Mere coapte cu branza de vaci

O reteta sanatoasa, gustoasa, aromata. Foarte buna in regimuri diverse si ca desert pentru copii.

Ingrediente
Mere ionatan
2 kg
Branza de vaci
500 kg
Va recomand sa luati branza mai moale, nu crupoasa.
Oua
2 buc
Stafide
50 g
Zahar
100 g
daca va place mai dulce, mai adaugati zahar
Esenta de vanilie
1 buc
Pasi de urmat
Pas 1

Merele se spala, se taie in jumatati. Din fiecare jumatate se scot samburii si se face putin loc pentru branza de vaci.

Mere coapte cu branza de vaci - Pas 1
Pas 2

Intr-un bol se amesteca branza cu oua, zahar, stafidele spalate si vanilia.

Mere coapte cu branza de vaci - Pas 2
Pas 3

Fiecare jumatate de mar se umple cu compozitia de branza. Se pun la cuptor  pana se rumeneste branza usor deasupra.

Mere coapte cu branza de vaci - Pas 3
Pas 4

Dupa ce le scoateti din cuptor, le puteti unge deaspura cu dulceata preferata, pentru inca un plus de aroma si o culoare frumoasa.

Pofta Buna!

Mere coapte cu branza de vaci - Pas 4

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 portii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min