Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos

Asa, acum o reteta pentru toti gurmanzii care tot asteapta sa mai apara vreo reteta cu colesterol :) dupa atatea retete dietetice si de post. Reteta prajiturii am vazut-o la Natalia, deci va dati seama ca nu are cum sa fie decat f.buna.

Prajitura se prepara simplu, are o textura mai densa si foarte ciocolatoasa - mai mult nu cred ca are rost sa ma intind la descrierea gustului - combinatia de ciocolata, cocos si branza este una din cele mai reusite posibile.

Ingrediente
Branza de vaci
250 g
Nuca de cocos
50 g
Zahar
160 g
50g pt bilute, 60g pt blat si 50g pt glazura
Oua
6 buc
4 oua pt blat si 2 galbenusuri pt bilute
Amidon alimentar
5 linguri
3 linguri pt bilute si 2 linguri pt blat
Ciocolata neagra/amaruie
150 g
50g pt blat si 100g pt glazura
Faina alba calitate superioara
2 linguri
Cacao pudra
3 linguri
Lapte
120 ml
Unt
25 g
Sare
0.25 lingurite
un varf de lingurita de sare pt blat
Praf de copt
0.25 lingurite
un varf de lingurita
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Se amesteca 250g de branza+50g cocos + 50g zahar + 2 galbenusuri + 3 linguri fara varf de amidon.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 1
Pas 2

Formati bilute din aceasta compozitie si le aranjati intr-o tava  asternuta cu hartie de copt si aceasta unsa cu putin unt. Tava trebuie sa fie de 26-28 cm diametru.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 2
Pas 3

Apoi amestecati ingredientele uscate pt blat  - 2 linguri faina +2 linguri amidon + 3 linguri cacao + un praf de sare + un varf de cutit de praf de copt

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 3
Pas 4

Apoi mixati 4 oua cu 60g de zahar.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugati 50g de ciocolata topita pe aburi sau la microunde, la fel si esenta de vanilie - mixati bine.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 5
Pas 6

Acum combinati compozitia de mai sus cu ingredientele uscate amestecate mai inainte. Acesta va fi blatul prajiturii.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 6
Pas 7

Turnati aceasta compozitie peste bilutele de branza, daca nu reusiti sa le acoperiti perfect luati o lingurita si turnati cate putin aluat pe fiecare bila de branza. Sa fie acoperite toate cu aluat. Dati tava la cuptor, la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 7
Pas 8

Cam asa arata blatul gata copt al prajiturii - il lasati putin deoparte si pregatiti glazura.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 8
Pas 9

Intr-un castron/ibric se pun laptel, 50g de zahar si 25 de unt. Amestecati si cand incepe sa fiarba lasati cateva minute sa fiarba incet.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 9
Pas 10

Adaugati ciocolata rupta bucatele, amestecati bine cu telul ca sa se dizolve complet ciocolata si compozitia devine cremoasa si uniforma.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 10
Pas 11

Turnati glazura fierbinte peste prajitura calda, lasati sa se raceasca complet prajitura si apoi taiati.

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 11
Pas 12

Si aici o sectiune, arata bestial si de senzatie pe orice masa festiva si gustul este la fel - v-o recomand cu incredere.

Pofta Buna!

Prajitura cu ciocolata si bilute de cocos - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (8-10 portii)
Timp de preparare:
45 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min