Reteta face parte din categoria retetelor "banal de simplu si delicios, oare de ce nu l-am facut pana acum...?". Este un pate sau o salata, cum o vreti asa o numiti, absolut delicioasa si foarte simplu si repede de preparat. In plus este sanatoasa, cruda(raw), un gust placut de nuci de la avocado, putina dulceata de la rosii, aroma de la usturoi si lamaie - deci, recomand cu incredere :)
Am servit-o cu paine integrala de casa, a fost un deliciu.
Atentie la avocado - pt reusita retetei este obligatoriu sa fie avocado moale si copt (intra putin degetul la o apasare usoara) - daca il luati din magazin mai tare lasati-l vreo 2 zile la temperatura camerei si se coace.
Reteta este preluata de la Ligia Pop.
Avocado se taie de-a lungul in jumate. Cu o lingura se scobeste miezul si se pune intr-o farfurie mai adanca.
Cu o furculita pasati putin pulpa de avocado - fiind moale si copt se face simplu si repede. Nu recomand s-o pasati cu blenderul o face prea pasta si ii schimba din gust - testat...
Rosia se spala si se taie cubulete mici, se adauga la pasta de avocado.
Urmeaza uleiul de masline.
Apoi zeama de lamaie - 3-4 linguri, usturoiul pisat (pudra de usturoi) si sarea dupa gust.
Lamaia este obligatorie - avocado nu se oxideaza repede, dar oricum va recomand sa nu faceti cantitate mare de pate o data - cel mai bun este proaspat, desi nu se pierde mult din gust si a 2-a zi oricum este mai bun atunci, abia facut.
Se amesteca toata treaba asta, apoi se trece intr-un bol de servit si se savureaza cu orice va place - pe felii de legume, paine sau orice preferati.
Pofta Buna!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.