Salată de varză marinată

Este o salată foarte sănătoasă, gustoasă și aromată. Este rețeta familiei noastre de mulți ani, verificată și apreciată. O să vă placă cu siguranță dacă sunteți amatori de murături și vreți să le faceți repede și ușor.

Ingrediente
Varză albă
10 kg
   
Morcovi
2 kg
   
Ardei gras
2 kg
   
Sare
6 linguri
   
Zahăr
2 linguri
   
Ulei de floarea-soarelui
200 ml
   
Oțet de mere
100 ml
   
Piper negru
1 lingurita
   
Pași de urmat
Pas 1

Atenție! Dacă doriți să faceți o cantitate mai mică de salată micșorați proporțional ingredientele.

Tăiați sau radeți varza, după preferință. Eu prefer s-o tai subțire și fidea.

Salată de varză marinată - Pas 1
Pas 2

La fel spălați, curățați și tăiați ardeiul gras.

Salată de varză marinată - Pas 2
Pas 3

Morcovul îl curățați, spălați și radeți.

Salată de varză marinată - Pas 3
Pas 4

Varza o puneți într-un lighean mai mare, adăugați sarea și atent o frecați bine cu mâinile.

Salată de varză marinată - Pas 4
Pas 5

Procesul durează 5-10 min, după care varza scade bine în volum.

Salată de varză marinată - Pas 5
Pas 6

Peste varză puneți ardeii și morcovul, adăugați uleiul, oțetul, piperul și zahărul.

Se amestecă bine cu mâinile. Gustați și dacă preferați mai sărat sau mai acru adăugați respectiv din ingredientele menționate.

Salată de varză marinată - Pas 6
Pas 7

Puneți salata în borcane, o îndesați bine și să fiți atenți să o acopere sucul propriu(nu vă speriați dacă rămâne mult suc), acoperiți cu un capac și puneți la frigider sau un loc rece.

Varza trebuie să se marineze 2-3 zile.

Salată de varză marinată - Pas 7
Pas 8

Varza se servește ca și garnitură la orice doriți, se păstrează la rece, în borcane 2-3 luni.

Poftă Bună!

Salată de varză marinată - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 kg ()
Timp de preparare:
15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min