Placinta cu carne de pui

O placinta cu pui delicioasa, foarte buna la micul dejun, aperitiv sau masa cu oaspeti. Una din primele retete pe acest site si va asigur ca placinta cu pui mai buna nu ati mancat. Umplutura este frageda si foarte gustoasa de la ceapa si smantana, aluatul perfect - de fiecare data se mananca cu brio si se cere reteta. Am foarte multe retete de placinte pe site, dar aceasta reteta de placinta cu pui este una deosebita, de suflet si v-o recomand neaparat sa incercati.

Acum puteti vedea si reteta video cu placinta, am facut-o acolo in tava de cuptor clasica, dar mai jos in pasi placinta este facuta intr-o tava rotunda mare, de 32cm diametru.

Ingrediente
Piept de pui
1 kg
2 piepti de pui
Ceapa alba
3 buc
cepe mari
Smantana
300 g
200g pentru aluat si 3 linguri pentru umplutura
Unt
200 g
de preferat sa fie moale, la temperatura camerei
Faina alba calitate superioara
2.5 pahare
sau 300g
Bicarbonat de sodiu
0.5 lingurite
Sare
2 lingurite
Piper negru
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
100 ml
Pasi de urmat
Pas 1

Untul se scoate din frigider, se taie cuburi si se lasa se inmoaie, 10-15 min - asta in caz ca nu l-ati scos din timp si nu este moale, la temperatura camerei.

Placinta cu carne de pui - Pas 1
Pas 2

Peste unt se pune faina, bicarbonatul de sodiu si 1 lingurita de sare.

Placinta cu carne de pui - Pas 2
Pas 3

Cu mainile se face faramituri compozitia de faina si unt, apoi se adauga 200g  smantana si se framanta.

Placinta cu carne de pui - Pas 3
Pas 4

Aluatul se pune la frigider pana se pregateste umplutura.

Placinta cu carne de pui - Pas 4
Pas 5

Ceapa se taie fideluta de grosime medie.

Placinta cu carne de pui - Pas 5
Pas 6

Se caleste ceapa in ulei, sa se inmoie bine, dar sa nu faca crusta maronie.

Placinta cu carne de pui - Pas 6
Pas 7

Dupa prajire se scoate ceapa din ulei intr-o farfurie. In uleiul ramas in tigaie se va cali pieptul de pui.

Placinta cu carne de pui - Pas 7
Pas 8

Pieptul se taie cubulete sau felii subtiri.

Placinta cu carne de pui - Pas 8
Pas 9

Cantitatea de carne se imparte in 2 si se caleste pe rand, sa se albeasca bine si sa fiarba putin. Nu lasati sa se prajeasca tare.

Placinta cu carne de pui - Pas 9
Pas 10

Pieptul calit se scoate din ulei, se amesteca cu ceapa, 3 linguri de smantana, 1 lingurita de sare si piperul.

Atentie! Si ceapa si toata carne se calesc in acelasi ulei.

Placinta cu carne de pui - Pas 10
Pas 11

Pieptul amestecat cu ceapa, smantana, sare si piper va fi umplutura placintei.

Placinta cu carne de pui - Pas 11
Pas 12

Aluatul se imparte in 2 bucati egale.

Placinta cu carne de pui - Pas 12
Pas 13

Prima parte din aluat se intinde si se pune intr-o tava de cuptor, sa se ridice usor si pe borturi.

Placinta cu carne de pui - Pas 13
Pas 14

Se toarna umplutura peste prima foaie, se uniformizeaza.

Placinta cu carne de pui - Pas 14
Pas 15

Din a 2-a parte de aluat se intinde a 2-a foaie, o puneti peste umplutura si ungeti cu galbenus de ou sau ou intreg batut.

Puneti la cuptor preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 45 de min -1 ora, pana se rumeneste bine.

Placinta cu carne de pui - Pas 15
Pas 16

Placinta se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca bine, apoi se portioneaza.

Este foarte buna si calda si rece.

Pofta Buna!

Placinta cu carne de pui - Pas 16

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min
Sursa: good.cook.ru