Salată cu ridichi și smântână

Sunt sigură că această salată va satisface pe toți, chiar și pe cei care nu prea le au cu ridichile - smântâna face salata mai deosebită, o "drege" perfect. La noi acasă anume această variantă de salată cu ridichi se prepară cel mai des și o mănâncă toți până la ultima lingură. Chiar mă gândeam cum de 2 ani de postat rețete am uitat de ea, acum compensez și v-o recomand cu încredere - este simplă, rapidă, sățioasă și delicioasă.

Ingrediente
Ridiche roșie
10 buc
cam 2-3 legături
Ceapă verde
5 legaturi
   
Ouă
5 buc
   
Smântână
2 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
puneți după gust
Pași de urmat
Pas 1

Ouăle le fierbeți, răciți în apă rece și curățați.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 1
Pas 2

Ridichile și ceapa se curăță și se spală bine.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 2
Pas 3

Într-un bol mai adânc tăiați ridichile rondele.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 3
Pas 4

Apoi ceapa verde o tăiați mărunt, adăugați la ridichi.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 4
Pas 5

Urmează ouăle tăiate bucăți mici.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 5
Pas 6

Și acum smântâna și sarea - amestecați bine cu o lingură și potriviți de sare.

Salată cu ridichi și smântână - Pas 6
Pas 7

Vă recomand să o ungeti cu smântână chiar înainte de servire, dacă stă mai mult, ridichile lasă apă și salata devine mai lichidă.

Delicioasă, o puteți servi așa simplă cu pâine sau ca garnitură la orice mâncare preferată.

Poftă Bună!

Salată cu ridichi și smântână - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
5 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 30 min