Este o rețetă foarte simplă, chiar banală - dar sinceră să fiu nu mă ducea capul s-o fac mai înainte. Abia de curând am descoperit cât de bune sunt ciupercile așa simple, făcute în cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sănătos și cu toate astea...delicios.
Le puteți servi ca orice - garnitură, mâncare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci când am musafiri care țin post sau sunt vegetarieni, sunt sigură că nu veți da greș cu ele.
Ciupercile se spală și se curăță bine.
Porniți cuptorul, tava o ungeți cu puțin ulei.
Turnați ciupercile în tavă, aveți grijă să fie într-un singur nivel - nu umpleți prea mult tava.
Puneți tava la cuptor - veți observa pe parcurs că ciupercile lasă apă și scad în volum. Recomand, ca să nu așteptați prea mult până scade apa singură, luați tava și atent mențineți cu un capac sau farfurie ciupercile și scurgeți sucul lăsat.
Le lăsați să se coacă în continuare până încep să se rumenească - mai scoateți tava de 1-2 ori din cuptor și o scuturați pentru a întoarce ciupercile pe toate părțile (să se rumenească) - sau le amestecați cu o lingură/spatulă.
Observați cam cu cât scad ciupercile - am avut tava plină cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveți grijă când calculați porțiile.
După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, le scoateți din cuptor, potriviți de sare și piper și ...gata!
Le serviți cu ce vă place, sunt delicioase.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.