Este o reteta foarte simpla, chiar banala - dar sincera sa fiu nu ma ducea capul s-o fac mai inainte. Abia de curand am descoperit cat de bune sunt ciupercile asa simple, facute in cuptor. Plus la toate este repede, dietetic, sanatos si cu toate astea...delicios.
Le puteti servi ca orice - garnitura, mancare, aperitiv, etc - depinde de ocazie. Eu le fac pe post de aperitiv atunci cand am musafiri care tin post sau sunt vegetarieni, sunt sigura ca nu veti da gres cu ele.
Ciupercile se spala si se curata bine.
Porniti cuptorul, tava o ungeti cu putin ulei.
Turnati ciupercile in tava, aveti grija sa fie intr-un singur nivel - nu umpleti prea mult tava.
Puneti tava la cuptor - veti observa pe parcus ca ciupercile lasa apa si scad in volum. Recomand, ca sa nu asteptati prea mult pana scade apa singura, luati tava si atent mentineti cu un capac sau farfurie ciupericle si scurgeti sucul lasat.
Le lasati sa se coaca in continuare pana incep sa se rumeneasca - mai scoateti tava de 1-2 ori din cuptor si o scuturati pentru a intoarce ciupercile pe toate partile (sa se rumeneasca) - sau le amestecati cu o lingura/spatula.
Observati cam cu cat scad ciupercile - am avut tava plina cu ciuperci proaspete aici. Asta este, doar aveti grija cand calculati portiile.
Dupa ce s-au rumenit frumos pe toate partile, le scoateti din cuptor, potriviti de sare si piper si ...gata!
Le serviti cu ce va place, sunt delicioase.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.