Limonada Socata

Imi place foarte mult acest sezon cu flori de soc, si sincera sa fiu este primul sezon cand am facut socata adevarata, din aia fermentata. Am avut un mic accident ca mi-a sarit borcanul cu tot cu socata de pe glaful geamului si nu prea am cum sa va pun poze deocamdata, dar repet procedura inca o data (ca tot am invatat din greseli:) si o sa vedeti si socata pe site zilele urmatoare.

Acum sa va arat cum foloseam si folosesc florile de soc pentru a face o bautura super aromata - o fac deja de vreo 3 ani - si este foarte apreciata de toti care au gustat-o. O buna solutie daca va place aroma de soc dar nu aveti timp si chef sa faceti socata - Limonada "shocata" :)

Sa-mi spuneti cum pastrati florile de soc pentru iarna - stiu ca se usuca, dar oare cum merg congelate?

Ingrediente
Flori de soc
2 buc
Lamaie
1 buc
Apa
1 l
Miere
2 linguri
puneti dupa gust, cat de dulce vreti
Pasi de urmat
Pas 1

In cana de la blender puneti florile de soc, sucul stors din lamaie si mierea.

Limonada Socata - Pas 1
Pas 2

Adaugati apa.

Limonada Socata - Pas 2
Pas 3

Si blendati toata compozitia asta bine - vreo 1-2 minute.

Limonada Socata - Pas 3
Pas 4

Apoi filtrati compozitia printr-o sita, sau prosop, sau tifon - eu am folosit punga de filtrat laptele raw.

Limonada Socata - Pas 4
Pas 5

Gata - aveti o bautura rapida, aromata, deosebita.

Pofta Buna!

Limonada Socata - Pas 5

Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.

Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (o carafa de 1 litru)
Timp de preparare:
3 min
Dificultate: usor
Timp total de pregatire: 10 min