Plăcintă cu carne de pui

O plăcintă cu pui delicioasă, foarte bună la micul dejun, aperitiv sau masă cu oaspeți. Una din primele rețete pe acest site și vă asigur că plăcintă cu pui mai bună nu ați mâncat. Umplutura este fragedă și foarte gustoasă de la ceapă și smântână, aluatul perfect - de fiecare dată se mănâncă cu brio și se cere rețeta. Am foarte multe rețete de plăcinte pe site, dar această rețetă de plăcintă cu pui este una deosebită, de suflet și v-o recomand neapărat să încercați.

Acum puteți vedea și rețeta video cu plăcință, am făcut-o acolo în tavă de cuptor clasică, dar mai jos în pași plăcintă este făcută într-o tavă rotundă mare, de 32cm diametru.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
2 piepți de pui
Ceapă albă
3 buc
cepe mari
Smântână
300 g
200g pentru aluat și 3 linguri pentru umplutură
Unt
200 g
de preferat să fie moale, la temperatura camerei
Făină albă calitate superioară
2.5 pahare
sau 300g
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
   
Sare
2 lingurite
   
Piper negru
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
100 ml
   
Pași de urmat
Pas 1

Untul se scoate din frigider, se taie cuburi și se lasă să se înmoaie, 10-15 min - asta în caz că nu l-ați scos din timp și nu este moale, la temperatura camerei.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 1
Pas 2

Peste unt se pune făina, bicarbonatul de sodiu și 1 linguriță de sare.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 2
Pas 3

Cu mâinile se face fărâmituri compoziția de făină și unt, apoi se adaugă 200g  smântână și se frământă.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 3
Pas 4

Aluatul se pune la frigider până se pregătește umplutura.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 4
Pas 5

Ceapa se taie fideluță de grosime medie.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 5
Pas 6

Se călește ceapa în ulei, să se înmoaie bine, dar să nu facă crustă maronie.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 6
Pas 7

După prăjire se scoate ceapa din ulei într-o farfurie. În uleiul rămas în tigaie se va căli pieptul de pui.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 7
Pas 8

Pieptul se taie cubulețe sau felii subțiri.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 8
Pas 9

Cantitatea de carne se împarte în 2 și se călește pe rând, să se albească bine și să fiarbă puțin. Nu lăsați să se prăjească tare.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 9
Pas 10

Pieptul călit se scoate din ulei, se amestecă cu ceapă, 3 linguri de smântână, 1 linguriță de sare și piperul.

Atenție! Și ceapa și toată carnea se călesc în același ulei.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 10
Pas 11

Pieptul amestecat cu ceapă, smântână, sare și piper va fi umplutura plăcintei.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 11
Pas 12

Aluatul se împarte în 2 bucăți egale.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 12
Pas 13

Prima parte din aluat se întinde și se pune într-o tavă de cuptor, să se ridice ușor și pe margini.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 13
Pas 14

Se toarnă umplutura peste prima foaie, se uniformizează.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 14
Pas 15

Din a 2-a parte de aluat se întinde a 2-a foaie, o puneți peste umplutură și ungeți cu gălbenuș de ou sau ou întreg bătut.

Puneți la cuptor preîncălzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 oră, până se rumenește bine.

Plăcintă cu carne de pui - Pas 15
Pas 16

Plăcinta se scoate din cuptor, se lasă să se răcească bine, apoi se porționează.

Este foarte bună și caldă și rece.

Poftă Bună!

Plăcintă cu carne de pui - Pas 16

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min
Sursă: good.cook.ru