Cred că o știe toată lumea, nu fac o descoperire - dar pentru cei care nu ați încercat-o să știți că este foarte gustoasă. Variații la rețetă sunt și ele o mulțime, eu bineînțeles am ales-o pe cea mai simplă și cred că am nimerit-o și pe cea mai gustoasă.
O singură precizare și sugestie să vă dau - dacă vă apucați de această salată, neapărat să găsiți carne de vită/vițel care să se fiarbă bine. Să nu fie tare și ațoasă, nu vă strică gustul salatei dar sigur va trebui să puneți scobitori pe masă :) Sau puteți folosi alt fel de carne, ar fi o soluție dacă nu găsiți carne de vită bună și nu aveți cum s-o fierbeți ca lumea.
În rest v-o recomand, este foarte bună, se potrivesc perfect toate ingredientele și sigur o veți mai face și altă dată.
Fierbeți bine carnea de vită/vițel - puteți s-o faceți și la oală de presiune, să fie mai repede. Lăsați să se răcească complet.
La fel fierbeți ouăle, le răciți în apă apoi le curățați de coajă.
Acum facem salata.
Prima se taie mărunt carnea de vită.
Apoi ouăle se toacă cubulețe. Le adăugați într-un bol în care veți amesteca salata.
Ceapa se taie felii subțiri și lungi - julien, o adăugați la restul ingredientelor.
Castraveții se taie cubulețe și se adaugă la salată.
Puneți maioneza și pasta de tomate, amestecați bine.
Potriviți de sare și piper și lăsați câteva ore la frigider să se marineze și să se pătrundă bine salata.
O serviți și decorați cum vă place - cu verdeață sau bucățele de castraveți murați.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.