Mere coapte cu brânză de vaci

O rețetă sănătoasă, gustoasă, aromată. Foarte bună în regimuri diverse și ca desert pentru copii.

Ingrediente
Mere ionatan
2 kg
   
Brânză de vaci
500 kg
Vă recomand să luați brânza mai moale, nu zgrunțuroasă.
Ouă
2 buc
   
Stafide
50 g
   
Zahăr
100 g
dacă vă place mai dulce, mai adăugați zahăr
Esență de vanilie
1 buc
   
Pași de urmat
Pas 1

Merele se spală, se taie în jumătăți. Din fiecare jumătate se scot sâmburii și se face puțin loc pentru brânza de vaci.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 1
Pas 2

Într-un bol se amestecă brânza cu ouă, zahăr, stafidele spălate și vanilia.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 2
Pas 3

Fiecare jumătate de măr se umple cu compoziția de brânză. Se pun la cuptor  până se rumenește brânza ușor deasupra.

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 3
Pas 4

După ce le scoateți din cuptor, le puteți unge deasupra cu dulceața preferată, pentru încă un plus de aromă și o culoare frumoasă.

Poftă Bună!

Mere coapte cu brânză de vaci - Pas 4

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 2 kg (10 porții)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min