Ceai Raw

O bautura de exceptie, am gustat-o la o demonstratie culinara raw si mi-a ramas in suflet - am facut-o si pt voi, taman buna in acest inceput de sezon cald. Bate la proprietatile organolpetice (cum am inceput sa vb dupa o serie de cursuri de tehnologe culinara... :) toate Ice-"tea" Eurile din comert, si daca v-ati plictisit de limonada de casa, ii dati o tenta deosebita cu aceasta bautura de ceai aromata.

Ideea este ca infuzia nu se creeaza prin oparirea plantelor, dar prin macerarea lor in apa la temperatura camerei timp de 6-8 ore - gustul este identic cu o infuzie de ceai, dar cika plantele asa isi pastreaza mai bine calitatile sanatoase. Ca plante puteti folosi orice va place - aici am avut tei si salcam, am gustat cu rozmarin si busuioc - toate delicioase..... O carafa de asa licoare in frigider va scapa de multe din problemele de sezon cu setea si sanatatea, recomand cu incredere!

Ingrediente
Apa
1 l
Plante uscate
3 linguri
puteti pune orice va place - acum ar merge si soc proaspat
Lamaie
1 buc
sucul de la ea
Miere
3 linguri
puteti indulci cu orice va place - dupa gust bineinteles
Menta verde
1 buc
1 fir de menta sau 3-4 frunze
Pasi de urmat
Pas 1

Mai intai sunteti harnici si de cu seara sau dimineata (depinde cand vreti s-o savurati) pregatiti infuzia de ceai: intr-un litru de apa calda, la temepratura camerei se pun 2-3 linguri de plante si se lasa 6-8 ore sa se macereze.

Ceai Raw - Pas 1
Pas 2

Apoi strecurati infuzia printr-o sita densa sau o punga de lapte raw.

Ceai Raw - Pas 2
Pas 3

Asa avem infuzia pe care o putem bea simpla sau mergem mai departe si o dregem putin.

Ceai Raw - Pas 3
Pas 4

Punem infuzia intr-un blender, turnam sucul stors de la lamaie.

Ceai Raw - Pas 4
Pas 5

Apoi adaugam mierea.

Ceai Raw - Pas 5
Pas 6

Aruncam acolo si cateva frunze de menta.

Ceai Raw - Pas 6
Pas 7

Si facem "Bjaaam" la blender, viteza maxima - 2-3 minute. Veti observa ca se face spuma ca la un cocktail sofisticat si il veti putea servi foarte frumos.

Ceai Raw - Pas 7
Pas 8

Dupa ce s-a blenduit toata treaba asta, o lasati 3-5 minute sa se separe spuma de ceai. Eventual gustati si mai potrivit de acrime sau dulce.

Ceai Raw - Pas 8
Pas 9

Si... frumos turnat in pahare si servit cu mare placere - o sa ramaneti neasteptat imrpesionati de gustul ceaiului, asa am fost eu si nu ma linistesc pana nu fac periodic din el si il am in frigider rece permanent.

Pofta Buna!

Ceai Raw - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l ()
Timp de preparare:
10 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 360 min
Sursa: Casa Rawz