Ruladă de pui învelită în cașcaval

Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand că este foarte bun și gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere și la prima gustare. Această ruladă așa este - mi-a plăcut imediat ce am văzut-o pe un forum, plus metoda de preparare simplă, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a plăcut la toți f.mult, și copiii au cerut porție dublă - este moale, aromată, fragedă și cu toate astea se taie perfect și puteți face cu ea chiar și sandwich-uri dimineața.

Perfectă ca și aperitiv, mâncare sau preparat din carne, înlocuitor de mezeluri pline de E și tot ce vrei numa' carne nu.

Ingrediente
Carne de pui
600 g
puteți pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conservă
Ceapă albă
1 buc
   
Smântână
1 lingura
   
Cașcaval clasic
400 g
   
Ouă
4 buc
   
Pesmet
2 linguri
   
Sare
1 lingurita
   
Piper
0.25 lingurite
un vârf de cuțit
Pași de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spală, curăță și se dă prin mașina de tocat carne.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curăță, spală și se toacă mărunt. Apoi într-o tigaie adăugați puțin ulei și o căliți puțin - nu o rumeniți tare, doar să se înmoaie.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 2
Pas 3

Acum puneți ciupercile, amestecați bine și mai lăsați să se călească 5 min.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 3
Pas 4

Adăugați smântâna, puțin piper și sare - amestecați, lăsați 2-3 minute să fiarbă apoi luați de pe foc.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 4
Pas 5

Puneți acest amestec peste carnea tocată și amestecați.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 5
Pas 6

Adăugați pesmetul, puțină sare și piper, amestecați și gata - acesta va fi amestecul de carne pentru ruladă.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 6
Pas 7

Cașcavalul îl dați prin răzătoarea medie și amestecați bine cu cele 4 ouă.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 7
Pas 8

Într-o tavă de cuptor așterneți hârtie de copt și întindeți acest amestec uniform, să fie cam de 5-6 mm grosime. Dați la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 8
Pas 9

Cam așa arată după ce am scos-o de la cuptor.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 9
Pas 10

Și acum un pic de îndemânare - luați cu mâinile hârtia de copt și răsturnați blatul de cașcaval pe o suprafață eu am pus-o direct pe masă. Scoateți hârtia ușor, se scoate repede - doar trageți de ea puțin.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 10
Pas 11

Pe marginea blatului de cașcaval puneți amestecul de carne și îi dați o formă mai rotundă. Lăsați puțin loc la marginile laterale pentru a forma ușor rulada.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 11
Pas 12

Formați rulada și îndoiți puțin din bordurile laterale ca să fie închisă bine din toate părțile.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 12
Pas 13

Cam așa arată rulada gata închisă și formată.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 13
Pas 14

O puneți atent într-o tavă de cuptor așternută cu folie de aluminiu și o înveliți bine și strâns. Apoi o dați la cuptorul preîncălzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. După acest timp o scoateți și lăsați să se răcească complet.

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 14
Pas 15

Apoi o serviți și tăiați cum vă place - vă spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veți fi siguri că o mai repetați.

Poftă Bună!

Ruladă de pui învelită în cașcaval - Pas 15

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15 porții aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 40 min