O pizza neasteptat de delicioasa, am facut-o de proba si a avut un mare succes in familie. Am preparat-o si mai demult, dar am folosit ananas din conserva - nu a fost foarte reusita pentru ca fructele din conserva sunt dulci. Daca vreti rezultate deosebite folositi ananas proaspat.
Faceti aluatul pentru pizza, conform retetei. Ungeti tava pentru pizza si intindeti bine aluatul cu mainile.
Atentie! Aluatul trebuie sa fie f.moale, chiar sa se lipeasca de maini. Ca sa fie usor de modelat ungeti mainile cu ulei.
Curatati ananasul, scoateti cotorul, pentru ca este foarte tare si fara gust.
Taiati ananasul bucatele mici.
Ungeti aluatul de pizza cu amestecul de pasta de rosii.
Taiati sunca felii si puneti pe pizza.
Puneti bucatile de ananas peste sunca.
Dati prin razatoare 100g de mozzarela iar peste ea 100g de cascaval clasic. Daca nu aveti mozzarela, folositi cascaval obisnuit.
Puneti pizza la cuptor.
Se lasa la cuptor sa se rumeneasca bine.
Cand este gata, o scoateti, feliati si savurati!
Gasiti acum retetele voastre preferate si in cartea noastra Top 50 retete Pas cu Pas, prima carte din Romania cu retete prezentate detaliat cu POZE pe PASI, un adevarat ghid vizual simplu de urmarit in timpul procesului de gatire.
Cartea se gaseste in libariile partenere ale editurii Curtea Veche, sau online aici.