Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand ca este foarte bun si gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima gustare. Aceasta rulada asa este - mi-a placut imediat ce am vazut-o pe un forum, plus metoda de preparare simpla, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a placut la toti f.mult, si copiii au cerut portie dubla - este moale, aromata, frageda si cu toate astea se taie perfect si puteti face cu ea chiar si sandwich-uri dimineata.
Perfecta ca si aperitiv, mancare sau preparat din carne, inlocuitor de mezeluri pline de E si tot ce vrei numa carne nu.
Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.
Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.
Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.
Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.
Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.
Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.
Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.
Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.
Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.
Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.
Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.
Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.
Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.
O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.
Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.