Pizza cu ananas și șuncă de pui

O pizza neașteptat de delicioasă, am făcut-o de probă și a avut un mare succes în familie. Am preparat-o și mai demult, dar am folosit ananas din conservă - nu a fost foarte reușită pentru că fructele din conservă sunt dulci. Dacă vreți rezultate deosebite folosiți ananas proaspăt.

Semipreparate
Ingrediente
Ananas proaspăt
0.5 buc
   
Șuncă de pui
300 g
   
Pastă de tomate
2 linguri
O amestecați cu 3 linguri de ulei și 1 linguriță de busuioc.
Cașcaval clasic
200 g
   
Cașcaval mozzarella
200 g
   
Pași de urmat
Pas 1

Faceți aluatul pentru pizza, conform rețetei. Ungeți tava pentru pizza și întindeți bine aluatul cu mâinile.

Atenție! Aluatul trebuie să fie f.moale, chiar să se lipească de mâini. Ca să fie ușor de modelat ungeți mâinile cu ulei.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 1
Pas 2

Curățați ananasul, scoateți cotorul, pentru că este foarte tare și fără gust.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 2
Pas 3

Tăiați ananasul bucățele mici.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 3
Pas 4

Ungeți aluatul de pizza cu amestecul de pastă de roșii.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 4
Pas 5

Tăiați șunca felii și puneți pe pizza.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 5
Pas 6

Puneți bucățile de ananas peste șuncă.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 6
Pas 7

Dați prin răzătoare 100g de mozzarela iar peste ea 100g de cașcaval clasic. Dacă nu aveți mozzarela, folosiți cașcaval obișnuit.

Puneți pizza la cuptor.

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 7
Pas 8

Se lasă la cuptor să se rumenească bine.

Când este gata, o scoateți, feliați și savurați!

Pizza cu ananas și șuncă de pui - Pas 8

Găsiți acum rețetele voastre preferate și în cartea noastră Top 50 rețete Pas cu Pas, prima carte din România cu rețete prezentate detaliat cu POZE pe PAȘI, un adevărat ghid vizual simplu de urmat în timpul procesului de gătire.

Cartea se găsește în librăriile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.

Click aici!

Cantitate: 1 kg (2 pizza mari)
Timp de preparare:
60 min
Dificultate: mediu
Timp total de pregătire: 60 min