O placinta cu pui delicioasa, foarte buna la micul dejun, aperitiv sau masa cu oaspeti. Una din primele retete pe acest site si va asigur ca placinta cu pui mai buna nu ati mancat. Umplutura este frageda si foarte gustoasa de la ceapa si smantana, aluatul perfect - de fiecare data se mananca cu brio si se cere reteta. Am foarte multe retete de placinte pe site, dar aceasta reteta de placinta cu pui este una deosebita, de suflet si v-o recomand neaparat sa incercati.
Acum puteti vedea si reteta video cu placinta, am facut-o acolo in tava de cuptor clasica, dar mai jos in pasi placinta este facuta intr-o tava rotunda mare, de 32cm diametru.
Untul se scoate din frigider, se taie cuburi si se lasa se inmoaie, 10-15 min - asta in caz ca nu l-ati scos din timp si nu este moale, la temperatura camerei.
Peste unt se pune faina, bicarbonatul de sodiu si 1 lingurita de sare.
Cu mainile se face faramituri compozitia de faina si unt, apoi se adauga 200g smantana si se framanta.
Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.
Ceapa se taie fideluta de grosime medie.
Se caleste ceapa in ulei, sa se inmoie bine, dar sa nu faca crusta maronie.
Dupa prajire se scoate ceapa din ulei intr-o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se va cali pieptul de pui.
Pieptul se taie cubulete sau felii subtiri.
Cantitatea de carne se imparte in 2 si se caleste pe rand, sa se albeasca bine si sa fiarba putin. Nu lasati sa se prajeasca tare.
Pieptul calit se scoate din ulei, se amesteca cu ceapa, 3 linguri de smantana, 1 lingurita de sare si piperul.
Atentie! Si ceapa si toata carne se calesc in acelasi ulei.
Pieptul amestecat cu ceapa, smantana, sare si piper va fi umplutura placintei.
Aluatul se imparte in 2 bucati egale.
Prima parte din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, sa se ridice usor si pe borturi.
Se toarna umplutura peste prima foaie, se uniformizeaza.
Din a 2-a parte de aluat se intinde a 2-a foaie, o puneti peste umplutura si ungeti cu galbenus de ou sau ou intreg batut.
Puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 ora, pana se rumeneste bine.
Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se portioneaza.
Este foarte buna si calda si rece.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.