Așa, acum o rețetă pentru toți gurmanzii care tot așteaptă să mai apară vreo rețetă cu colesterol :) după atâtea rețete dietetice și de post. Rețeta prăjiturii am văzut-o la Natalia, deci vă dați seama că nu are cum să fie decât f. bună.
Prăjitura se prepară simplu, are o textură mai densă și foarte ciocolatoasă - mai mult nu cred că are rost să mă întind la descrierea gustului - combinația de ciocolată, cocos și brânză este una din cele mai reușite posibile.
Se amestecă 250g de brânză+50g cocos + 50g zahăr + 2 gălbenușuri + 3 linguri fără vârf de amidon.
Formați biluțe din această compoziție și le aranjați într-o tavă asternută cu hârtie de copt și aceasta unsă cu puțin unt. Tava trebuie să fie de 26-28 cm diametru.
Apoi amestecați ingredientele uscate pt blat - 2 linguri făină +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un vârf de cuțit de praf de copt
Apoi mixați 4 ouă cu 60g de zahăr.
Apoi adăugați 50g de ciocolată topită pe aburi sau la microunde, la fel și esența de vanilie - mixați bine.
Acum combinați compoziția de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai înainte. Acesta va fi blatul prăjiturii.
Turnați această compoziție peste biluțele de brânză, dacă nu reușiți să le acoperiți perfect luați o linguriță și turnați câte puțin aluat pe fiecare bilă de brânză. Să fie acoperite toate cu aluat. Dați tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.
Cam așa arată blatul gata copt al prăjiturii - îl lăsați puțin deoparte și pregătiți glazura.
Într-un castron/ibric se pun laptele, 50g de zahăr și 25 de unt. Amestecați și când începe să fiarbă lăsați câteva minute să fiarbă încet.
Adăugați ciocolata ruptă bucățele, amestecați bine cu telul ca să se dizolve complet ciocolata și compoziția devine cremoasă și uniformă.
Turnați glazura fierbinte peste prăjitura caldă, lăsați să se răcească complet prăjitura și apoi tăiați.
Și aici o secțiune, arată bestial și de senzație pe orice masă festivă și gustul este la fel - v-o recomand cu încredere.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.