Rulada de pui invelita in cascaval

Eu de obicei cam tot ce pun pe site recomand ca este foarte bun si gustos - dar sunt anumite preparate care te cuceresc la prima vedere si la prima gustare. Aceasta rulada asa este - mi-a placut imediat ce am vazut-o pe un forum, plus metoda de preparare simpla, de rezultatul final..... nu am cuvinte. Ne-a placut la toti f.mult, si copiii au cerut portie dubla - este moale, aromata, frageda si cu toate astea se taie perfect si puteti face cu ea chiar si sandwich-uri dimineata.

Perfecta ca si aperitiv, mancare sau preparat din carne, inlocuitor de mezeluri pline de E si tot ce vrei numa carne nu.

Ingrediente
Carne de pui
600 g
puteti pune sau piept, sau pulpe, sau amestec
Ciuperci albe proaspete
4 buc
sau 3-4 linguri de ciuperci din conserva
Ceapa alba
1 buc
Smantana
1 lingura
Cascaval clasic
400 g
Oua
4 buc
Pesmet
2 linguri
Sare
1 lingurita
Piper
0.25 lingurite
un varf de cutit
Pasi de urmat
Pas 1

Carnea de pui se spala, curata si se da prin masina de tocat carne.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 1
Pas 2

Ceapa se curata, spala si se toaca marunt. Apoi intr-o tigaie adaugati putin ulei si o caliti putin - nu o rumeniti tare, doar sa se inmoaie.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 2
Pas 3

Acum puneti ciuprecile, amestecati bine si mai lasati sa se caleasca 5 min.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 3
Pas 4

Adaugati smantana, putin piper si sare - amestecati, lasati 2-3 minute sa fiarba apoi luati de pe foc.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 4
Pas 5

Puneti acest amestec peste carnea tocata si amestecati.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 5
Pas 6

Adaugati pesmetul, putina sare si piper, amestecati si gata - acesta va fi amestecul de carne pentru rulada.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 6
Pas 7

Cascavalul il dati prin razatoarea medie si amestecati bine cu cele 4 oua.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 7
Pas 8

Intr-o tava de cuptor asterneti hartie de copt si intindeti acest amestec uniform, sa fie cam de 5-6 mm grosime. Dati la cuptor la 180-200 grade pentru 10-15 minute.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 8
Pas 9

Cam asa arata dupa ce am scos-o de la cuptor.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 9
Pas 10

Si acum un pic de indemanare - luati cu mainile hartia de copt si rasturnati blatul de cascaval pe o suprafata eu am pus-o direct pe masa. Scoateti hartia usor, se scoate repede - doar trageti de ea putin.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 10
Pas 11

Pe marginea blatului de cascaval puneti amestecul de carne si ii dati o forma mai rotunda. Lasati putin loc la marginile laterale pentru a forma usor rulada.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 11
Pas 12

Formati rulada si indoiti putin din bordurile laterale ca sa fie inchisa bine din toate partile.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 12
Pas 13

Cam asa arata rulada gata inchisa si formata.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 13
Pas 14

O puneti atent intr-o tava de cuptor asternuta cu folie de aluminiu si o inveliti bine si strans. Apoi o dati la cuptorul preincalzit la 180-200 grade pentru 30-35 de minute. Dupa acest timp o scoateti si lasati sa se raceasca complet.

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 14
Pas 15

Apoi o serviti si taiati cum va place - va spun sincer, gustul este fff bun, de la prima gustare veti fi siguri ca o mai repetati.

Pofta Buna!

Rulada de pui invelita in cascaval - Pas 15

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15 portii aproximativ)
Timp de preparare:
90 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 40 min