la informație nouă și să testați, încercați - sigur veți fi în situația mea, mi-am schimbat complet atitudinea față de brânza tofu.
Este un aliment perfect - are puține calorii, maxim de proteine, calciu, seleniu, etc - vedeți aici un articol mai amplu. Și foarte important este de natură vegetală, deci zero colesterol.
Bun, și acum partea importantă - cum să-l facem și gustos, pentru că mulți care au gustat tofu prima dată au strâmbat bine din nas. Caracteristica lui principală - nu are un gust evident și se poate combina și lucra cu diverse arome. Vă propun acum o variantă de omletă de tofu, am făcut-o din Cartea de rețete de la Herghelia, sinceră să fiu nu a fost o singură încercare - din prima am mai greșit, pe urmă nu am ales un tofu corect dar până la urmă am ajuns la un rezultat foarte bun.
Pentru această rețetă alegeți TOFU NATUR (nu în saramură, în ulei sau cu alte arome), urmați exact pașii - la cel cu mirodeniile puteți improviza după bunul plac, dar pentru prima dată încercați varianta mea.
Despre gust - este delicioasă, foarte mult seamănă cu omleta clasică de ouă - și ca un prim indicator, Sofia a mâncat un bol cu omletă amestecată cu puțină brânzică de vaci, și nu a lăsat nicio firimitură din ea. Și să mă credeți că este destul de mofturoasă la mâncare, omleta clasică este una din mâncărurile ei preferate - aici cu tofu nu a observat șmecheria :)
Deci, o mâncare obligatoriu de încercat pentru cei ce țin la siluetă, un stil de alimentație sănătos și bineînțeles pentru vegetarieni sau cine postește.
Aceasta este brânza tofu din care prefer să fac omletă - are un gust neutru cu care se poate lucra foarte bine.
Cu o furculiță pisați puțin brânza.
Ceapa o curățați, tăiați mărunt și o puneți la călit cu jumătate de pahar de apă și 1 lingură de ulei.
Se lasă până se înmoaie puțin - amestecați periodic.
După ce s-a făcut ceapa adăugați tofu pisat, amestecați bine.
Lăsați să se călească bine cam 5-10 minute până se mai evaporă lichidul pe care îl are. Să știți că nu se prinde ca o omletă clasică, va avea textura omletei zdrențuroase.
Apoi adăugați mirodeniile, potriviți de sare și mai lăsați 2-3 minute să se pătrundă.
Și gata omleta, este la fel de bună și rece și caldă.
Optional după prima încercare, puteți varia și adăuga alte legume - ciuperci, ardei, roșii, etc.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.