Cred ca o stie toata lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ati incercat-o sa stiti ca este foarte gustoasa. Variatii la reteta sunt si ele o multime, eu bineinteles am ales-o pe cea mai simpla si cred ca am nimerit-o si pe cea mai gustoasa.
O singura precizare si sugestie sa va dau - daca va apucati de aceasta salata, neaparat sa gasiti carne de vita/vitel care sa se fiarba bine. Sa nu fie tare si atzoasa, nu va strica gustul salatei dar sigur va trebui sa puneti scobitori pe masa:) Sau puteti folosi alt fel de carne, ar fi o solutie daca nu gasiti carne de vita buna si nu aveti cum s-o fierbeti ca lumea.
In rest v-o recomand, este foarte buna, se potrivesc perfect toate ingredientele si sigur o veti mai face si alta data.
Fierbeti bine carnea de vita/vitel - puteti s-o faceti si la oala de presiune, sa fie mai repede. Lasati sa se raceasca complet.
La fel fierbeti ouale, le raciti in apa apoi le curatati de coaja.
Acum facem salata.
Prima se taie marunt carnea de vita.
Apoi ouale se toaca cubulete. Le adaugati intr-un bol in care veti amesteca salata.
Cepa se taie felii subtiri si lungi - julien, o adaugati la restul ingredientelor.
Castravetii se taie cubulete si se adauga la salata.
Puneti maioneza si pasta de tomate, amestecati bine.
Potriviti de sare si piper si lasati cateva ore la frigider sa se marineze si sa se patrunda bine salata.
O serviti si decorati cum va place - cu verdeata sau bucatele de castraveti murati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.