Este o salata foarte sanatoasa, gustoasa si aromata. Este reteta familiei noastre de multi ani, verificata si apreciata. O sa va placa cu siguranta daca sunteti amatori de muraturi si vreti sa le faceti repede si usor.
Atentie! Daca doriti sa faceti o cantitate mai mica de salata micsorati proportional ingredientele.
Taiati sau radeti varza, dupa preferinta. Eu prefer s-o tai subtire si fidea.
La fel spalati, curatati si taiati ardeiul gras.
Morcovul il curatati, spalati si radeti.
Varza o puneti intr-un lighean mai mare, adaugati sarea si atent o frecati bine cu mainile.
Procesul dureaza 5-10 min, dupa care varza scade bine in volum.
Peste varza puneti ardeii si morcovul, adaugati uleiul, otetul, piperul si zaharul.
Se amesteca bine cu mainile. Gustati si daca preferati mai sarat sau mai acru adaugati respectiv din ingredientele mentionate.
Puneti salata in borcane, o indesati bine si sa fiti atenti sa o acopere sucul propriu(nu va speriati daca ramane mult suc), acoperiti cu un capac si puneti la frigider sau un loc rece.
Varza trebuie sa se marineze 2-3 zile.
Varza se serveste ca si garnitura la orice doriti, se pastreaza la rece, in borcane 2 -3 luni.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.