Va propun azi o super reteta - cei care nu cumpara mezelurile pline de E-uri, arome si alte chestii neintelese de pe etichete, sigur o veti aprecia. Nu am reusit pana acum sa prepar o friptura de casa sau pastrama pe care s-o pot taia subtire, sa fie cu textura frageda si toate astea preparate natural.
Am descoperit aceasta reteta si chiar nu m-am asteptat la asa un rezultat perfect - pastrama respectiva se taie bine si fierbinte si rece, o puteti servi ca mancare principala sau ca un aperitiv in locul mezelurilor nesanatoase.
Acum am facut reteta cu piept de pui, am inteles ca se poate si cu piept de curcan, cotlet de porc - urmeaza sa testez si aceste variante, va tin la curent cu ce iese. Aceasta varianta cu piept de pui v-o recomand cu mare incredere - se prepara simplu, doar ca trebuie sa aveti rabdare sa macerati carnea din timp.
Carnea se va macera in 2 pasi - facem acum prima marinada:
- intr-un bol se pune zaharul, sarea, foaia de dafin si ienibaharul.
Adaugati apa, amestecati bine pana se dizolva sarea si zaharul.
Pieptul de pui se spala bine - se pune int-o cratita sau casoleta cu capac. Turnati marinada, aveti grija sa acopere complet carnea, puneti capacul si lasati la frigider pentru 24 de ore.
Dupa acest timp carnea se scoate din marinada, se spala bine si se usuca cu un prosop.
Acum se prepara a 2-a marinada/glazura - se amesteca intr-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul si boiaua de ardei rosu.
Ungeti bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus si lasati minim 5 ore - cel mai bine sa fie inca 24 de ore, la frigider.
Dupa acest timp legati cu ata de bumbac fiecare piept de pui - sa nu va fie mila de el, il infasurati bine pe toata lungimea.
Puneti pieptul pe o folie de aluminiu intr- tava - si dati la cuptor, cam 180 de grade pentru 60-70 de minute.
Dupa aproximativ 30 de minute scoateti tava din cuptor si cu o pensula ungeti bine carnea cu sucul pe care-l lasa. Puneti la loc in cuptor pana se rumeneste frumos.
Dupa acest timp scoateti carnea din cuptor si lasati putin sa se racoreasca - minim 10 minute.
Apoi scoateti atele si o taiati cum va place.
Aici am servit-o calda cu legume la tigaie.
Aici ca un aperitiv.
Sunt sigura ca veti deveni fanii acestei retete dupa prima incercare, va recomand s-o incercati obligatoriu.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.