Asa, acum o reteta pentru toti gurmanzii care tot asteapta sa mai apara vreo reteta cu colesterol :) dupa atatea retete dietetice si de post. Reteta prajiturii am vazut-o la Natalia, deci va dati seama ca nu are cum sa fie decat f.buna.
Prajitura se prepara simplu, are o textura mai densa si foarte ciocolatoasa - mai mult nu cred ca are rost sa ma intind la descrierea gustului - combinatia de ciocolata, cocos si branza este una din cele mai reusite posibile.
Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.
Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.
Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt
Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.
Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.
Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.
Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.
Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.
Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.
Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.
Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.
Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.