Salata este una simplă, cu legume și frunze găsite acum în piață - dressing-ul inspirat din rețeta Ligiei Pop este de fapt cel care o face deosebit de gustoasă, chiar mai specială. L-am văzut și la demonstrațiile culinare de la Târgul Raw, am menționat toate aceste aspecte în articolul despre Diversitatea în alimentație de pe blogul Lalena.
Vă recomand cu încredere dressing-ul, frunzele și legumele le variați în funcție de ce găsiți în piață sau în frigider.
Să vă spun puțin despre fulgii de drojdie - pe lângă faptul că asezonează perfect multe mâncăruri, este un condiment natural și plin de vitamine din grupa B, vedeți aici la Ligia Pop un articol foarte bun despre această drojdie.
Legumele se curăță și se spală bine. Le lăsați să se scurgă de apă.
Frunzele de salată se rup, la fel și alte frunze dacă aveți. Ceapa se taie bucăți medii, roșiile le tăiați cum vă place. Le aranjați toate într-un bol mai mare, în care să puteți amesteca ușor salata.
Acum pregătim dressing-ul:
- Se stoarce jumătatea de lămâie într-un bol mai mic.
Adăugați usturoiul pisat și uleiul.
Apoi fulgii de drojdie - vedeți cutia cu fulgi - i-am cumpărat atunci de la Pukka Food.
Amestecați bine toate ingredientele, adăugați sarea.
Turnați dressing-ul peste salată și cu 2 furculițe amestecați atent toată compoziția. Aveți grijă să se distribuie uniform sosul.
Serviți imediat cu ceva măsline, dacă vă plac.
Poftă Bună!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.