Prajitura cu cocos, de post

Cine a spus ca trebuie sa va chinuiti in post numai cu dulciuri banale si deloc gustoase.......Respectiva reteta este dovada ca se poate, veti fi foarte placut surprinsi de simplitatea prepararii si de rezultatul final.

Mi-a iesit o prajitura foarte moale, pufoasa, aromata, frageda.... si pot continua cu laude pentru ca a fost neasteptat de buna. Si faptul ca este doar o amestecare banala de cateva ingrediente, fara mixer si instructiuni de te doare capul.

V-o recomand cu incredere nu numai in post, puteti s-o faceti si cu lapte simplu, nu de soia.

In Reteta VIDEO am dublat ingredientele si am folosit o tava de cuptor normala, de aragaz. Mai jos am lasat la fel si folositi tava rotunda de 26-28cm in diametru.

Ingrediente
Nuca de cocos
1 pahar
Am masurat totul cu paharul de 250 ml, la restul ingredientelor folositi acelasi pahar.
Zahar
1 pahar
Faina alba calitate superioara
1 pahar
Lapte de soia
1 pahar
sau lapte de orez
Praf de copt
1 buc
1 plic
Cacao pudra
1 lingura
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Intr-un bol mai mare amestecati ingredientele uscate - faina, nuca de cocos, zaharul si praful de copt.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati la aceasta compozitie laptele de soia si esenta de vanilie, amestecati bine - si gata aluatul!

Prajitura cu cocos, de post - Pas 2
Pas 3

Turnati 2/3 din acest aluat intr-o tava asternuta cu hartie de copt (sau unsa cu ulei si tapetata cu faina) - tava mea a fost de 28 cm diametru.

In restul de aluat adaugati cacao si amesteacti bine sa se uniformizeze.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 3
Pas 4

Turnati cimpozitia cu cacao in tava - distribuiti cu o lingura pe toata suprafata apoi cu o scobitoare sau cutit intindeti atent - sa faceti un fel de zebra mai impresionista :)

Prajitura cu cocos, de post - Pas 4
Pas 5

Puneti tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute la 200 de grade. O scoateti cand trece testul scobitorii si este putin rumena - aveti grija cu rumenitul, daca o lasati prea mult va fi mai uscata, deci trebuie sa fie usor rumena.

Prajitura cu cocos, de post - Pas 5
Pas 6

O lasati sa se raceasca complet, apoi o portionati si serviti cu mare placere.... si asta nu-i o forma de a incheia reteta - este chiar o placere - a placut la toti musafirii mei care au gustat-o, mai ales la copii.

Pofta Buna!

Prajitura cu cocos, de post - Pas 6
Pas 7

Si aici o poza bonus :)

Deci vedeti ca se prepara atat de simplu ca si un copil o poate face.

(Este aceeasi prajitura doar ca am facut-o alta data, in alt bol si m-a ajutat Sofia)

Prajitura cu cocos, de post - Pas 7

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 buc (10-12 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 15 min