O pizza neașteptat de delicioasă, am făcut-o de probă și a avut un mare succes în familie. Am preparat-o și mai demult, dar am folosit ananas din conservă - nu a fost foarte reușită pentru că fructele din conservă sunt dulci. Dacă vreți rezultate deosebite folosiți ananas proaspăt.
Faceți aluatul pentru pizza, conform rețetei. Ungeți tava pentru pizza și întindeți bine aluatul cu mâinile.
Atenție! Aluatul trebuie să fie f.moale, chiar să se lipească de mâini. Ca să fie ușor de modelat ungeți mâinile cu ulei.
Curățați ananasul, scoateți cotorul, pentru că este foarte tare și fără gust.
Tăiați ananasul bucățele mici.
Ungeți aluatul de pizza cu amestecul de pastă de roșii.
Tăiați șunca felii și puneți pe pizza.
Puneți bucățile de ananas peste șuncă.
Dați prin răzătoare 100g de mozzarela iar peste ea 100g de cașcaval clasic. Dacă nu aveți mozzarela, folosiți cașcaval obișnuit.
Puneți pizza la cuptor.
Se lasă la cuptor să se rumenească bine.
Când este gata, o scoateți, feliați și savurați!
Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.
Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.