Un tort simplu de preparat, ingredientele sunt de baza - de gust... fraged, proaspat, pufos - un desert mai usor decat multe altele dar la fel de delicios. Va fi o adevarata rasfatare pentru cei ce tin post si nu mai stiu ce sa gateasca bun si dulce si de post ... si tort....
Pregatim pe rand 3 blaturi, deci:
Luati 125g faina + 1.5 lingurite de praf de copt - amestecati bine.
Adaugati 75g de zahar.
Urmeaza apa minerala - amestecati bine cu telul sa nu fie cocoloase.
Si ultimul este uleiul - 3 linguri - amestecati bine.
Asterneti cu hartie de copt o forma de 28cm diametru. Turnati aluatul in tava si puneti la cuptor pentru 20 de minute la 180-200 grade.
Cand se rumeneste usor o scoateti din cuptor, lasati 10 minute sa se racoreasca putin.
Scoateti blatul pe un gratar si lasati sa se racoreasca complet.
In acelasi fel faceti celelalte 2 blaturi - repetati exact pasii.
In timp ce se coc blaturile pregatiti crema. Aici o poza cu sucul pe care l-am folosit.
Turnati sucul intr-o cratita, il amestecati cu 2 linguri de zahar si lasati sa fiarba.
Pana fierbe sucul masurati grisul.
Cand incepe sa fiarba sucul adaugati grisul in ploaie si amestecati continuu cu telul - sa evitati formarea cocoloaselor. Lasati sa fiarba la foc mic 15 minute, amestecati periodic.
Dupa acest timp puneti crema la racit.
Scoateti piersicii dintr-un borcan de compot, le puneti in blender si pasati foarte bine.
Dupa ce se raceste crema de gris adaugati piersicile pasate.
Pentru a uniformiza crema o mai pasati bine cu blenderul, va fi mai cremoasa si mai fina.
Aici cele 3 blaturi gata coapte si racorite.
Ungeti cu crema blaturile - puneti multa crema, sa fie mai gustos tortul. Daca vedeti ca nu se aseaza perfect foile, se formeaza "dealuri" puneti printre blaturi si bucatele de piersici, acolo unde trebuie nivelat.
In restul de crema care ramane dupa ce ati uns blaturile adaugati nuca de cocos - amestecati bine, vedeti sa fie de o consistenta mai groasa.
Cu o paleta ungeti tortul cu respectiva pasta - il nivelam si pregatim pentru infrumusetat.
Aici tortul gata de infrumusetat cum va place.
Eu am ales varianta cu piersici feliate si nuca de cocos pe borduri.
Deci, am feliat bucatile de piersici din compot.
Am ornat deasupra cu piersici si am presarat bordurile cu nuca de cocos.
Lasati tortul 1-2 ore sa se patrunda - eu l-am lasat peste noapte si a fost mai insiropat. Depinde cum va place.
Aici aveti si o felie.
Desi sunt mai multi pasi sa nu credeti ca este complicat, am incercat sa detaliez pasii ca sa nu dati gres la prepararea retetei.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.