Clatite cu faina integrala

Deci sa ma intelegeti corect aici - ma gandeam sa scriu la titlu "Clatite cu faina integrala - delicioase! " dar, na, sa ramanem la ceva mai clasic. Sunt super bune, bineinteles insipiratie din bucataria ruseasca (ca aia fac clatite din tot ce se poate:), vi le recomand cu incredere.

Despre gust - sunt moi, fragede, cu gust de scortisoara si vanilie - si cu siguranta cine le gusta ma va intreba " unde este faina integrala?"

Sa stiti ca sunt mai moi la lucrat, oricum dau detalii in pasi ca sa va iasa bine, dar daca nu sunteti specialist in clatite si vedeti ca 1-2 clatite nu va ies sa mai adaugati putina faina alba(aici veti pierde putin din fragezime, dar cu timpul invatati sa le lucrati si asa).

Ingrediente
Lapte
700 ml
Oua
3 buc
Unt
50 g
Zahar
3 linguri
Faina integrala de grau
210 g
Faina alba calitate superioara
70 g
Apa
60 ml
Apa sa fie fierbinte/fiarta
Esenta de vanilie
1 buc
Scortisoara
0.5 lingurite
Ulei de floarea soarelui
3 linguri
Sare
0.5 lingurite
Pasi de urmat
Pas 1

Laptele se incalzeste putin si se toarna intr-un bol in care veti face aluatul de clatite.

Clatite cu faina integrala - Pas 1
Pas 2

Ouale se bat cu zahar si se adauga la lapte - amestecati bine toata compozitia.

Clatite cu faina integrala - Pas 2
Pas 3

Se adauga untul topit si uleiul, se amesteca.

Clatite cu faina integrala - Pas 3
Pas 4

Acum adaugati faina integrala si cea alba - cernute - amestecati bine cu un tel sau mixer sa nu fie cocoloase.

Clatite cu faina integrala - Pas 4
Pas 5

Lasati aluatul sa se odihneasca si sa se umfle, 15-20 de minute.

Clatite cu faina integrala - Pas 5
Pas 6

Puneti tigaia la incalzit si in acest timp adaugati in clatite sarea, scortisoara si vanilia - amestecati.

Si chiar inainte sa va apucati sa le coaceti adaugati apa clocotita.

Clatite cu faina integrala - Pas 6
Pas 7

Ungeti tigaia cu putin ulei, asteptati sa fie fierbinte si turnati un polonic de aluat. Le faceti la foc mediu si sa va spun un pont - luati o scobitoare si cu ea desprindeti marginile clatitei de la tigaie (atunci cand le vedeti rumenite), iar daca usor infigeti intr-o margina si o ridicati, vedeti daca este coapta,  se  va desprinde usor de fund.

Clatite cu faina integrala - Pas 7
Pas 8

Intoarceti clatita pe cealalta parte si o mai lasati 5-6 secunde. eu intorc clatitele cu degetele - trag de o margine usor si repede o intorc - dar o puteti face si cu o paleta, cu ce sunteti obisnuiti.

Clatite cu faina integrala - Pas 8
Pas 9

Clatitele pe parcurs ce le faceti le puteti ordona cum preferati - eu am ales asa o forma de triunghiuri suprapuse putin, le-am impaturit simplu in 4.

Le serviti de preferat calde cu orice  va place.

Pofta Buna!

Clatite cu faina integrala - Pas 9

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (12-15 bucati in functie de marimea tigaii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregatire: 30 min