Lapte de migdale raw vegan

Dupa acest week-end am atatea expresii si idei noi de expus, sigur nu ajunge sa va insir aici toate cele vazute - urmariti blogul Lalena in continuare sa vedeti un nou articol despre Targul Raw Vegan, noile impresii, site-uri si chestii interesante - m-au fascinat si inca un plus pentru a merge si a fi deschis la informatii noi.

Dupa cateva retete degustate si vazute la targ, imediat dupa ce am venit acasa m-am pus la treaba si am incercat o prima reteta, stiam de ea mai demult dar tot o lasam (in gandul meu " ei mare lucru Lapte de migdale"). Si dupa prima degustare ....impresia a fost "wow!!!" - este delicios, simplu de preparat si foarte, foarte sanatos.

Poate ziceti ca este mai caloric decat laptele simplu - sa stiti ca nu este cu mult mai caloric, in schimb sunt calorii "bune", care ajuta sa le ardeti pe cele "rele" - Aici un articol despre migdale, destul de interesant.

Va recomand cu incredere reteta, este una dintre cele mai populare pe net, preluata de la Ligia Pop, experta in retete raw vegan.

Ingrediente
Migdale uscate
1 pahar
1 pahar de 250 ml - migdalele trebuie sa fie crude, nu prajite
Curmale uscate fara samburi
10 buc
Apa
1 l
Pasi de urmat
Pas 1

Deci, daca va hotarati sa faceti lapte de migdale, pasul cel mai important este inmuierea migdalelor si curmalelor. Pentru migdale este necesar pentru a activa enzimele bune din ele si pt curmale pt a le inmuia si scoate excesul de zahar - in plus se blendeaza mult mai usor.

In 2 boluri puneti 1 cana de migdale si 10 curmale fara samburi.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 1
Pas 2

Turnati apa cat se le acopere bine si lasati 8-10 ore la inmuiat.

Perfect este sa le puneti seara in apa si dimineata va preparati repede laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 2
Pas 3

A 2-a zi, puneti intr-un blender migdalele, curmalele si 1 litru de apa (perfect este sa folositi unul cu putere mai mare - 700-1000W, eu am lucrat cu un veteran de-al meu - nici nu stiu cat are dar sigur nu mult. S-a ispravit cu brio, deci vedeti ce aveti si adaptati-va).

Lapte de migdale raw vegan - Pas 3
Pas 4

Blendati bine amestecul pana observati ca nu mai sunt bucati mari de curmale sau migdale in lapte.

Eu am blendat in 2 ture - 1 data si dupa asta am lasat 15 minute - apoi din nou, sa fiu sigura ca s-a blendat totul bine.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 4
Pas 5

Si acum partea mai delicata - trebuie sa strecurati acest amestec cat mai bine ca sa nu lasati bucatele mici sa va strice placerea de a savura un lapte fin si aromat.

Eu am folosit punga speciala de strecurat laptele din magazinul raw vegan al Ligiei Pop, de dapt de la targul raw unde au avut si stand. Voi puteti lua un tifon, impaturit in mai multe straturi sau un prosop de bucatarie mai gros.

Cu punga am facut astfel - am imbracat-o pe blender.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 5
Pas 6

Apoi usor am turnat compozitia intr-un bol mai adanc. Am presat incet punga ca sa treaca tot laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 6
Pas 7

Cam asa ramane pulpa in punga/prosop dupa ce ati scos laptele.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 7
Pas 8

Turnati laptele intr-un vas si gata, puteti sa-l savurati.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 8
Pas 9

Pulpa nu o aruncati, puteti face cu ea un tort raw vegan, vedeti reteta pe site-ul Ligiei.

Lapte de migdale raw vegan - Pas 9
Pas 10

Laptele puteti sa-l amestecati cu orice: cacao, carob, vanilie, scortisoara, etc.

La fel se poate folosi ca baza pentru multe alte retete, mai ales de cei care nu tolereaza laptele de vaca sau soia.

Laptele este delicios, consistenta foarte placuta si cu aroma de migdale si un dulce perfect de la curmale.

Pofta Buna si sanatate!

Lapte de migdale raw vegan - Pas 10

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 900 ml (6-7 portii)
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min