O plăcintă cu pui delicioasă, foarte bună la micul dejun, aperitiv sau masă cu oaspeți. Una din primele rețete pe acest site și vă asigur că plăcintă cu pui mai bună nu ați mâncat. Umplutura este fragedă și foarte gustoasă de la ceapă și smântână, aluatul perfect - de fiecare dată se mănâncă cu brio și se cere rețeta. Am foarte multe rețete de plăcinte pe site, dar această rețetă de plăcintă cu pui este una deosebită, de suflet și v-o recomand neapărat să încercați.
Acum puteți vedea și rețeta video cu plăcință, am făcut-o acolo în tavă de cuptor clasică, dar mai jos în pași plăcintă este făcută într-o tavă rotundă mare, de 32cm diametru.
Untul se scoate din frigider, se taie cuburi și se lasă să se înmoaie, 10-15 min - asta în caz că nu l-ați scos din timp și nu este moale, la temperatura camerei.
Peste unt se pune făina, bicarbonatul de sodiu și 1 linguriță de sare.
Cu mâinile se face fărâmituri compoziția de făină și unt, apoi se adaugă 200g smântână și se frământă.
Aluatul se pune la frigider până se pregătește umplutura.
Ceapa se taie fideluță de grosime medie.
Se călește ceapa în ulei, să se înmoaie bine, dar să nu facă crustă maronie.
După prăjire se scoate ceapa din ulei într-o farfurie. În uleiul rămas în tigaie se va căli pieptul de pui.
Pieptul se taie cubulețe sau felii subțiri.
Cantitatea de carne se împarte în 2 și se călește pe rând, să se albească bine și să fiarbă puțin. Nu lăsați să se prăjească tare.
Pieptul călit se scoate din ulei, se amestecă cu ceapă, 3 linguri de smântână, 1 linguriță de sare și piperul.
Atenție! Și ceapa și toată carnea se călesc în același ulei.
Pieptul amestecat cu ceapă, smântână, sare și piper va fi umplutura plăcintei.
Aluatul se împarte în 2 bucăți egale.
Prima parte din aluat se întinde și se pune într-o tavă de cuptor, să se ridice ușor și pe margini.
Se toarnă umplutura peste prima foaie, se uniformizează.
Din a 2-a parte de aluat se întinde a 2-a foaie, o puneți peste umplutură și ungeți cu gălbenuș de ou sau ou întreg bătut.
Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 oră, până se rumenește bine.
Plăcinta se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine, apoi se porționează.
Este foarte bună și caldă și rece.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.