Tort cu cremă de piersici, de post

Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de bază - de gust... fraged, proaspăt, pufos - un desert mai ușor decât multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevărată răsfățare pentru cei ce țin post și nu mai știu ce să gătească bun și dulce și de post ... și tort....

Ingrediente
Făină albă calitate superioară
375 g
câte 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
câte 1.5 lingurițe pentru fiecare blat
Zahăr
225 g
câte 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahăr pentru cremă
Ulei de floarea-soarelui
9 linguri
câte 3 linguri pentru fiecare blat
Apă minerală
450 ml
câte 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbenă
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
Griș de grâu
3 linguri
   
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nucă de cocos
1 pahar
poate mai mult puțin, să aveți o rezervă, depinde cât va lua crema
Pași de urmat
Pas 1

Pregătim pe rând 3 blaturi, deci:

Luați 125g făină + 1.5 lingurițe de praf de copt - amestecați bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 1
Pas 2

Adăugați 75g de zahăr.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 2
Pas 3

Urmează apa minerală - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 3
Pas 4

Și ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecați bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 4
Pas 5

Așterneți cu hârtie de copt o formă de 28cm diametru. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 5
Pas 6

Când se rumenește ușor o scoateți din cuptor, lăsați 10 minute să se răcorească puțin.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 6
Pas 7

Scoateți blatul pe un grătar și lăsați să se răcorească complet.

În același fel faceți celelalte 2 blaturi - repetați exact pașii.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 7
Pas 8

În timp ce se coc blaturile pregătiți crema. Aici o poză cu sucul pe care l-am folosit.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 8
Pas 9

Turnați sucul într-o cratiță, îl amestecați cu 2 linguri de zahăr și lăsați să fiarbă.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 9
Pas 10

Până fierbe sucul măsurați grișul.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 10
Pas 11

Când începe să fiarbă sucul adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu cu telul - să evitați formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecați periodic.

După acest timp puneți crema la răcit.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 11
Pas 12

Scoateți piersicile dintr-un borcan de compot, le puneți în blender și pasați foarte bine.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 12
Pas 13

După ce se răcește crema de griș adăugați piersicile pasate.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 13
Pas 14

Pentru a uniformiza crema o mai pasați bine cu blenderul, va fi mai cremoasă și mai fină.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 14
Pas 15

Aici cele 3 blaturi gata coapte și răcorite.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 15
Pas 16

Ungeți cu cremă blaturile - puneți multă cremă, să fie mai gustos tortul. Dacă vedeți că nu se așează perfect foile, se formează "dealuri" puneți printre blaturi și bucățele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 16
Pas 17

În restul de cremă care rămâne după ce ați uns blaturile adăugați nuca de cocos - amestecați bine, vedeți să fie de o consistență mai groasă.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 17
Pas 18

Cu o paletă ungeți tortul cu respectiva pastă - îl nivelăm și pregătim pentru înfrumusețat.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 18
Pas 19

Aici tortul gata de înfrumusețat cum vă place.

Eu am ales varianta cu piersici feliate și nucă de cocos pe borduri.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 19
Pas 20

Deci, am feliat bucățile de piersici din compot.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 20
Pas 21

Am ornat deasupra cu piersici și am presărat bordurile cu nucă de cocos.

Lăsați tortul 1-2 ore să se pătrundă - eu l-am lăsat peste noapte și a fost mai însiropat. Depinde cum vă place.

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 21
Pas 22

Aici aveți și o felie.

Deși sunt mai mulți pași să nu credeți că este complicat, am încercat să detaliez pașii ca să nu dați greș la prepararea rețetei.

Poftă Bună!

Tort cu cremă de piersici, de post - Pas 22

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 porții)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 120 min