Prajitura cu cirese

Am fost servita saptamana trecuta cu o prajitura delicioasa de cirese si bineinteles am cerut reteta :)

Uimirea mea a fost ca sunt ingredientele foarte simple, prajitura se face repede si este o delicatesa - pufoasa, usoara, frumoasa - chiar v-o recomand cu incredere.

Doamna care mi-a dat reteta (Nicusoara te pup, mai vreau retete de prajituri bune si rapide :) mi-a spus ca este reteta ei de baza si pt alte fructe, pt rulada cu gem - si bineinteles o are de la o alta doamna la care a stat in gazda de vreo 15 -20 de ani - va dati seama cata vechime are reteta :)

Atentie! Ingredientele sunt pt o tava mare de cuptor (de 4 arzatoare), daca vreti mai putin micsorati proportional ingredientele.

Ingrediente
Oua
10 buc
Zahar
10 linguri
Apa
7 linguri
apa trebuie sa fie fierbinte, clocotita
Faina alba calitate superioara
10 linguri
Cirese
1 kg
Amidon alimentar
2 linguri
sau faina
Zahar pudra
2 linguri
optional, pt ornat
Pasi de urmat
Pas 1

Ciresele se curata de samburi si se taie jumatati.

Prajitura cu cirese - Pas 1
Pas 2

Se separa in 2 boluri mari albusurile de galbenusuri.

Prajitura cu cirese - Pas 2
Pas 3

Adaugati cele 10 linguri de zahar la galbenusuri si bateti bine cu mixerul pana se fac spuma alba.

Prajitura cu cirese - Pas 3
Pas 4

Intr-un bol mai mic va pregatiti putina apa clocotota fierbinte si o lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 4
Pas 5

Porniti din nou mixerul si pe parcurs ce se bat galbenusurile adaugati una cate una 7 linguri de apa fierbinte - bateti bine dupa fiecare lingura.

Prajitura cu cirese - Pas 5
Pas 6

Apoi separat bateti albusurile spuma - sa treaca testul cu rasturnatul bolului - daca stau bine, sunt gata.

Prajitura cu cirese - Pas 6
Pas 7

Adaugati albusurile la galbenusuri si atent si incet amestecati cu miscari de sus in jos compozitia.

Prajitura cu cirese - Pas 7
Pas 8

Apoi adaugati faina si la fel, foarte incet si atent amestecati tot aluatul - cu miscari de sus in jos.

Si gata, asta-i tot aluatul pt prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 8
Pas 9

La cirese adaugati 2 linguri de amidon sau faina si amestecati - asta ca sa nu lase sucul si culoarea in prajitura.

Prajitura cu cirese - Pas 9
Pas 10

Intr-o tava de cuptor asternuta cu hartie de copt (optional o puteti unge hartia cu putin ulei sau unt), turnati aluatul, il intindeti uniform pe toata suprafata.

Deasupra puneti ciresele pregatite anterior, distribuiti uniform peste tot.

Prajitura cu cirese - Pas 10
Pas 11

Coaceti prajitura la foc mediu - 180-200 grade, timp de 20 de minute - apoi o mai puteit lasa inca 5-10 minute la un foc mai mic 150-130 grade.

Aveti grija ca se face foarte repede.

Prajitura cu cirese - Pas 11
Pas 12

Apoi o scoateti, lasati sa se raceasca, portionati si serviti ornata cu putin zahar pudra.

Foarte simpla si foarte buna, pacat sa nu o incercati.

Pofta Buna!

Prajitura cu cirese - Pas 12

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (15-20 portii mici si usoare)
Timp de preparare:
25 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 20 min