După acest week-end am atâtea expresii și idei noi de expus, sigur nu ajunge să vă înșir aici toate cele văzute - urmăriți blogul Lalena în continuare să vedeți un nou articol despre Târgul Raw Vegan, noile impresii, site-uri și chestii interesante - m-au fascinat și încă un plus pentru a merge și a fi deschis la informații noi.
După câteva rețete degustate și văzute la târg, imediat după ce am venit acasă m-am pus la treabă și am încercat o primă rețetă, știam de ea mai demult dar tot o lăsam (în gândul meu " ei, mare lucru Lapte de migdale"). Și după prima degustare ....impresia a fost "wow!!!" - este delicios, simplu de preparat și foarte, foarte sănătos.
Poate ziceți că este mai caloric decât laptele simplu - să știți că nu este cu mult mai caloric, în schimb sunt calorii "bune", care ajută să le ardeți pe cele "rele" - aici un articol despre migdale, destul de interesant.
Vă recomand cu încredere rețeta, este una dintre cele mai populare pe net, preluată de la Ligia Pop, expertă în rețete raw vegan.
Deci, dacă vă hotărâți să faceți lapte de migdale, pasul cel mai important este înmuierea migdalelor și curmalelor. Pentru migdale este necesar pentru a activa enzimele bune din ele și pentru curmale pentru a le înmuia și scoate excesul de zahăr - în plus, se blenduiesc mult mai ușor.
În 2 boluri puneți 1 cană de migdale și 10 curmale fără sâmburi.
Turnați apă cât să le acopere bine și lăsați 8-10 ore la înmuiat.
Perfect este să le puneți seara în apă și dimineața vă preparați repede laptele.
A doua zi, puneți într-un blender migdalele, curmalele și 1 litru de apă (perfect este să folosiți unul cu putere mai mare - 700-1000W, eu am lucrat cu un veteran de-al meu - nici nu știu cât are dar sigur nu mult. S-a isprăvit cu brio, deci vedeți ce aveți și adaptați-vă).
Blendați bine amestecul până observați că nu mai sunt bucăți mari de curmale sau migdale în lapte.
Eu am blendat în 2 ture - o dată și după asta am lăsat 15 minute - apoi din nou, să fiu sigură că s-a blendat totul bine.
Și acum partea mai delicată - trebuie să strecurați acest amestec cât mai bine ca să nu lăsați bucățele mici să vă strice plăcerea de a savura un lapte fin și aromat.
Eu am folosit punga specială de strecurat laptele din magazinul raw vegan al Ligiei Pop, de fapt de la târgul raw unde au avut și stand. Voi puteți lua un tifon, împăturit în mai multe straturi sau un prosop de bucătărie mai gros.
Cu punga am făcut astfel - am îmbrăcat-o pe blender.
Apoi ușor am turnat compoziția într-un bol mai adânc. Am presat încet punga ca să treacă tot laptele.
Cam așa rămâne pulpa în pungă/prosop după ce ați scos laptele.
Turnați laptele într-un vas și gata, puteți să-l savurați.
Laptele puteți să-l amestecați cu orice: cacao, carob, vanilie, scorțișoară, etc.
La fel se poate folosi ca bază pentru multe alte rețete, mai ales de cei care nu tolerează laptele de vacă sau soia.
Laptele este delicios, consistența foarte plăcută și cu aroma de migdale și un dulce perfect de la curmale.
Poftă Bună și sănătate!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.