Vă propun azi o super rețetă - cei care nu cumpără mezelurile pline de E-uri, arome și alte chestii neînțelese de pe etichete, sigur o veți aprecia. Nu am reușit până acum să prepar o friptură de casă sau pastramă pe care s-o pot tăia subțire, să fie cu textura fragedă și toate astea preparate natural.
Am descoperit această rețetă și chiar nu m-am așteptat la așa un rezultat perfect - pastrama respectivă se taie bine și fierbinte și rece, o puteți servi ca mâncare principală sau ca un aperitiv în locul mezelurilor nesănătoase.
Acum am făcut rețeta cu piept de pui, am înțeles că se poate și cu piept de curcan, cotlet de porc - urmează să testez și aceste variante, vă țin la curent cu ce iese. Această variantă cu piept de pui v-o recomand cu mare încredere - se prepară simplu, doar că trebuie să aveți răbdare să macerați carnea din timp.
Carnea se va macera în 2 pași - facem acum prima marinadă:
- într-un bol se pune zahărul, sarea, foaia de dafin și ienibaharul.
Adăugați apa, amestecați bine până se dizolvă sarea și zahărul.
Pieptul de pui se spală bine - se pune într-o cratiță sau caserolă cu capac. Turnați marinada, aveți grijă să acopere complet carnea, puneți capacul și lăsați la frigider pentru 24 de ore.
După acest timp carnea se scoate din marinadă, se spală bine și se usucă cu un prosop.
Acum se prepară a 2-a marinadă/glazură - se amestecă într-un bol mierea, sosul de soia, uleiul, piperul și boiaua de ardei roșu.
Ungeți bine pieptul de pui cu amestecul de mai sus și lăsați minim 5 ore - cel mai bine să fie încă 24 de ore, la frigider.
După acest timp legați cu ață de bumbac fiecare piept de pui - să nu vă fie milă de el, îl înfășurați bine pe toată lungimea.
Puneți pieptul pe o folie de aluminiu într-o tavă și dați la cuptor, cam 180 de grade pentru 60-70 de minute.
După aproximativ 30 de minute scoateți tava din cuptor și cu o pensulă ungeți bine carnea cu sucul pe care-l lasă. Puneți la loc în cuptor până se rumenește frumos.
După acest timp scoateți carnea din cuptor și lăsați puțin să se răcorească - minim 10 minute.
Apoi scoateți ațele și o tăiați cum vă place.
Aici am servit-o caldă cu legume la tigaie.
Aici ca un aperitiv.
Sunt sigură că veți deveni fanii acestei rețete după prima încercare, vă recomand s-o încercați obligatoriu.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.