Salată cu ton și năut

Vă propun încă o salată cu ton, rapidă, sănătoasă și simplă - varianta perfectă pentru cei care ar vrea să combine sărbătorile cu o masă sănătoasă.

Rețeta am observat-o pe un blog acum mult timp, deja este de ceva timp preferata familiei și nu numai la noi. Un mare plus este că nu trebuie să fierbi nimic, doar să cumperi conservele și să ai ceva verdeață prin frigider. Vă asigur că "bate" multe din salatele clasice cu ton, în plus este rapidă, foarte sănătoasă și sățioasă.

Ingrediente
Năut fiert
400 g
   
Ton la conservă
160 g
   
Castraveți murați/în oțet
5 buc
   
Ceapă verde
4 buc
adică 1 legătură de ceapă verde
Pătrunjel verde
1 legatura
   
Ulei
30 ml
puneți orice ulei preferați
Sare
0.5 lingurite
puneți după gust
Piper negru măcinat
0.25 lingurite
după gust
Pași de urmat
Pas 1

Eu am folosit o conservă mare de năut, am scurs-o de apă și am spălat puțin năutul sub jet de apă.

Salată cu ton și năut - Pas 1
Pas 2

Puteți folosi tonul cu uleiul din conservă în salată, atunci aveți grijă la final să adăugați mai atent uleiul din rețetă.

Dacă folosiți ton în suc propriu, neapărat să-l scurgeți dinainte.

Salată cu ton și năut - Pas 2
Pas 3

Castraveții se taie cubulețe și se adaugă la ingredientele de mai sus.

Salată cu ton și năut - Pas 3
Pas 4

Ultimele sunt ceapa și pătrunjelul tocate mărunt.

Salată cu ton și năut - Pas 4
Pas 5

Adăugați uleiul, potriviți de sare(eventual și piper, dacă vă place) și amestecați bine.

Și asta-i toată salata, deosebită, delicioasă și sănătoasă.

Poftă Bună!

Salată cu ton și năut - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 500 g (4-5 porții)
Timp de preparare:
20 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min
Sursă: Blogul Sabinei