Limonadă Socată

Îmi place foarte mult acest sezon cu flori de soc, și sinceră să fiu este primul sezon când am făcut socată adevărată, din aia fermentată. Am avut un mic accident că mi-a sărit borcanul cu tot cu socată de pe glaful geamului și nu prea am cum să vă pun poze deocamdată, dar repet procedura încă o dată (că tot am învățat din greșeli:) și o să vedeți și socata pe site zilele următoare.

Acum să vă arăt cum foloseam și folosesc florile de soc pentru a face o băutură super aromată - o fac deja de vreo 3 ani - și este foarte apreciată de toți care au gustat-o. O bună soluție dacă vă place aroma de soc dar nu aveți timp și chef să faceți socată - Limonadă "șocată" :)

Să-mi spuneți cum păstrați florile de soc pentru iarnă - știu că se usucă, dar oare cum merg congelate?

Ingrediente
Flori de soc
2 buc
   
Lămâie
1 buc
   
Apă
1 l
   
Miere
2 linguri
puneți după gust, cât de dulce vreți
Pași de urmat
Pas 1

În cana de la blender puneți florile de soc, sucul stors din lămâie și mierea.

Limonadă Socată - Pas 1
Pas 2

Adăugați apa.

Limonadă Socată - Pas 2
Pas 3

Și blendati toată compoziția asta bine - vreo 1-2 minute.

Limonadă Socată - Pas 3
Pas 4

Apoi filtrați compoziția printr-o sită, sau prosop, sau tifon - eu am folosit punga de filtrat laptele raw.

Limonadă Socată - Pas 4
Pas 5

Gata - aveți o băutură rapidă, aromată, deosebită.

Poftă Bună!

Limonadă Socată - Pas 5

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 l (o carafă de 1 litru)
Timp de preparare:
3 min
Dificultate: usor
Timp total de pregătire: 10 min