Ciuperci la cuptor, simple

Este o rețetă foarte simplă, chiar banală - dar sinceră să fiu nu mă ducea capul s-o fac mai înainte. Abia de curând am descoperit cât de bune sunt ciupercile așa simple, făcute în cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sănătos și cu toate astea...delicios.

Le puteți servi ca orice - garnitură, mâncare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci când am musafiri care țin post sau sunt vegetarieni, sunt sigură că nu veți da greș cu ele.

Ingrediente
Ciuperci albe proaspete
1 kg
să aveți în vedere că după coacere scad cam de 2 ori - să vedeți cum calculați porțiile
Ulei de măsline
2 linguri
   
Piper negru, sare
1 lingurita
puneți după gust din ambele
Pași de urmat
Pas 1

Ciupercile se spală și se curăță bine.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 1
Pas 2

Porniți cuptorul, tava o ungeți cu puțin ulei.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 2
Pas 3

Turnați ciupercile în tavă, aveți grijă să fie într-un singur nivel - nu umpleți prea mult tava.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 3
Pas 4

Puneți tava la cuptor - veți observa pe parcurs că ciupercile lasă apă și scad în volum. Recomand, ca să nu așteptați prea mult până scade apa singură, luați tava și atent mențineți cu un capac sau farfurie ciupercile și scurgeți sucul lăsat.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 4
Pas 5

Le lăsați să se coacă în continuare până încep să se rumenească - mai scoateți tava de 1-2 ori din cuptor și o scuturați pentru a întoarce ciupercile pe toate părțile (să se rumenească) - sau le amestecați cu o lingură/spatulă.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 5
Pas 6

Observați cam cu cât scad ciupercile - am avut tava plină cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveți grijă când calculați porțiile.

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 6
Pas 7

După ce s-au rumenit frumos pe toate părțile, le scoateți din cuptor, potriviți de sare și piper și ...gata!

Le serviți cu ce vă place, sunt delicioase.

Poftă Bună!

Ciuperci la cuptor, simple - Pas 7

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2-3 porții)
Timp de preparare:
40 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 15 min