Clătite cu făină integrală

Deci să mă înțelegeți corect aici - mă gândeam să scriu la titlu "Clătite cu făină integrală - delicioase!", dar, na, să rămânem la ceva mai clasic. Sunt super bune, bineînțeles inspirație din bucătăria rusească (că aia fac clătite din tot ce se poate:), vi le recomand cu încredere.

Despre gust - sunt moi, fragede, cu gust de scorțișoară și vanilie - și cu siguranță cine le gustă mă va întreba "unde este făina integrală?"

Să știți că sunt mai moi la lucrat, oricum dau detalii în pași ca să vă iasă bine, dar dacă nu sunteți specialist în clătite și vedeți că 1-2 clătite nu vă ies să mai adăugați puțină făină albă (aici veți pierde puțin din frăgezime, dar cu timpul învățați să le lucrați și așa).

Ingrediente
Lapte
700 ml
   
Ouă
3 buc
   
Unt
50 g
   
Zahăr
3 linguri
   
Făină integrală de grâu
210 g
   
Făină albă calitate superioară
70 g
   
Apă
60 ml
Apa să fie fierbinte/fiartă
Esență de vanilie
1 buc
   
Scorțișoară
0.5 lingurite
   
Ulei de floarea-soarelui
3 linguri
   
Sare
0.5 lingurite
   
Pași de urmat
Pas 1

Lapte se încălzește puțin și se toarnă într-un bol în care veți face aluatul de clătite.

Clătite cu făină integrală - Pas 1
Pas 2

Ouăle se bat cu zahăr și se adaugă la lapte - amestecați bine toată compoziția.

Clătite cu făină integrală - Pas 2
Pas 3

Se adaugă untul topit și uleiul, se amestecă.

Clătite cu făină integrală - Pas 3
Pas 4

Acum adăugați făina integrală și cea albă - cernute - amestecați bine cu un tel sau mixer să nu fie cocoloașe.

Clătite cu făină integrală - Pas 4
Pas 5

Lăsați aluatul să se odihnească și să se umfle, 15-20 de minute.

Clătite cu făină integrală - Pas 5
Pas 6

Puneți tigaia la încălzit și în acest timp adăugați în clătite sarea, scorțișoara și vanilia - amestecați.

Și chiar înainte să vă apucați să le coaceți adăugați apa clocotită.

Clătite cu făină integrală - Pas 6
Pas 7

Ungeți tigaia cu puțin ulei, așteptați să fie fierbinte și turnați un polonic de aluat. Le faceți la foc mediu și să vă spun un pont - luați o scobitoare și cu ea desprindeți marginile clătitei de la tigaie (atunci când le vedeți rumenite), iar dacă ușor înfigeți într-o margine și o ridicați, vedeți dacă este coaptă, se va desprinde ușor de fund.

Clătite cu făină integrală - Pas 7
Pas 8

Întoarceți clătita pe cealaltă parte și o mai lăsați 5-6 secunde. Eu întorc clătitele cu degetele - trag de o margine ușor și repede o întorc - dar o puteți face și cu o paletă, cu ce sunteți obișnuiți.

Clătite cu făină integrală - Pas 8
Pas 9

Clătitele pe parcurs ce le faceți le puteți ordona cum preferați - eu am ales așa o formă de triunghiuri suprapuse puțin, le-am împăturit simplu în 4.

Le serviți de preferat calde cu orice vă place.

Poftă Bună!

Clătite cu făină integrală - Pas 9

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 12 buc (12-15 bucăți în funcție de mărimea tigăii)
Timp de preparare:
30 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 30 min