Salată de varză murată

Salată de varză murată

Este o salată foarte sănătoasă, gustoasă și aromată. Este rețeta familiei noastre de mulți ani, verificată și apreciată. O să vă placă cu siguranță dacă sunteți amatori de murături și vreți să le faceți repede și ușor.

Ingrediente

Varza alba
10 kg
   
Morcovi
2 kg
   
Ardei gras
2 kg
   
Sare
6 linguri
   
Zahar
2 linguri
   
Ulei de floarea soarelui
200 ml
   
Otet de mere
100 ml
   
Piper negru
1 lingurita
   

Pasi de urmat

Pas 1

Atenție! Dacă doriți să faceți o cantitate mai mică de salată micșorați proporțional ingredientele.

Tăiați sau radeți varza, după preferință. Eu prefer s-o tai subțire și fidea.

Salată de varză murată - Pas 1
Pas 2

La fel spălați, curățați și tăiați ardeiul gras.

Salată de varză murată - Pas 2
Pas 3

Morcovul îl curățați, spălați și radeți.

Salată de varză murată - Pas 3
Pas 4

Varza o puneți într-un lighean mai mare, adăugați sarea și atent o frecați bine cu mâinile.

Salată de varză murată - Pas 4
Pas 5

Procesul durează 5-10 min, după care varza scade bine în volum.

Salată de varză murată - Pas 5
Pas 6

Peste varză puneți ardeii și morcovul, adăugați uleiul, oțetul, piperul și zahărul.

Se amestecă bine cu mâinile. Gustați și dacă preferați mai sărat sau mai acru adăugați respectiv din ingredientele menționate.

Salată de varză murată - Pas 6
Pas 7

Puneți salata în borcane, o îndesați bine și să fiți atenți să o acopere sucul propriu(nu vă speriați dacă rămâne mult suc), acoperiți cu un capac și puneți la frigider sau un loc rece.

Varza trebuie să se marineze 2-3 zile.

Salată de varză murată - Pas 7
Pas 8

Varza se servește ca și garnitură la orice doriți, se păstrează la rece, în borcane 2-3 luni.

Poftă Bună!

Salată de varză murată - Pas 8

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 10 kg (Pentru mai puțin, micșorați cant. de ingrediente)
Timp de preparare: 15 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 60 min
Data publicarii:
Nota: 5 (3 voturi)

Vrei sa primesti retetele noi pe email?

Comentarii

igorbt
Igor Butuc (igorbt) 08 Nov 2008, 19:13

Nota mea pentru reteta:
Karen
Karen 04 May 2011, 05:53

Foarte buna salata,numai cand ma uit la ea! Spune-mi te rog,pot inlocui otetul de mere cu otet obisnuit sau dulceag? posibil sa nu tina(strice)daca nu e bun otetul??multumesc

Nota mea pentru reteta:
lena
Elena (lena) Karen 04 May 2011, 10:04

Sigur poti inlocui cu otet simplu, cu cel dulceag nu trebuie, va schimba gustul.

BorodVeronica701
Borod Veronica (BorodVeronica701) Karen 09 Aug 2020, 00:35

Este minunata,o fac de citiva ani buni

meintower
meintower 11 Apr 2014, 21:41

Nu este prea putin otet_ 100ml la 14 kg de solide?

lena
Elena (lena) meintower 11 Apr 2014, 21:50

Nu, este suficient.

Lili Elly
Lili Elly 01 Aug 2015, 15:20

Reteta asta am facut-o a doua oara, ne-a cucerit pe mine si pe sotul meu italian. Acum fac putin pentru ca sunt pe piata si legumele proaspete de sezon, dar mai tarziu fac mai mult sa fie ptr iarna si deci o fac mai aproape de sezonul rece. O fac la ochi, adica la sfarsit adaug dupa gust si e nemapomenit de buna ca si garnitura la carne. Sotul meu e innebunit dupa salata asta! Mii de multumiri! 

BorodVeronica701
Borod Veronica (BorodVeronica701) 02 Oct 2017, 18:02

Eu o fac de citiva ani,este minunata!

AlinaRailianu830
Alina Railianu (AlinaRailianu830) 07 Nov 2018, 15:52

E delicioaaasa.am facut chiar azi aceasta salata minunata!! Multumim pentru reteta!!!

Poza mea pentru reteta: