Clatite cu faina integrala
Deci sa ma intelegeti corect aici - ma gandeam sa scriu la titlu "Clatite cu faina integrala - delicioase! " dar, na, sa ramanem la ceva mai clasic. Sunt super bune, bineinteles insipiratie din bucataria ruseasca (ca aia fac clatite din tot ce se poate:), vi le recomand cu incredere.
Despre gust - sunt moi, fragede, cu gust de scortisoara si vanilie - si cu siguranta cine le gusta ma va intreba " unde este faina integrala?"
Sa stiti ca sunt mai moi la lucrat, oricum dau detalii in pasi ca sa va iasa bine, dar daca nu sunteti specialist in clatite si vedeti ca 1-2 clatite nu va ies sa mai adaugati putina faina alba(aici veti pierde putin din fragezime, dar cu timpul invatati sa le lucrati si asa).
Ingrediente
●
Faina integrala de grau
210 g
●
Faina alba calitate superioara
70 g
●
Apa
60 ml
Apa sa fie fierbinte/fiarta
●
Esenta de vanilie
1 buc
●
Scortisoara
0.5 lingurite
●
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Urmareste-ne pe retelele de socializare pentru a nu rata retetele noi si alte noutati!
Pasi de urmat
Pas 1
Laptele se incalzeste putin si se toarna intr-un bol in care veti face aluatul de clatite.
Pas 2
Ouale se bat cu zahar si se adauga la lapte - amestecati bine toata compozitia.
Pas 3
Se adauga untul topit si uleiul, se amesteca.
Pas 4
Acum adaugati faina integrala si cea alba - cernute - amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase.
Pas 5
Lasati aluatul sa se odihneasca si sa se umfle, 15-20 de minute.
Pas 6
Puneti tigaia la incalzit si in acest timp adaugati in clatite sarea, scortisoara si vanilia - amestecati.
Si chiar inainte sa va apucati sa le coaceti adaugati apa clocotita.
Pas 7
Ungeti tigaia cu putin ulei, asteptati sa fie fierbinte si turnati un polonic de aluat. Le faceti la foc mediu si sa va spun un pont - luati o scobitoare si cu ea desprindeti marginile clatitei de la tigaie (atunci cand le vedeti rumenite), iar daca usor infigeti intr-o margina si o ridicati, vedeti daca este coapta, se va desprinde usor de fund.
Pas 8
Intoarceti clatita pe cealalta parte si o mai lasati 5-6 secunde. eu intorc clatitele cu degetele - trag de o margine usor si repede o intorc - dar o puteti face si cu o paleta, cu ce sunteti obisnuiti.
Pas 9
Clatitele pe parcurs ce le faceti le puteti ordona cum preferati - eu am ales asa o forma de triunghiuri suprapuse putin, le-am impaturit simplu in 4.
Le serviti de preferat calde cu orice va place.
Pofta Buna!
Cantitate:
12 buc
(12-15 bucati in functie de marimea tigaii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate:
mediu
Timp total de pregatire:
30 min
Data publicarii:
Nota:
5 (1 voturi)