Tort cu crema de piersici, de post

Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de baza - de gust... fraged, proaspat, pufos - un desert mai usor decat multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevarata rasfatare pentru cei ce tin post si nu mai stiu ce sa gateasca bun si dulce si de post ... si tort....

Ingrediente
Faina alba calitate superioara
375 g
cate 125g pentru fiecare foaie de blat
Praf de copt
4.5 lingurite
cate 1.5 lingurite pentru fiecare blat
Zahar
225 g
cate 75g pentru fiecare blat + 2 linguri de zahar pentru crema
Ulei de floarea soarelui
9 linguri
cate 3 linguri pentru fiecare blat
Apa minerala
450 ml
cate 150ml pentru fiecare blat
Orice suc de culoare galbena
2 pahare
eu am luat suc de portocale cu mango
Gris de grau
3 linguri
Compot de piersici
2 buc
2 borcane de 700 ml
Nuca de cocos
1 pahar
poate mai mult putin, sa aveti o rezerva, depinde cat va lua crema
Pasi de urmat
Pas 1

Pregatim pe rand 3 blaturi, deci:

Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt  - amestecati bine.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 1
Pas 2

Adaugati 75g de zahar.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 2
Pas 3

Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 3
Pas 4

Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 4
Pas 5

Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 5
Pas 6

Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 6
Pas 7

Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.

In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 7
Pas 8

In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 8
Pas 9

Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 9
Pas 10

Pana fierbe sucul masurati grisul.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 10
Pas 11

Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic.

Dupa acest timp puneti crema la racit.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 11
Pas 12

Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 12
Pas 13

Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 13
Pas 14

Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 14
Pas 15

Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 15
Pas 16

Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 16
Pas 17

In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 17
Pas 18

Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 18
Pas 19

Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.

Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 19
Pas 20

Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 20
Pas 21

Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos.

Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 21
Pas 22

Aici aveti si o felie.

Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei.

Pofta Buna!

Tort cu crema de piersici, de post - Pas 22

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (10-12 portii)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 120 min