Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand că este foarte bun și gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere și la prima gustare. Această ruladă așa este - mi-a plăcut imediat ce am văzut-o pe un forum, plus metoda de preparare simplă, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a plăcut la toți f.mult, și copiii au cerut porție dublă - este moale, aromată, fragedă și cu toate astea se taie perfect și puteți face cu ea chiar și sandwich-uri dimineața.
Perfectă ca și aperitiv, mâncare sau preparat din carne, înlocuitor de mezeluri pline de E și tot ce vrei numa' carne nu.
Carnea de pui se spală, curăță și se dă prin mașina de tocat carne.
Ceapa se curăță, spală și se toacă mărunt. Apoi într-o tigaie adăugați puțin ulei și o căliți puțin - nu o rumeniți tare, doar să se înmoaie.
Acum puneți ciupercile, amestecați bine și mai lăsați să se călească 5 min.
Adăugați smântâna, puțin piper și sare - amestecați, lăsați 2-3 minute să fiarbă apoi luați de pe foc.
Puneți acest amestec peste carnea tocată și amestecați.
Adăugați pesmetul, puțină sare și piper, amestecați și gata - acesta va fi amestecul de carne pentru ruladă.
Cașcavalul îl dați prin răzătoarea medie și amestecați bine cu cele 4 ouă.
Într-o tavă de cuptor așterneți hârtie de copt și întindeți acest amestec uniform, să fie cam de 5-6 mm grosime. Dați la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.
Cam așa arată după ce am scos-o de la cuptor.
Și acum un pic de îndemânare - luați cu mâinile hârtia de copt și răsturnați blatul de cașcaval pe o suprafață eu am pus-o direct pe masă. Scoateți hârtia ușor, se scoate repede - doar trageți de ea puțin.
Pe marginea blatului de cașcaval puneți amestecul de carne și îi dați o formă mai rotundă. Lăsați puțin loc la marginile laterale pentru a forma ușor rulada.
Formați rulada și îndoiți puțin din bordurile laterale ca să fie închisă bine din toate părțile.
Cam așa arată rulada gata închisă și formată.
O puneți atent într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu și o înveliți bine și strâns. Apoi o dați la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. După acest timp o scoateți și lăsați să se răcească complet.
Apoi o serviți și tăiați cum vă place - vă spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veți fi siguri că o mai repetați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.