Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de bază - de gust... fraged, proaspăt, pufos - un desert mai ușor decât multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevărată răsfățare pentru cei ce țin post și nu mai știu ce să gătească bun și dulce și de post ... și tort....
Pregătim pe rând 3 blaturi, deci:
Luați 125g făină + 1.5 lingurițe de praf de copt - amestecați bine.
Adăugați 75g de zahăr.
Urmează apa minerală - amestecați bine cu telul să nu fie cocoloașe.
Și ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecați bine.
Așterneți cu hârtie de copt o formă de 28cm diametru. Turnați aluatul în tavă și puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.
Când se rumenește ușor o scoateți din cuptor, lăsați 10 minute să se răcorească puțin.
Scoateți blatul pe un grătar și lăsați să se răcorească complet.
În același fel faceți celelalte 2 blaturi - repetați exact pașii.
În timp ce se coc blaturile pregătiți crema. Aici o poză cu sucul pe care l-am folosit.
Turnați sucul într-o cratiță, îl amestecați cu 2 linguri de zahăr și lăsați să fiarbă.
Până fierbe sucul măsurați grișul.
Când începe să fiarbă sucul adăugați grișul în ploaie și amestecați continuu cu telul - să evitați formarea cocoloașelor. Lăsați să fiarbă la foc mic 15 minute, amestecați periodic.
După acest timp puneți crema la răcit.
Scoateți piersicile dintr-un borcan de compot, le puneți în blender și pasați foarte bine.
După ce se răcește crema de griș adăugați piersicile pasate.
Pentru a uniformiza crema o mai pasați bine cu blenderul, va fi mai cremoasă și mai fină.
Aici cele 3 blaturi gata coapte și răcorite.
Ungeți cu cremă blaturile - puneți multă cremă, să fie mai gustos tortul. Dacă vedeți că nu se așează perfect foile, se formează "dealuri" puneți printre blaturi și bucățele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.
În restul de cremă care rămâne după ce ați uns blaturile adăugați nuca de cocos - amestecați bine, vedeți să fie de o consistență mai groasă.
Cu o paletă ungeți tortul cu respectiva pastă - îl nivelăm și pregătim pentru înfrumusețat.
Aici tortul gata de înfrumusețat cum vă place.
Eu am ales varianta cu piersici feliate și nucă de cocos pe borduri.
Deci, am feliat bucățile de piersici din compot.
Am ornat deasupra cu piersici și am presărat bordurile cu nucă de cocos.
Lăsați tortul 1-2 ore să se pătrundă - eu l-am lăsat peste noapte și a fost mai însiropat. Depinde cum vă place.
Aici aveți și o felie.
Deși sunt mai mulți pași să nu credeți că este complicat, am încercat să detaliez pașii ca să nu dați greș la prepararea rețetei.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.